RBI nostaa UPI Liten tapahtumakohtaista rajaa 200 rupiasta 500 rupiaan edistääkseen digitaalista tapahtumaa

RBI latest news, Reserve Bank of India latest news, RBI raises per transaction limit for UPI Lite, UPI latest news, Latest news

Reserve Bank ehdotti torstaina UPI Liten maksutapahtumakohtaisen maksurajan nostamista 500 rupiaan offline-tilassa ja ilmoitti muista toimenpiteistä digitaalisten maksujen kattavuuden ja käytön lisäämiseksi maassa.

Tällä hetkellä Reserve Bank on määrittänyt rajan 200 Rs tapahtumaa kohden ja 2 000 Rs:n kokonaisrajaa maksuvälinettä kohden pienille digitaalisille maksuille offline-tilassa, mukaan lukien National Common Mobility Card (NCMC) ja UPI Lite.

Poistamalla kaksivaiheisen todennuksen tarpeen pienten maksutapahtumien osalta nämä kanavat mahdollistavat nopeamman, luotettavan ja kontaktittoman maksutavan päivittäisiin pienmaksuihin, transit-maksuihin jne.

”Sittemmin näitä rajoja on vaadittu nostamaan. Tämän maksutavan laajemman käyttöönoton rohkaisemiseksi ja käyttötapausten lisäämiseksi tähän tilaan ehdotetaan nyt, että tapahtumakohtaista rajaa nostetaan 500 rupiaan”, RBI:n kuvernööri Shaktikanta Das sanoi.

Kokonaisraja on kuitenkin säilytetty 2 000 rupiassa kaksivaiheisen todennuksen lieventämiseen liittyvien riskien hillitsemiseksi, ja ohjeet julkaistaan ​​​​pian, hän lisäsi.

Tavoitteena on hyödyntää uusia tekniikoita käyttäjien digitaalisen maksukokemuksen parantamiseksi, Das sanoi, että UPI:ssä ehdotetaan ”keskustelumaksujen” käyttöönottoa, mikä antaa käyttäjille mahdollisuuden keskustella tekoälypohjaisten järjestelmien kanssa maksujen suorittamiseksi ja offline-käyttöön. UPI-maksut Near Field Communication (NFC) -tekniikalla laitteen UPI-Lite-lompakon kautta.

UPI helppokäyttöisyydellään, turvallisuudellaan ja reaaliaikaisuudellaan on muuttanut Intian digitaalisten maksujen ekosysteemiä. Monien uusien ominaisuuksien lisäys ajan myötä on mahdollistanut UPI:n helpottamaan talouden erilaisia ​​maksutarpeita.

Tekoälyn (AI) integroituessa yhä enenevässä määrin digitaaliseen talouteen, keskustelukäyttäjillä on valtava potentiaali parantaa UPI-järjestelmän helppokäyttöisyyttä ja siten kattavuutta, hän sanoi.

Siksi ehdotetaan innovatiivisen maksutavan, eli ”keskustelumaksun” käynnistämistä UPI:ssä, jonka avulla käyttäjät voivat osallistua keskusteluun tekoälypohjaisen järjestelmän kanssa tapahtumien aloittamiseksi ja suorittamiseksi turvallisessa ympäristössä. sanoi.

Tämä kanava tulee saataville sekä älypuhelimissa että ominaisuuspuhelimissa UPI-kanavissa, mikä auttaa syventämään digitaalista leviämistä maassa, hän sanoi.

Laitos on aluksi saatavilla hindiksi ja englanniksi, ja myöhemmin se tulee saataville useammilla intialaisilla kielillä, ja ohjeet NPCI:lle annetaan pian, hän lisäsi.

Pienarvoisten maksutapahtumien nopeuttamiseksi UPI:ssä lanseerattiin syyskuussa 2022 UPI-Lite-lompakko, joka optimoi pankkien käsittelyresurssit ja vähentää näin tapahtumavirheitä.

Tuote on saanut vetovoimaa ja käsittelee tällä hetkellä yli kymmenen miljoonaa tapahtumaa kuukaudessa.

”UPI-Liten käytön edistämiseksi ehdotetaan helpottamaan offline-tapahtumia käyttämällä Near Field Communication (NFC) -tekniikkaa. Tämä ominaisuus ei ainoastaan ​​mahdollista vähittäiskaupan digitaalisia maksuja tilanteissa, joissa internet-/televiestintäyhteys on heikko tai ei ole saatavilla, vaan se varmistaa myös nopeuden ja vähäisin tapahtumien hylkäämisen. Ohjeet NPCI:lle annetaan pian”, hän sanoi.

Samankaltaiset artikkelit