WeWork: Kuinka syrjäytynyt toinen perustaja Adam Neumann aikoo saada takaisin hallinnan

WeWork: Kuinka syrjäytynyt toinen perustaja Adam Neumann aikoo saada takaisin hallinnan

Mikä selittää pitkälti, miksi WeWork Inc:n nykyinen johto – yritys Neumann rakensi 47 miljardin dollarin kiinteistövoimalaitoksen ennen kuin hänet työnnettiin ulos ja se joutui konkurssiin – ei halua ottaa puhelinta, kun hän soittaa. tehdä kauppaa. Neumann haluaa lunastaa WeWorkille käteisen avuksi leasing- ja lakipalkkioiden maksamiseen ja välttääkseen selvitystilan – jos se hyväksyttäisiin, hän saisi hänet takaisin hallintaansa yhdessä perustamassaan yrityksessä.

Noin kaksi kuukautta on kulunut siitä, kun Neumann otti ensimmäisen kerran yhteyttä WeWorkiin, ja hänen asianajajiensa mukaan hän odottaa edelleen tarvittavia tosiasioita ja lukuja ehdotuksensa hienosäätöä ja viimeistelyäkseen.

”Kirjoitamme ilmaistaksemme tyrmistyksemme WeWorkin sitoutumisen puutteesta”, Neumannia edustava asianajaja Alex Spiro kertoi WeWorkin asianajajille kirjeessä.

Yksityisen kirjeen julkinen levikki tiistaina – Bloomberg oli yksi useista suurimmista uutisorganisaatioista, jotka raportoivat sen – korostaa Neumannin leirissä kasvavaa turhautumista. Mutta totuus on, että heillä on yhä vahvempi käsi pelata, kun he yrittävät saada WeWorkin ja sitä hallitsevat sijoittajat neuvottelupöytään.

Aikaisempi velan uudelleenjärjestely – viimeinen haukku vuoden 2023 alussa – sai kourallisen suuria sijoittajia, nimittäin SoftBank Group Corp.:n ja King Street Capital Managementin, hallitsemaan yhtiön korkeimman luokan velkaa. Nämä sijoittajat tekivät alustavan sopimuksen kuukausia sitten ottaakseen yrityksen haltuunsa, jos se pystyy neuvottelemaan uudelleen raskaat toimistovuokrasopimukset.

Mutta tätä suunnitelmaa ovat varjostaneet epäilykset: pieni osa yrityksen vuokranantajista, joita ilman sillä ei ole liiketoimintaa, hälyttävät siitä, ettei elvytystyössä ole edistytty. Samoin matala-arvoiset velkojat. Tämä tarkoittaa, että WeWork ei ehkä pysty kieltäytymään ketään, joka aikoo lisätä rahaa yritykseen, vaikka tämä henkilö olisikin se, joka kylvi sen maksukyvyttömyyden siemeniä alun perin.

”Adam Neumannin maine ei voisi tulla huonompaan aikaan WeWorkille”, Daniel Gielchinsky, DGIM Law:n perustajaosakas, sanoi haastattelussa. ”Ja jos vain ajattelee historian toistavan itseään, Adam Neumann syrjäytettiin tästä yrityksestä vuoden ajan. Hänen asettaminen takaisin tämän yrityksen johtoon merkitsisi lähes varmasti sen kuolemaa pitkällä aikavälillä.”

Spiro, Neumannin asianajaja, ei vastannut välittömästi kommenttipyyntöön, eivätkä myöskään SoftBankin ja King Streetin sisältävän velkojaryhmän edustajat. King Streetin tiedottaja kieltäytyi kommentoimasta.

”Tuskallisen vähän edistystä”

WeWork on ollut konkurssissa marraskuun alusta lähtien ja aikoo neuvotella uudelleen satoja vuokrasopimuksia, joista monet ovat sen mukaan yksinkertaisesti liian kalliita. Mutta tämä prosessi on ollut odotettua vähemmän hedelmällinen, ja vuokran pidättäminen vuokranantajilta, jotka eivät pelaa palloa, on joutunut vakavaan vastustukseen.

Yhdysvaltain konkurssituomari John K. Sherwood New Jerseystä päätti myöhemmin tässä kuussa, pakottaako hän WeWorkin maksamaan vuokranantajat. Mutta nokkimismääräyksen alimpien velkojien paneeli on huolissaan siitä, että yrityksellä ei vain ole rahaa maksaa laskujaan, mikä vaarantaisi koko saneerausponnistuksen.

”Emme halua nähdä todellista, hallinnollisesti maksukyvytöntä omaisuutta”, sanoi WeWorkin vakuudettomien velkojien virallista komiteaa edustava asianajaja Kris Hansen puhuessaan konkurssioikeudessa maanantaina. Konkurssikielellä se tarkoittaa yritysten joutuvan niin köyhiksi käteisvaroiksi, että he eivät voi maksaa kokonaan lakimiehilleen ja pankkiireilleen, puhumattakaan alemmille velkojille.

”Edistystä on tuskallisen vähän”, Hansen sanoi.

Sisään Neumann. Hänen asianajajansa kertoi, että hän ja hänen startupnsa ovat tarjonneet 200 miljoonan dollarin rahoituspaketin auttaakseen WeWorkia jatkamaan uudelleenjärjestelynsä maksamista. Summa auttaisi pitämään valot päällä ainakin hetken. Tällainen rahoitus on tyypillisesti lyhennyspanoksen kärjessä ja antaisi Neumannille huomattavan vaikutuksen konkurssin lopputulokseen.

Tiistaina lähetetyssä sähköpostilausunnossa WeWork sanoi saavansa säännöllisesti kiinnostuksenilmauksia ulkopuolisilta tahoilta, jotka sen neuvonantajat tarkistavat ”toimiakseen yrityksen parhaan edun mukaisesti”.

”WeWork luottaa täysin kykyymme navigoida luvun 11 prosessissa ja nousta taloudellisesti vahvaksi ja kestäväksi yritykseksi”, yhtiön tiedottaja sanoi.

Steve Jobsin kaltainen paluu hänen luomaansa olisi linjassa Neumannin röyhkeän persoonallisuuden kanssa. Kun hän johti WeWorkia, hän rakasti olla yrityksen kasvot ja piti usein puheita sen Summer Camp -festivaaleilla ja kaikkien käsien tapaamisissa. Hänen toimikautensa aikana toimitusjohtajana monet yrityksen liiketoiminnallisista valinnoista – kuten peruskoulun johtaminen ja sijoittaminen sisäaaltopooliin – heijastivat hänen henkilökohtaisia ​​kiinnostuksen kohteitaan.

Neumann on myös pysynyt omistautuneena joihinkin WeWorkin taustalla oleviin ydinideoihin senkin jälkeen, kun hän irtautui yrityksestä sotkuisesti vuonna 2019. Hänen uusi yritys, Flow, yrittää luoda asuinrakennuksia, jotka antavat vuokralaisilleen yhteisöllisyyden tunteen toistensa kanssa. kun WeWork esitti ”yhteisön” toimistoalakirjeisiinsä.

Epävarma hintalappu

Neumann ei ole asiasta tietävän henkilön mukaan vielä antanut edes kiertokohtaista dollarilukua siitä, mitä hän tarjoaisi yrityksestä. Yhtiö on valmis antamaan Neumannille pääsyn tietoihin, joita hän tarvitsee tarjouksen tekemiseen, henkilö sanoi.

Hän saattaa myös tarvita tukea yhtiön korkeimmilta velkojilta. Pitkäaikainen tukija SoftBank Group Corp. ja sijoitusyhtiöt, kuten King Street, Silver Point ja Brigade Capital Management, omistavat suurimman osan yhtiön vakuudellisista veloista oikeudenhakemusten mukaan.

On mahdollista, että Neumannilla on resurssit tehdä sopimus WeWorkille Bloomberg Billionaires Indexin mukaan, joka sitoo hänen nettovarallisuutensa 1,7 miljardiin dollariin. Tämä arvio ei sisällä hänen osuuttaan Flow’sta, joka keräsi 350 miljoonaa dollaria pääomasijoitusyhtiö Andreessen Horowitzilta elokuussa 2022 miljardin dollarin arvosta. Ainakin osa Flown asuinkiinteistöistä oli Neumannin omistuksessa, eikä hänen osuutensa yhtiöstä ole tiedossa.

”Hybridityömaailmassa, jossa WeWorkin tuotteen kysynnän pitäisi olla suurempi kuin koskaan, asiakkaani uskovat, että asiakkaideni hankinnan tarjoamat synergiaedut ja johtamisosaaminen voisivat merkittävästi ylittää velallisten arvon itsenäisesti”, Neumann’s asianajaja kirjoitti kirjeessä: ”WeWorkin tulisi ainakin valistaa itseään tästä mahdollisuudesta eikä estää itseään maksimoimasta arvoa.”

Tässä on kattava kolmen minuutin yhteenveto kaikesta, mitä valtiovarainministeri Nirmala Sitharaman sanoi budjettipuheessaan: Napsauta ladataksesi!

Tämä tarina on julkaistu viestitoimiston syötteestä ilman tekstiin muutoksia. Vain otsikko on muutettu.

Julkaistu: 7. helmikuuta 2024, 07.36 IST

Samankaltaiset artikkelit