Warren Buffett vetäytyy kiinteistövälityspalkkiooikeuteen

Warren Buffett vetäytyy kiinteistövälityspalkkiooikeuteen

Asianajajat, jotka voittivat historiallisen tuomion National Association of Realtors -järjestöä ja välitysyrityksiä vastaan, ovat kääntymässä uuteen kohteeseen osana kilpailuoikeudenkäyntiään: Warren Buffettia.

Maanantaina he nimesivät Buffett's Berkshire Hathawayn suuren tytäryhtiön vastaajaksi yhdessä kanteessa.

Lokakuussa kantajat voittivat 1,8 miljardin dollarin tuomion väittäessään, että NAR ja kaksi välittäjää käyttivät palkkiorakennetta, joka piti Missouri-agenttien palkkiot keinotekoisen korkeina. Tuomari voisi kolminkertaistaa tämän summan yli 5 miljardiin dollariin.

Yksi näistä välittäjistä oli HomeServices of America, jonka omistaa Berkshire Hathaway Energy. Buffettin Berkshire Hathaway omistaa 92 prosenttia Berkshire Hathaway Energystä.

Uusi hakemus, joka on osa kansallista oikeudenkäyntiä NAR:ia ja kourallista välitystoimintaa vastaan, ei vaikuta suoraan tapaukseen, joka meni oikeudenkäyntiin viime vuonna. Mutta Berkshire Hathaway Energyn nimeäminen uudeksi vastaajaksi kansallisessa tapauksessa voisi painostaa HomeServices- ja Berkshirea saavuttamaan laajan valtakunnallisen ratkaisun kyseisessä ja muissa tapauksissa.

”Yritämme näyttää, että tämä ei ole yksittäinen tapahtuma jossain yrityksen toimistossa. Tämä menee Berkshire Hathawayn huipulle”, sanoi Michael Ketchmark, kantajien asianajaja.

Uusi oikeudellinen strategia korostaa haasteita, joita kantajat todennäköisesti kohtaavat kerätessään NAR:lta mahdollisesti miljardeja dollareita vahingonkorvauksia. Yrittämällä sitoa Buffetin ryhmittymän siihen, mitä he väittävät olleen salaliitto kiinteistöpalkkioiden nostamiseksi, he pyrkivät ylittämään NAR:n rajallisemmat taloudelliset resurssit ja napauttamaan Berkshiren syviä taskuja.

Kolme muuta välitysyritystä, jotka alun perin nimettiin vastaajiksi Missouri-asiassa, ovat sopineet yhteensä noin 210 miljoonasta dollarista. Nämä suhteellisen vaatimattomat ratkaisut heijastavat sitä, kuinka paljon nämä yritykset voisivat maksaa joutumatta konkurssiin, kantajan asianajajat ovat sanoneet. Toisella jäljellä olevalla vastaajalla NAR:n kokonaisvarallisuus oli noin miljardi dollaria vuoden 2022 lopussa.

Berkshirellä sen sijaan oli yli 160 miljardia dollaria käteistä ja vastaavia vuoden 2023 lopussa.

HomeServices, Berkshire Hathaway Energy ja Berkshire eivät vastanneet välittömästi kommenttipyyntöihin.

Berkshire sanoi vuoden 2023 vuosiraportissaan, että HomeServices voi kärsiä lokakuun tuomiosta johtuvia tappioita, jotka voivat olla jopa 5,4 miljardia dollaria ilman asianajajien palkkioita ja muita mahdollisia kuluja.

”HomeServices aikoo valittaa voimakkaasti useilla perusteilla tuomariston havainnoista ja vahingonkorvauksista”, yhtiö sanoi vuosikertomuksessa. ”Valitusprosessi ja jatkotoimenpiteet voivat kestää useita vuosia.”

Voitettuaan Missourin tuomion, samat asianajajat nostivat samanlaisen kanteen valtakunnallisesti, yhden yli 15:stä jäljitelmäoikeudesta, jotka on nostettu lokakuusta lähtien NAR:ia, paikallisia kiinteistönvälittäjiä ja lukuisia kiinteistönvälitysyrityksiä vastaan. Maanantaina tarkistettu hakemus oli kansallisessa oikeusjutussa.

Greg Abel, joka valvoo kaikkia Berkshiren ei-vakuutusyhtiöitä ja on linjassa lopulta Buffetin seuraajaksi toimitusjohtajana, oli aiemmin Berkshire Hathaway Energyn toimitusjohtaja. Valituksessaan kantajat väittävät, että vaikka Abel on noussut Berkshiren riveissä, hän on edelleen osallistunut HomeServicesin toimintaan Berkshire Hathaway Energyn puheenjohtajana.

Kantajat sanovat myös, että Buffett on kannattanut yrityksensä nimen käyttöä sen kiinteistönvälityksen edistämiseksi. ”Uskomme, että Berkshire Hathaway -nimi on hyvä HomeServicesille ja HomeServices for Berkshirelle”, Buffett lainataan yrityksen verkkosivuilla.

Samankaltaiset artikkelit