Käytävän toisella puolella P. Chidambaram: ”Kaikki maailma on näyttämöä…”

P Chidambaram

Kansa on puhunut. He arvostavat vapautta, oikeutta sanaan ja ilmaisuun, oikeutta yksityisyyteen ja oikeutta protestoida. Hallituksen on luovuttava halustaan ​​nostaa harhaanjohtavia tapauksia ”kapinasta” ja ”kunnianloukkauksesta”. ”Kohtaaminen” ja ”buldozer-oikeus” on hylättävä (opetus erityisesti herra Adityanathille, UP:n pääministerille). Ram Temple on politiikan ulkopuolella, eikä sitä pitäisi koskaan enää vedota poliittisiin tarkoituksiin…

Ja kaikki miehet ja naiset ovat vain pelaajia. Heillä on uloskäyntinsä ja sisäänkäyntinsä; ja yksi mies ajallaan näyttelee monia rooleja.”

– William Shakespeare

Kun luet tätä kolumnia 9. kesäkuuta 2024, herra Narendra Modi olisi Intian kunniallinen pääministeri kolmatta kertaa – mutta se ei ole sama herra Modi. Se on Exit, herra Modi, yksipuoluehallituksen autoritaarinen pääministeri ja Enter, herra Modi, monien puolueiden pääministeri, jolla on tuskin 20 paikan enemmistö (joista TDP:llä on 16 kansanedustajaa ja JDU:lla 12). kansanedustajat). Se tulee olemaan hänelle täysin uusi kokemus. Herra Modi ei valmistautunut tähän rooliin hänen lähes 55 vuoden julkisessa elämässään pracharakina, BJP:n pääsihteerinä, Gujaratin pääministerinä ja Intian pääministerinä. Hän pelaa pelissä, jota hän ei tunne.

Juuri päättyneissä Lok Sabhan vaaleissa Intian kansa saavutti monia asioita, joita pidettiin lähes mahdottomina vielä muutama viikko sitten:

 • kahta taloa johdetaan sääntöjen ja parlamentin konsensuksen mukaisesti, eikä parlamentin puheenjohtajan ja johtajan harkinnan mukaan;
 • parlamentin eri valiokuntien kokoonpanosta tulee tasapainoisempi ja puheenjohtajat jakautumaan tasaisemmin poliittisten puolueiden kesken;
 • Lok Sabhassa on tunnustettu opposition johtaja, jolla on riittävä määrä kansanedustajia oppositiossa;
 • Intian perustuslakia ei voida muuttaa, elleivät valtiovarainministeriön ja parlamentin opposition edustajat pääse yksimielisyyteen;
 • Hallituksen tai ministerineuvoston kokoukset eivät ole enää muodollista hyväksyntää pääministerin tekemille ja monissa tapauksissa jo toteutetuille päätöksille – esimerkiksi hallitukselle ei enää vain ”tiedoteta” rajuista askeleista, kuten esim. demonetisointi;
 • valtioiden oikeudet tunnustetaan ja turvataan paremmin;
 • varojen hajauttaminen valtioille ja varojen jakaminen ministeriöille/osastoille ja järjestelmille on vähemmän mielivaltaista ja koalitioon kuuluvia puolueita tyydyttävällä tavalla;
 • pääministeri voidaan velvoittaa olemaan useammin läsnä taloissa, vastaamaan kysymyksiin ja osallistumaan tärkeisiin keskusteluihin.

Kansa on puhunut. He arvostavat vapautta, oikeutta sanaan ja ilmaisuun, oikeutta yksityisyyteen ja oikeutta protestoida. Hallituksen on luovuttava halustaan ​​nostaa harhaanjohtavia tapauksia ”kapinasta” ja ”kunnianloukkauksesta”. ”Kohtaaminen” ja ”buldozer-oikeus” on hylättävä (opetus erityisesti herra Adityanathille, UP:n pääministerille). Ram-temppeli on politiikan ulkopuolella, eikä sitä saa enää koskaan käyttää poliittisiin tarkoituksiin (kysy 77-vuotiaalta Awadhesh Prasadilta Samajwadi-puolueesta, joka on valittu Faizabadin vaalipiiristä ja herra Saket Misrasta, Nripendra Misran, entisen pääministerin pääsihteerin ja pääsihteerin pojalta. temppelirakennussäätiön jäsen, kukistettiin Shravastin vaalipiirissä). Ihmiset haluavat todella vapaan median: ei enää valmistettuja poistumiskyselyitä; ei enää pöyristyttävää (ja tylsää) pääministerin jokaista kulmakarvojen nykimistä; ei enää esikäsikirjoitettuihin vastauksiin räätälöityjä kysymyksiä; eikä enää tottelevaista lukemista ED:n ja CBI:n monisteista. Ihmiset haluavat, että alueelliset puolueet ovat uskollisia ydinuskomuksilleen eivätkä näytä yhtä kasvoja Delhissä ja toisia osavaltion pääkaupungissa. Tällaisia ​​osapuolia rangaistaan ​​kuten AGP-, SAD-, JJP-, BRS- ja JD(S)-tapauksissa, tai ankarasti varoitetaan kuten BJD- ja YSRCP-tapauksissa. Siellä on oppitunti TDP:lle ja JDU:lle.

Oppositiolla on mahdollisuus 10 vuoden jälkeen käyttäytyä parlamentaarisen opposition tavoin. Sen on painostettava asialistaansa parlamentissa ja sen ulkopuolella. Tässä on joitain ideoita, jotka valloittivat ihmisten mielikuvituksen ja valitsivat useita INTIA-blokin ehdokkaita:

 • tehdä sosioekonominen ja kastitutkimus.
 • pannaan viipymättä täytäntöön perustuslaki (106. muutos) ja asetetaan yksi kolmasosa varauma naisille vaaleilla 2025 alkaen.
 • ottaa käyttöön 400 rupiaa päivässä minimipalkan kaikenlaisesta työstä, mukaan lukien MGNREGS-järjestelmä.
 • nimittää pysyvän maatalouden velkaantumislautakunnan ja luopua maatalousvelasta sen suositusten mukaisesti.
 • täyttää 30 lakh avointa virkaa hallituksessa ja hallituksen valvomissa elimissä.
 • muuttaa tarvittaessa ja panna viipymättä täytäntöön oppisopimuslakia, jotta jokainen pätevä elinkeinonharjoittaja on nimettävä oppisopimuskoulutuksessa ja jaettava stipendi.
 • hylkää Agniveer-suunnitelma.
 • keskeyttää kansalaisuusmuutoslain täytäntöönpanon, kunnes korkein oikeus on päättänyt sen perustuslain lainmukaisuudesta.
 • saattaa tutkintavirastot (CBI, ED, NIA, SFIO, NCB jne.) parlamentaarisen sekavaliokunnan valvontaan.

Uusi peli alkaa 9. kesäkuuta. Uudet pelaajat ovat eturintamassa. Katso uloskäynnit ja sisäänkäynnit.

Samankaltaiset artikkelit