Keskimmäisen peruskerroksen NBFC:t saivat käyttää luottoriskinhallintatyökaluja

nbfc

Reserve Bank of India (RBI) on sallinut muiden kuin pankkien rahoitusyhtiöiden, jotka on luokiteltu keskitason ja perustason yksiköiksi, hyödyntää luottoriskin lieventämistyökaluja kompensoidakseen riskinsä hyväksyttävillä luottoriskin siirtovälineillä.

Toimenpiteen tarkoituksena on yhdenmukaistaa normit muiden kuin pankkien lainanantajien välillä. Tällä hetkellä vain ylemmän tason NBFC:t suuren riskin puitteissa saavat käyttää luottoriskin lieventämisinstrumentteja vähentääkseen vastapuoliriskiään.

”Yllä mainittujen normien yhdenmukaistamiseksi NBFC:n kesken on päätetty sallia ML:n ja BL:n NBFC:n kuitata riskinsä hyväksyttävillä luottoriskin siirtovälineillä. Ohjeet tähän liittyen julkaistaan ​​pian”, RBI:n kuvernööri Shaktikanta Das sanoi.

Keskuspankki antaa lähiaikoina ohjeita luottokeskittymisnormeista.

Keski- ja peruskerroksen NBFC-yhtiöiden luottokeskittymänormien vastavälityksen laajentamisella voi olla merkittäviä seurauksia. Jos keski- ja pohjakerroksen ohjeet heijastavat ylemmän kerroksen puitteita, NBFC:t pystyvät tasoittamaan riskit luottoriskin siirtoinstrumenteilla, kuten kassamarginaalilla, valtion takaamilla saatavilla ja suojatuilla yrityslainoilla.

Jos NBFC tekee luottoriskin siirtosopimuksen vastapuolen kanssa, se voi kuitata vastuunsa vastapuolta vastaan ​​siirretyn luottoriskin määrällä, ja tämä kuittaussumma heijastuu sitten luottoriskin siirtovälineen tarjoajaan, sanovat asiantuntijat.

”Katkaisuvaatimusnormien laajentaminen auttaisi myös rajoittamaan vastuita yksittäiseen kokonaisuuteen tai ryhmään”, Khaitan & Co:n partneri Siddharth Srivastava sanoi.

”Konetun inflaation ja korkojen nousun vuoksi pääoman suunnittelu ja tehokas pääoman allokointi ovat näkökohtia, joihin tasepohjaiset lainanantajat keskittyvät”, sanoi Vivek Iyer, kumppani, rahoituspalvelut – riski, Grant Thornton Bharat. ”Tällaisina aikoina RBI:n päätös kompensoida alkuperäisen vastapuolen riskit valituilla luottoriskiinstrumenteilla auttaa vapauttamaan pääomaa NBFC:lle, mikä antaa enemmän tilaa hallinnoitavien varojen lisäämiselle.”

Samankaltaiset artikkelit