Asunnot ”halpoja kuin kaali”: Kiinassa asuntojen hinnat putosivat ennätysalhaisiksi

Asunnot "halpoja kuin kaali": Kiinassa asuntojen hinnat putosivat ennätysalhaisiksi

Pekingin asukas Hu Yongwei on käyttänyt noin 31 000 dollaria ( 25 lakh) yhteensä. Hän osti 15. kiinteistönsä Hebistä 18 000 yuania ( 2 lakh). Alueella kiinteistöjen hinnat ovat laskeneet merkittävästi viimeisen kahden vuoden aikana.

”Asunnot myytiin erittäin halvalla, kuten kaali”, Reuters lainasi Hua.

Kiinteistönvälittäjät ovat havainneet kasvavan trendin, jossa ostajat ostavat näiden paikkojen ulkopuolelta edullisia asuntoja, ja kaupungit kuten Huainan, Rushan ja Gejiu ovat erityisen suosittuja.

Ostajien, joilla on taloudelliset mahdollisuudet palata markkinoille, on ollut vaikea vastustaa käytettyjen asuntojen houkuttelevuutta alhaisimmilla hinnoilla näissä pienissä kaupungeissa. Esimerkiksi Hu vakuutti yhden asunnostaan ​​Hebissä huomattavan alhaisella hinnalla 1000 yuania ( 11 500), ei sisällä veroja ja maksuja.

Anjuken, yhden Kiinan suurimmista kiinteistöalustoista, mukaan hinnat joissain kaupungin osissa ovat laskeneet 27 % vuoden 2021 huipusta.

Vaikka näillä pienissä kaupungeissa tehdyillä ostoilla ei ole merkittävää vaikutusta Kiinan laajoihin kiinteistömarkkinoihin, ne osoittavat toivon pilkahdusta alalla, joka on kamppaillut taantuman ja vaikeuden kanssa.

Kaupat tapahtuvat Kiinan kiinteistömarkkinoiden kasvavien haasteiden taustalla. Tuoreet tiedot paljastavat uusien asuntojen hintojen kasvun hidastuneen toukokuussa sekä kiinteistösijoitusten jyrkän laskun, joka koki nopeimman laskunsa yli kahteen vuosikymmeneen.

Kiinan kiinteistönvälittäjät ovat havainneet, että monet ostajat näissä pienissä kaupungeissa eivät ole julkaisun mukaan paikallisia asukkaita. Niihin kuuluvat keinottelijat, joilla ei ole aikomusta asua ostetuissa asunnoissa, sekä henkilöitä, jotka etsivät edullisia eläkevaihtoehtoja tai kustannustehokasta asuinpaikkaa.

Alhaisten asumiskustannusten houkutteleminen näillä alueilla on houkutellut ostajia, erityisesti nuoria, jotka haluavat hankkia kohtuuhintaisia ​​asuntoja ja elää säästäväisempää elämää.

Huolimatta kasvavasta kiinnostuksesta edullisia asuntoja kohtaan Kiinan pienissä kaupungeissa, asiantuntijat ovat edelleen varovaisia ​​optimististen johtopäätösten tekemisessä. Laajemmat talousindikaattorit viittaavat siihen, että Kiinan toipuminen COVID-19-pandemiasta on edelleen haastavaa.

Heikko kuluttajien mieliala, alhainen kotimainen kysyntä ja korkea nuorisotyöttömyys herättävät huolta tulojen vakaudesta tulevaisuudessa ja heikentävät yleistä luottamusta markkinoihin.

Päivitetty: 16. kesäkuuta 2023, 07.55 IST

Samankaltaiset artikkelit