Kiinteistöt: Kuinka murto-omistus määrittelee uudelleen sijoittamisen säännöt piensijoittajille?

Kiinteistöt: Kuinka murto-omistus määrittelee uudelleen sijoittamisen säännöt piensijoittajille?

Kiinteistöt ja osakepääoma ovat pitkään olleet ensisijaisia ​​sijoituskohteita. Kiinteistöala on viime aikoina kokenut noususuhdanteen talouskasvun ja nopean kaupungistumisen seurauksena. Perinteisesti yksityissijoittajien kiinteistösijoittaminen on rajoittunut asuinkiinteistöihin tai pieniin liiketiloihin, kuten yksittäisiin liikkeisiin.

Maisema kuitenkin muuttuu dramaattisesti murto-omistuksen myötä. Tämä mahdollistaa pääsyn instituutiotason kiinteistöihin, jotka olivat aikoinaan erittäin varakkaiden tai institutionaalisten sijoittajien yksinomaista aluetta. Liikekiinteistöjen (CRE) demokratisoituminen merkitsee paitsi merkittävää kehitystä intialaisten sijoittajien sijoitusmahdollisuuksissa, myös tarjoaa vuokratuottoja, jotka ovat noin 3-4 kertaa parempia kuin asuinkiinteistöillä. Lisäksi se tarjoaa korkeamman pääoman arvonnousun ja tavoitetuotto on 11-18 % IRR.

Näytä koko kuva

Liike- vs asuinkiinteistöt

Lue myös: FY 2025 portfoliosi rakentaminen? Tässä on 5 kiinteistösijoitusvaihtoehtoa

Liikekiinteistöjen demokratisointi

Historiallisesti sijoittaminen A-luokan liikekiinteistöihin Intiassa oli mahdollisuus vain varakkaille tai suurille institutionaalisille sijoittajille korkeiden pääomavaatimusten ja monimutkaisten johtamistarpeiden vuoksi. Tämä skenaario muuttuu murto-omistusalustojen myötä, jotka ovat avanneet portit arvokkaalle, tuloa tuottavalle kiinteistölle. Yhdistämällä useita sijoittajia yhteen nämä sijoitusalustat antavat yksityishenkilöille mahdollisuuden sijoittaa osiin kaupallisia kiinteistöjä, mikä tekee siitä vähemmän pääomavaltaista ja helpommin saavutettavissa laajemmalle yleisölle.

Lisäksi nämä alustat tarjoavat mukavuuden kaikkien vaatimustenmukaisuuteen liittyvien töiden hoitamiseen ja vuokralaisten hallintaan, mikä voi olla hankala prosessi kaupallisten kiinteistöjen kanssa työskenteleville henkilöille. Tämä lisäetu ei ainoastaan ​​yksinkertaista omistamista, vaan lisää myös mahdollisuuksia ansaita kätevästi. Lisääntyneen läpinäkyvyyden ja luotettavien alan asiantuntijoiden ohjauksen ansiosta sijoittajat voivat nyt tehdä liikekiinteistösijoituksia entistä varmemmin ja helpommin.

Lue myös: Tuloverostrategiat kiinteistösijoittajille: Vähennysten maksimointi ja vastuiden minimoiminen

Sääntelyn kehitys ja SM REIT:ien nousu

Kasvava kiinnostus osaomistukseen ja sen potentiaaliin on kiinnittänyt Intian arvopaperi- ja pörssilautakunnan (SEBI) huomion, minkä vuoksi on luotu sääntelykehys sijoittajien etujen suojaamiseksi. Tällä hetkellä teollisuudella on 4 000 INR:n omaisuudenhoito (AUM), ja muutama avaintoimija hallitsee markkinoita.

Kasvavan sektorin menestymiseksi ja sijoittajien turvaamiseksi SEBI on valtuuttanut siirtymään Small and Medium Real Estate Investment Trust (SM REIT) -rahastoon seuraavien 6–12 kuukauden kuluessa. Lisäksi vähimmäissijoitusmäärää on alennettu 10 lakhiin aiemmasta 25 lakhista, mikä tekee siitä helpomman sijoittajien ulottuville. Tämän muutoksen tavoitteena on standardoida käytäntöjä eri alustoilla, lisätä tiedonantovaatimuksia ja antaa sijoittajille enemmän oikeuksia, mikä edistää avoimempia, helpommin saavutettavia ja säänneltyjä markkinoita, joilla on korkeampi likviditeetti.

Sijoitusmahdollisuuksien analysointi

Sijoittajat, jotka haluavat navigoida tässä uudessa maastossa, hyötyvät visuaalisesta oppaasta, joka selittää, kuinka nämä osaomistusalustat toimivat ja mitkä ovat avaintekijät kaikissa murto-omistusmahdollisuuksissa.

  Syvä sukellus murto-omistusalustoihin

Näytä koko kuva

Syvä sukellus murto-omistusalustoihin

Lue myös: Asunnon ostaminen tullaksesi kalliimmaksi? Näin sementin hinnannousu vaikuttaa Intian kiinteistömarkkinoihin

Eteenpäin ja sijoittajien voimaannuttaminen

JLL:n tuoreen raportin mukaan Intian murto-omistusmarkkinoiden odotetaan kasvavan merkittävästi, mahdollisesti yli 5 miljardin dollarin AUM:ssa vuoteen 2030 mennessä. Tämä ennuste korostaa alan merkittävää laajentumista ja korostaa SM REIT:ien valoisia näkymiä. Kun markkinat kehittyvät, sääntelyn valvonta todennäköisesti lisää niiden houkuttelevuutta lisäämällä turvallisuutta ja läpinäkyvyyttä.

Murto-omistus liikekiinteistöissä on nousemassa houkuttelevaksi investointikeinoksi. SM REIT:ien käyttöönoton myötä tämä sektori on tulossa jäsenneltymmäksi ja saavutettavimmaksi, mikä tarjoaa merkittäviä mahdollisuuksia sijoittajille. Kun markkinat kehittyvät edelleen ja sääntelykehystä parannetaan entisestään, sijoittajilla on erinomainen tilaisuus ymmärtää ja hyödyntää tätä innovatiivista sijoitusmuotoa.

Matka liikekiinteistöihin on nyt avoin laajemmalle yleisölle, mikä tarjoaa tuottoisan vaihtoehdon perinteisille sijoitusvaihtoehdoille, kuten osakkeille ja joukkovelkakirjoille. Sijoittajana on hyvä aika tutkia, ymmärtää ja investoida tähän kasvavaan sektoriin.

Julkaistu: 6. toukokuuta 2024 klo 12.23 IST

Samankaltaiset artikkelit