Avain vaurauden rakentamiseen: 3 vinkkiä, jotka voivat auttaa sinua rikastumaan

The Key to Building Wealth: 3 tips that can make you rich

Legendaarinen sijoittaja Thomas W. Phelps sanoi kerran viisaasti: ”Jotta voit ansaita rahaa osakkeilla, sinulla on oltava visio nähdä ne, rohkeutta ostaa ne ja kärsivällisyyttä pitää niitä hallussaan.” Menestyneen sijoittamisen ydin piilee tässä yksinkertaisessa lainauksessa.

Puretaan se pala palalta:

Mahdollisesti tuottoisten osakkeiden havaitseminen edellyttää näkemystä, jonka avulla voit ennakoida, mihin maailma on menossa 20 vuoden kuluttua. Mistä alkuvaiheessa olevista tuotteista tai palveluista voi tulla arkipäivää elämäntapaan?

Otetaan esimerkiksi IT-ala. Se on tuottanut sijoittajille valtavaa tuottoa viimeisen 30 vuoden aikana. Olemme kaikki kuulleet tarinoita siitä, kuinka 1990-luvulla sijoitetut 1000 000 rupiaa on muutettu 16–18 000 000 rupiaksi tänään Wipron ja Infosysin kaltaisten osakkeiden ansiosta. Tuolloin, jos voisi kuvitella tietokoneiden ja ohjelmistojen muuttuvan välttämättömiksi kahden vuosikymmenen jälkeen, olisi voitu luoda valtavasti vaurautta.

Joten mihin tulevaisuus on seuraavaksi matkalla? Sijoittajana harjoittele itsesi havaitsemaan nousevia tai aliarvostettuja trendejä niiden lapsenkengissä.

Monet sijoittajat valitsevat vain minimaalisen riskin sijoituksia rahan menettämisen pelosta. Mutta oletko ajatellut, että riskinottoa jättäminen menettää mahdollisen plussan? Kuten taloustieteilijä Robert Kiyosaki viisaasti sanoi: ”Suurin riski, jonka ihminen voi ottaa, on olla tekemättä mitään.”

Tässä on vertailu – yli 20 vuoden aikana Sensex on tarjonnut noin 15 % vuotuista tuottoa. Tuolloin indeksirahastoon sijoitettu 1000 000 rupiaa olisi kasvanut 16-18 000 ruplaan. Mutta sama summa 7 %:n kiinteällä talletuksella tuo sinulle vain noin 400 000 rupiaa. Kolme neljäsosaa luodusta varallisuudesta menetetään, koska ei oteta tarpeeksi riskejä!

Kuten Kiyosaki sanoo: ”Riski on sijoittaja, ei sijoitus.” Älä syytä omaisuutta, jos strategiasi ja vakaumuksesi horjuvat.

Myös sijoittamisen jälkeen monet painavat nopeasti paniikkinappulaa, kun pelot nousevat – olipa kyseessä sitten geopolitiikka, taloustiedot tai jopa yksittäinen neljännesvuosittainen tulospudotus. Mutta älykkäät sijoittajat analysoivat pitkän aikavälin vaikutuksia järkevästi ennen kuin ryhtyvät näin radikaaleihin toimiin.

Otetaan COVID-romahdus – Sensex heikkeni kuukausissa 50–90 % osakkeista. Mutta se toipui täysin tuskin kahdeksassa kuukaudessa V:n muotoisessa pomppauksessa. Pohjalla myyneet menettivät omaisuuksiaan, kun taas pitkäaikaiset sijoittajat moninkertaistivat varallisuuden markkinoiden noustessa uusiin huippuihin.

Oppitunti? Edes vuosisadan pahin musta joutsentapahtuma ei voinut pitää markkinoita alhaalla pitkään. Säilytä vakaumuksesi epävakauden aikana saadaksesi palkintoja.

Lopuksi totean, että kyky tunnistaa pitkän aikavälin potentiaali, rohkeus ostaa epävarmuudesta huolimatta ja maltti pysyä osakesykleissä on avainasemassa. Pysy sijoittuna eri markkinavaiheissa – se on yksinkertaisin tapa rakentaa vaurautta vuosikymmenten aikana.

Vastuuvapauslauseke: Tämä on kirjoittajan henkilökohtainen mielipide. Lukijoita kehotetaan ottamaan yhteyttä rahoitussuunnittelijaan ennen sijoitusten tekemistä.

Samankaltaiset artikkelit