Maissin hinnat nousevat vahvan siipikarjan kysynnän vuoksi

maize, maize prices, maize production, economy

Siipikarjateollisuuden kasvava kysyntä ja hallituksen painostus etanolin tuotantoon ovat nostaneet maissin mandin hintoja 20 prosentilla 26 500 rupiaan tonnilta 22 000 rupiaa/tonni viimeisen kolmen kuukauden aikana.

Kauppalähteet sanoivat, että hinnat ovat korkeammat kuin vähimmäistukihinta (MSP) 2090 rupiaa/viljelmä nykyisenä satovuosina (2023–2024), koska siipikarja-ala kasvaa noin 8 prosenttia vuosittain maissin kasvun myötä. tuotanto ei ole myötämielinen kysynnän kanssa.

Korkeammat maissin hinnat ovat nostaneet myös siipikarjan rehukustannuksia, lähteet sanoivat.

”Kaikki maissin hintojen nousu lisää rehukustannuksia, mikä lisää entisestään broilerin ja munien tuotantokustannuksia”, Ricky Thaper, Intian siipikarjaliiton rahastonhoitaja, kertoi FE:lle.

Siipikarjanrehun hinta on tällä hetkellä noin 40 000 rupiaa tonnilta, kun se oli 36 000 rupiaa tonnilta kolme kuukautta sitten.

Eläinrehun koostumuksesta 65-70 % on energianlähdettä pääosin maissista, bajrasta ja rikkoutuneesta riisistä ja loput proteiininlähde pääasiassa soijapapujauhosta, maapähkinäuutteesta ja sinappiöljykakusta.

Maailmanlaajuisesti maissi on etanolin tuotannon ensisijainen raaka-aine, mutta Intiassa sitä käytetään pääasiassa eläinten rehuun ja teolliseen käyttöön.

Vastatakseen rehujen ja biopolttoaineiden valmistajien kasvavaan kysyntään hallitus aikoo lisätä maissin tuotantoa 10 prosentilla 42 miljoonaan tonniin (MT) vuosiin 2025–26 mennessä satovuoden 2022–23 (heinäkuu–kesäkuu) 38 miljoonasta tonnista. käynnistämällä toimenpiteitä, kuten viljelykasvien monipuolistamista, klusterin kehittämistä etanolikasveille ja yksityisen sektorin mukaan ottamista siementen kehittämiseen.

Maissituotannossa on tällä hetkellä 10,74 miljoonaa hehtaaria (MH) ja tavoitteena on laajentaa alaa yhdellä MH:lla seuraavan parin vuoden aikana.

Viljan monipuolistamisriivan alla painopiste on Indo-Gangeticin tasangoilla ja luoteisalueilla kasvatettujen riisiruokien ohjaamiseen maissiin.

Ramesh Chand, jäsen, Niti Aayog on aiemmin todennut, että maissin tuottavuutta on lisättävä etanolin tuotannon tavoitekysynnän täyttämiseksi.

Tuottavuuden lisäämiseksi maatalousministeriö keskittyy parantamaan kharif-tuotantoa lisäämällä ilmaston- ja tuholaiskestävien siementen käyttöä ja lisäämällä hybridien viljelyalaa.

Maissia viljellään sekä kharif- että rabikaudella. Karnatakan, Madhya Pradeshin ja Maharashtran osuus kokonaistuotannosta on lähes 40 prosenttia.

Noin 60-65 % maissin tuotannosta käytetään siipikarjan ja eläinten rehuna ja 20 % teolliseen käyttöön.

Maissi on kolmanneksi tärkein viljakasvi riisin ja vehnän jälkeen.

Samankaltaiset artikkelit