Kiinteistöosakkeet päättävät 9 päivän voittojakson voittovarauksesta; Nifty Realty putoaa 3 %

Kiinteistöosakkeet päättävät 9 päivän voittojakson voittovarauksesta;  Nifty Realty putoaa 3 %

Indeksillä käydään tällä hetkellä 2,66 prosentin laskua 1 119 pisteeseen, ja se on saavuttanut päivänsisäisen alimman 1 111 pisteen, laskun 3 prosenttia. Indeksin tappioiden kärjessä oli Sobha, joka laski 4 prosenttia, jota seurasivat Prestige Estates Projects, Godrej Properties, Brigade Enterprise ja Macrotech Developers, joiden kaikkien kauppa laski 3–3,5 prosenttia.

Myös muut merkittävät osakkeet, kuten Phoenix Mills, Oberoi Realty ja DLF, laskivat jopa 3 %. Sunteck Realty oli ainoa osake indeksikaupankäynnissä, ja se nousi merkittävästi 6,9 % markkinoiden myllerryksessä.

Lue myös: Nifty 50 asetti ennätyskorkeuden 32 kertaa vuonna 2024, 11 % enemmän kuin 4. kesäkuun alimmillaan

Yhden pahimman päivänsisäisen suorituksensa jälkeen 4. kesäkuuta kiinteistöosakkeet jatkoivat voittoputkiaan seuraavassa istunnossa sen jälkeen, kun hallitseva Bharatiya Janata -puolue (BJP) sai riittävän tuen tärkeimmiltä liittolaisilta koalitiohallituksen muodostamiseen, mikä varmisti Modin palaamisen valtaan. kolmas peräkkäinen kausi.

Sijoittajat odottavat vahvan talouskasvun jatkuvan koalitiohallituksen muodostamisesta huolimatta ja ennustavat, että hallituksen neljän viime vuoden aikana keskittynyt investointien kasvu jatkuu, minkä odotetaan vahvistavan maan talouden moottoria, vauhdittavan kasvua ja vahvistavan sitä entisestään.

Tätä taustaa vasten 5. kesäkuuta 18. kesäkuuta indeksi nousi 976 pisteestä 1 150 pisteeseen, mikä merkitsee vaikuttavaa lähes 18 prosentin nousua.

Koska Intian talous on kasvanut voimakkaasti viime vuosina, intialaisten käytettävissä olevat tulot ovat nousseet, mikä on johtanut lisääntyneisiin investointeihin kiinteistöalalla. Kiinteistö on ollut suosituin valinta suurimmalle osalle intialaisista.

Lue myös: Puolustusosakkeet romahtavat voittovarausten keskellä; Bharat Dynamics laski 6 %

Tämän seurauksena kehittäjät kokivat loistavan vastauksen, ja myynti kasvoi jyrkästi muutamassa tunnissa varausten avaamisesta. Huolimatta korkeammista koroista ja useista hinnankorotuksista kompensoidakseen nousevia raaka-ainekustannuksia, asuntojen kysyntä Intiassa jatkoi tasaista kasvuaan.

Vahva taloudellinen suorituskyky, pienentyneet varastotasot ja peräkkäiset hinnankorotukset lisäsivät kiinteistöosakkeiden kysyntää, mikä johti massiivisiin tuotoihin. Vaikuttavaa on, että 70 % indeksin osatekijöistä on tuottanut 100 % ja 300 % välillä kuluneen vuoden aikana.

Lue myös: ”Poliittinen vakaus, BKT:n ennuste keskeisiä positiivisia, mutta korkea arvostus keskeinen riski”

Tulevaisuudessa kiinteistöosakkeiden nousuvauhdin odotetaan jatkuvan 25. tilikauden ajan, ja sitä tukevat Intian talouden jatkuvan vahvan kasvun ennusteet, ja BKT:n odotetaan ylittävän 7 %.

Fitch Ratings on äskettäin nostanut Intian talouskasvuennusteen 7,2 prosenttiin tilikaudelle vedoten kulutusmenojen elpymiseen ja investointien lisääntymiseen. Vastaavasti Maailmanpankki nosti BKT:n kasvuennustettaan 6,6 prosenttiin 6,4 prosentista heijastaen optimismia talouden elpymisen suhteen.

Lue myös: RBI säilyttää status quon; nostaa 25 vuoden BKT:n kasvutavoitetta

Myös Intian keskuspankki tarkisti BKT:n kasvuennustettaan ylöspäin 7,2 prosenttiin yksityisen kulutuksen kasvun ja maaseudun kysynnän elpymisen vauhdittamana.

Julkaistu: 19. kesäkuuta 2024, 15.52 IST

Samankaltaiset artikkelit