DLF:stä Lodhaan ja Godrejiin rakentajat testaavat uusia kaupunkeja

DLF:stä Lodhaan ja Godrejiin rakentajat testaavat uusia kaupunkeja

Huippukehittäjät ovat tulossa uusille asuinhankkeiden markkinoille, kun kaupungistuminen ja kasvava keskiluokka ruokkivat asuntobuumia.

Kehittäjät tutkivat mahdollisuuksia erityisesti Hyderabadissa, Punessa, Bengalurussa ja Gurugramissa, joissa on ollut paljon myyntiä.

Mumbaissa toimiva Godrej Properties Ltd osti tällä viikolla 12,5 eekkeriä Hyderabadin Rajendra Nagarin paikkakunnalta kehittääkseen ensiluokkaisen asuntoprojektin, joka merkitsee sen tuloa kaupunkiin. Shriram Properties Ltd, joka on toistaiseksi keskittynyt Etelä-Intiaan, on tulossa Puneen keskitason asuntoprojektiin Undrin esikaupunkiin. Se on allekirjoittanut hankkeesta kehitysjohtamissopimuksen maanomistajan kanssa.

”Asuinmarkkinat ovat vilkkaat, ja Pune on tällä hetkellä myynnin perusteella toiseksi paras kiinteistömarkkinat. Se on myös kaupunki, joka on samanlainen kuin Bengaluru, markkinat, jotka tunnemme hyvin kysynnän ja asiakasprofiilin suhteen. Ala on kokenut paljon keskittymistä, ja isommilla kehittäjillä on hyvä mahdollisuus laajentua ja kasvaa uudemmissa kaupungeissa”, sanoi Shriram Propertiesin hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja M. Murali.

Hyderabadissa toimiminen antaisi Godrej Propertiesille – yhdelle harvoista useissa kaupungeissa toimivista kehittäjistä – mahdollisuuden olla läsnä maan tärkeimmillä kiinteistömarkkinoilla.

”Hyderabad on yksi nopeimmin kasvavista asuntomarkkinoista, joilla kysyntä on korkea, mutta tarjonnan laatu on puutteellinen”, Godrej Propertiesin toimitusjohtaja Gaurav Pandey sanoi äskettäin Mintin haastattelussa.

Aiemmin jotkut kehittäjät olivat tulleet uusille markkinoille, mutta heillä menestyksellä, mikä sai heidät keskittymään takaisin ydinmarkkinoilleen.

Anuj Puri, Anarock Groupin kiinteistöalan neuvonantajan puheenjohtaja, sanoi, että merkkitalojen rakentamien asuntojen kysyntä on kasvanut merkittävästi viime vuosina. Tämä auttaa monia suuria kehittäjiä menestymään uusilla maantieteellisillä alueilla.

”Pörssilistatut kehittäjät, erityisesti Etelä- ja Länsi-Intiassa toimivat toimijat, ovat laajentumassa osana monipuolistamisstrategiaansa vahvan myynnin keskellä. He ovat saaneet lisää luottamusta paitsi vahvojen taseidensa ansiosta, myös siksi, että monilla näistä markkinoista menee erittäin hyvin kysynnän suhteen”, Puri lisäsi.

Lodha-brändillä toimiva Macrotech Developers Ltd, joka on toistaiseksi keskittynyt Mumbain pääkaupunkiseudulle ja Puneen, esikäynnisti ensimmäisen projektinsa Bengalurussa viime marraskuussa. Ensimmäisen vaiheen koko varasto myytiin loppuun kolmen ensimmäisen päivän aikana. Se aikoo nyt käynnistää toisen hankkeensa kaupungissa. Yhtiö arvioi myös neljättä kaupunkia, johon se saattaa tulevaisuudessa laajentua, johto sanoi hiljattain analyytikkopuhelussa.

Tänä vuonna Gurugramissa toimiva DLF Ltd käynnistää ensimmäisen projektinsa Mumbaissa, markkinoilla, jolta se poistui myytyään Macrotech Developersille maapalstan lähes 12 vuotta sitten. Intian suurimman kehittäjän paluu Mumbain kaltaisille kilpailluille markkinoille on merkittävää, sanoivat kiinteistöanalyytikot. Samoin Oberoi Realty Ltd, Mumbaihin keskittynyt kehittäjä, joka tunnetaan huippuluokan projekteistaan, osti tontin Gurugramista marraskuussa monipuolistaakseen läsnäoloaan.

Useimmat kehittäjät ostavat maata, ottavat haltuunsa vaikeuksissa olevien kehittäjien hankkeita tai tekevät kumppanuutta pienempien paikallisten kehittäjien kanssa uskaltautuakseen uusiin paikkoihin.

Kiinteistöala on perinteisesti ollut paikallisvetoista liiketoimintaa, jossa ostajat ovat suosineet markkinoillaan vahvoja rakentajia. Vaikka asiat ovat vähitellen muuttumassa nyt, kehittäjät, jotka eivät tunne tai eivät ole sijoittautuneet tietyille markkinoille, kohtaavat edelleen paikallista kilpailua. Heidän tuotetarjouksensa on oltava erilaista ja ylivoimaista ostajien houkuttelemiseksi.

Purin mukaan suuret kehittäjät löytävät tiensä menestykseen myös uudemmilla markkinoilla ja asunnon ostajat suosivat vahvasti kansallisia brändejä.

Samankaltaiset artikkelit