Montenegro luovuttaa Terraform Labsin entisen talousjohtajan Etelä-Korealle – Digital Transformation News

Kwon´s lawyer in Podgorica was not immediately available to comment

Montenegro luovutti maanantaina Etelä-Korealle Terraform Labsin kryptovaluuttayhtiön talousjohtajan Han Chang-joonin, kertoi Balkanin maan oikeusministeriö. Han ja Terraform Labin entinen toimitusjohtaja Do Kwon, jota syytetään Yhdysvalloissa usean miljardin dollarin petoksesta, tuomittiin viime vuonna montenegrolaisen tuomioistuimen toimesta neljäksi kuukaudeksi vankeuteen väärennettyjen passien käytöstä.

Hanin odotettiin saapuvan Etelä-Koreaan Incheonin lentokentän kautta noin klo 13.55 (0455 GMT) tiistaina luovutusprosessin puitteissa, Soulin oikeusministeriö sanoi lehdistötiedotteessa. Ministeriö sanoi myös tekevänsä parhaansa saadakseen Kwonin luovutettua Etelä-Korealle. ”Montenegron valtio toimi tänään Etelä-Korean pyynnöstä ja luovutti oikeusministeriön päätöksen mukaisesti Han Chang Joonin kotimaansa toimivaltaisille viranomaisille”, Montenegron oikeusministeriön lausunnossa todetaan.

Luovutuksesta kerrottiin myös Montenegron poliisin lausunnossa, jossa viitattiin Haniin hänen nimikirjaimillaan JCH Poliisiviranomainen, joka pyysi olla nimeämättä, vahvisti Hanin henkilöllisyyden. Lausunto ei tarjonnut yksityiskohtia Kwonista. Viime vuonna Montenegron pääkaupungin Podgorican korkein oikeus sanoi, että Kwon oli suostunut luovuttamaan hänet Etelä-Korealle lyhennetyssä menettelyssä, mutta oikeusministerillä on viimeinen sana, koska useat osavaltiot ovat pyytäneet hänen luovuttamistaan.

Kwonin asianajaja Podgoricassa ei ollut heti käytettävissä kommentoimaan.

Etelä-Korean kansalainen Kwon on entinen toimitusjohtaja Etelä-Koreassa toimivassa Terraform Labsissa. Yhtiö on vakaan kolikon TerraUSD:n takana, joka romahti toukokuussa 2022 ja myrskytti kryptovaluuttamarkkinoita. Han ja Kwon pidätettiin viime maaliskuussa Podgorican lentokentällä, kun he yrittivät nousta lennolle Dubaihin. Kwonin pidätyksen jälkeen Yhdysvaltain Manhattanin käräjäoikeus julkisti häntä vastaan ​​nostetun kahdeksan syytteen arvopaperipetoksista, pankkipetoksista, hyödykepetoksista ja salaliitosta.

Samankaltaiset artikkelit