TAC Securityn Trishneet Arora kertoo, kuinka kyberturvallisuuden tekoäly voi muuttaa tietoturvapeliä

In Q1 2023, over six million data records were exposed worldwide through data breaches

Kun siirrymme kohti automatisoitua maailmaa, tietojen suojaaminen olisi äärimmäisen tärkeää. Puhumattakaan, monet asiantuntijat uskovat, että asiakas on yhtä hyvä kuin hänen tiedot. Mielenkiintoista on, että tietomurto on yksi tärkeimmistä ongelmista, joita eri sektorit kohtaavat edelleen. Luottamuksellisten, arkaluontoisten tai suojattujen tietojen paljastaminen luvattomalle henkilölle voi vaikuttaa sekä kyberturvallisuusmarkkinoihin että henkilökohtaisiin käyttäjiin.

Vuoden 2023 ensimmäisellä neljänneksellä yli kuusi miljoonaa tietotietuetta paljastettiin maailmanlaajuisesti tietomurtojen kautta. Vuoden 2020 ensimmäisestä neljänneksestä lähtien eniten paljastuneita datatietueita havaittiin vuoden 2020 viimeisellä neljänneksellä, lähes 125 miljoonaa tietojoukkoa markkinatutkimusalustan Statistan näkemysten mukaan. Keskustelussa FE Blockchainin kanssa kyberturvallisuusalustan TAC Securityn perustaja, toimitusjohtaja Trishneet Arora puhuu siitä, kuinka tekoäly (AI) kyberturvallisuudessa voi vahvistaa tietoturvarakenteita. (Muokatut otteet)

Kyberturvallisuus voi olla monimutkaista ja vaatia erityisosaamista ja -osaamista, jonka toteuttaminen voi mielestäni olla kallista varsinkin pienille yrityksille, joilla on rajalliset resurssit. Toinen porsaanreikä voi olla tällaisia ​​uhkia ja teknologiaa koskevan koulutuksen puute. Myös kyberturvallisuuden käsite on jotain, jota ei ehkä ole helppo ymmärtää. Joten tekoälyn käyttöönoton myötä voimme luoda sekä automatisoituja suojaus- että opetusmoduuleja tietojen tarjoamiseen tällaisista moduuleista.

Useiden yritysten odotetaan käyttävän noin 250 000 dollaria kyberturvallisuusratkaisuihin ja koulutukseen, ja vuotuiset IT-budjetit ovat noin 2,5 miljoonaa dollaria. Tekoälyn avulla vähennämme puolet henkilöstöresurssien palkkaamiseen tarvittavista kustannuksista. Sen avulla voimme keskittyä tekoälypohjaisten turvamoduulien kehittämiseen. Perinteiset kyberturvallisuusrakenteet voivat aiheuttaa yhteensopivuusongelmia eri järjestelmien ja ohjelmistojen kanssa, mikä lopulta aiheuttaa hankaluuksia käyttäjille todennus- ja vahvistusprosesseissa. Verrattuna tähän tekoäly on nopeampi, koska se on täysin automatisoitu prosessi.

Kyberturvallisuuden tekoäly voi tarjota henkilökohtaisia ​​turvallisuusrakenteita käyttämällä biometrisiä ja Iris-skannausjärjestelmiä muun muassa riskinarviointiin, kokoonpanon arviointiin ja kaikkeen haavoittuvuuden hallintaan liittyen henkilön arkaluontoisiin tai henkilökohtaisiin tietoihin. Ihmisten puuttuminen voi luoda mahdollisuuksia tietojen vuotamiseen, mikä voitaisiin välttää tekoälyn avulla.

Odotan, että teknologia ei voi viedä työpaikkoja pois, itse asiassa on mahdollisuuksia, että uuden teknologian lisääminen voi lisätä työmahdollisuuksia. Uuden teknologian mukauttaminen vaatii uudelleenkoulutusta, mikä tarkoittaa, että osaamisen kehittämiseen tarvitaan lisää henkilöresursseja. Joten lopulta on omaksuttava teknologia kehitystä varten, ja jos ne eivät ole, tämä saattaa muodostaa uhan.

Samankaltaiset artikkelit