Tähtitodistaja Caroline Ellison sanoo, että FTX:n perustaja Sam Bankman-Fried toivoi tulevansa joskus Yhdysvaltain presidentiksi

Reportedly, Bankman-Fried was one of the world’s wealthiest people on paper

Caroline Ellison, teknologiajohtaja, joka johti Sam Bankman-Friedin hedge-rahastoa, kun hän joskus seurusteli hänen kanssaan, todisti tiistaina, että hän ohjasi hänet tekemään rikoksia ennen kuin hänen kryptovaluutta-imperiuminsa romahti viime marraskuussa. Hän paljasti myös, että hänen entinen pomonsa ajatteli, että hän voisi olla jonakin päivänä Yhdysvaltain presidentti. Bankman-Friedin katsellen oikeusistuimeltaan Ellison, 28, sanoi New Yorkin oikeudenkäynnissä, että hän syyllistyi petokseen, salaliittoon ja rahanpesuun Bankman-Friedin ja muiden kanssa, kun he varastivat asiakkailta ja sijoittajilta FTX:ssä. Yritys Bankman-Fried aloitti ja lainasi hedge-rahastolleen, Alameda Researchille. ”Hän ohjasi minut tekemään nämä rikokset”, hän sanoi Bankman-Friedistä.

Ellison teki toistuvasti selväksi, että Bankman-Fried oli hänen yritystensä suurimpien taloudellisten muutosten takana niin, että hänen luomiaan bitcoineja kutsuttiin joskus ”Samin kolikoiksi”. Hän kuvaili häntä ”erittäin kunnianhimoiseksi” ja visioi lopulta johtavansa suuria yrityksiä ja käyttävänsä rahojaan vaikutusvaltaisesti, erityisesti politiikassa. Hän jopa ajatteli, että 5 %:n todennäköisyydellä hänestä tulisi jonakin päivänä presidentti, Ellison sanoi. ”Kun sanot presidentti, mitä tarkoitat?” kysyi Yhdysvaltain apulaissyyttäjä Danielle Sassoon. ”Yhdysvalloista”, Ellison vastasi.

Pian sen jälkeen, kun Ellisonin odotettu kääntyminen todistajaosastolle alkoi, häntä pyydettiin tunnistamaan Bankman-Fried oikeussalissa. Silmälasillinen Ellison seisoi ja katseli oikeussalia pitkän minuutin ajan, mutta ei aluksi voinut havaita häntä, ennen kuin hän viittasi kädellänsä ja sanoi olevansa ”siellä yllään puku”. istui asianajajiensa kanssa, on muuttunut dramaattisesti viime aikoina, kun hän on laihduttanut ja leikannut tunnetun villi coifstaan ​​tiukasti rajatuksi, perinteisemmäksi talousalan ammattilaisten keskuudessa. Bankman-Fried, 31, voi joutua vuosikymmeniä vankeuteen, jos hänet tuomitaan häntä vastaan ​​nostetuista syytteistä, kun hänet tuotiin Yhdysvaltoihin Bahamalta viime joulukuussa. Hän on kiistänyt syyllisyytensä.

Bankman-Fried oli paperilla yksi maailman rikkaimmista ihmisistä 32 miljardin dollarin nettovarallisuudellaan, kun hänen kryptovaluuttaliiketoimintansa romahtivat sijoittajien ja asiakkaiden yrittäessä tyhjentää tilinsä viime marraskuussa. Seurauksena oli konkurssimenettely, sillä syyttäjät väittivät, että varastettuja varoja käytettiin hänen yritystensä rahoittamiseen, lahjoitusten tekemiseen ja poliittisiin kampanjoihin osallistumisen toivossa vaikuttavan kryptovaluuttojen sääntelyyn Washingtonissa. Ellison todisti yhteistyösopimuksen nojalla, joka voi voittaa hänen armonsa tuomion langettamisessa. Se voi myös olla ratkaisevaa, kun tuomaristo päättää Bankman-Friedin kohtalosta hänen kohtaamiensa seitsemän syyn perusteella. Bankman-Fried on ollut vangittuna elokuusta lähtien, jolloin tuomari Lewis A. Kaplan totesi yrittäneensä vaikuttaa Ellisoniin ja muihin mahdollisiin oikeudenkäynnin todistajiin, eikä häntä voitu enää luottaa odottamaan oikeudenkäyntiä 250 miljoonan dollarin takuulla ja vanhemmansa Palo Alton vangitsemiseen. Kalifornia, koti.

Kuten Ellison todisti, useat hänen ystävänsä tai online-faninsa olivat paikalla. Ylivuoto oikeussalissa, jossa katsojat saattoivat katsella televisiosta, jotkut heistä ryntäsivät hymy huulillaan kohti näyttöä nähdäkseen hänet läheltä. Ellison, Stanfordin yliopistosta valmistunut, pääaineenaan matematiikka, tapasi Bankman-Friedin työskennellessään harjoittelija sijoitusyhtiö Jane Streetissä ennen kuin hän liittyi yritykseensä pian sen jälkeen, kun hän perusti Alameda Researchin vuonna 2017. Hän kertoi havainneensa, että yritys oli ”paljon huonommassa kunnossa kuin ymmärsin”, paikka, joka kärsii suurista tappioista lainanantajien vetäytyneen paljon. rahoistaan ​​ja yli puolet henkilökunnasta eroaa. Ellison kertoi kysyneensä Bankman-Fridiltä, ​​miksi tämä ei ollut varoittanut häntä, ja tämä ”pahoitteli ja sanoi, ettei ollut tiennyt kuinka kertoa minulle”. Ellison vaikutti hiljaiselta koko todistuksen ajan, vaikka se kosketti hänen romanttista suhdettaan Bankman-Friedin kanssa.

Syksyllä 2018, pian sen jälkeen, kun hän liittyi Alamedaan, ”aloimme nukkua yhdessä päälle ja pois”, hän sanoi. Kesällä 2020 heillä oli romanttinen suhde, jonka he pitivät salassa, hän lisäsi. Kesään 2021 mennessä he olivat eronneet, mutta he aloittivat suhteensa syksyllä 2021 ja kertoivat ihmisille tällä kertaa ennen kuin erosivat lopullisesti keväällä 2022, hän sanoi. Lopulta Bankman-Fried asetti Ellisonin Alamedan toimitusjohtajaksi, jossa hänelle maksettiin 200 000 dollaria palkkaa. Hänen suurin 20 miljoonan dollarin bonuksensa tuli vuonna 2021. Ellison sanoi, että Bankman-Fried perusti järjestelmiä, joiden avulla Alameda pystyi nostamaan rajattomasti rahaa FTX-tileiltä, ​​ja hän ”ohjasi meidät ottamaan FTX-rahaa lainojemme takaisinmaksuun”. Hän sanoi, että Alameda nosti lopulta jopa 14 miljardia dollaria FTX:stä, vaikka osa maksettiin takaisin.

Hän sanoi, että osa rahasta meni poliittisiin lahjoituksiin, mukaan lukien 35 miljoonaa dollaria, joka ohjattiin yhden poliittisen toimijan kautta republikaaniehdokkaille, ja toinen 10 miljoonaa dollaria, jonka Bankman-Fried ohjasi presidentti Joe Bidenille, rahat, joiden hän sanoi Bankman-Friedin ostaneen hänelle jonkin verran vaikutusvaltaa. ja tunnustus. Ellisonin todistus seurasi välittömästi kolmen päivän ajan Gary Wangin, FTX:n perustajan ja toisen Bankman-Friedin lähipiirin avainhenkilön, todistusta. Hän todisti myös syyttäjien kanssa tehdyn kannesopimuksen nojalla, että vastaaja määräsi hänet perustamaan ohjelmiston porsaanreikiä, jotka mahdollistivat Alamedan tyhjentämään rajattomat varat FTX-tileille.

Samankaltaiset artikkelit