Maharashtran hallitus tekee suuren ilmoituksen naisasunnon ostajille

India

Maharashtran hallitus on lieventänyt merkittävää rajoitusta, jonka se oli asettanut naisille kiinteistön ostajille, jotka saavat 1 %:n alennuksen leimaverosta ostostaan.

Maharashtran hallitus ei sallinut naispuolisten kiinteistönostajien, jotka saavat 1 %:n leimaveron alennusta, myydä asuntoja miespuoliselle ostajalle seuraavien 15 vuoden aikana.

Osavaltion hallitus on kuitenkin poistanut 15 vuoden rajan. Naispuoliset kiinteistön ostajat saavat edelleen 1 %:n leimaveron alennuksen.

Kansainvälisenä naistenpäivänä (8. maaliskuuta) vuonna 2021 silloinen varapääministeri ilmoitti 1 %:n alennuksesta naisten leimaverosta.

Vuoden 2021 ilmoituksessa mainittiin myös: ”Nainen ei voi myydä maksettua omaisuutta kenellekään miespuoliselle henkilölle 15 vuoden myyntikiellolla ostopäivästä lukien. Jos naiset eivät noudata, on velvollinen maksamaan 1 % leimaveroa sekä sakkomaksua. se”.

Nykyinen varapääministeri Devendra Fadnavis on kuitenkin nyt poistanut tämän rajoituksen keskiviikkona.

On huomattava, että naiset asunnon ostajat voivat käyttää 1 %:n alennusta vain asuinkiinteistöihin, eikä se koske liike- tai teollisuuskiinteistöjä. Jos naiset haluavat ostaa kiinteistön (vain asunto) yksin tai osaomistajan (vain nainen) kanssa, he voivat hyödyntää 1 %:n leimaveron alennusta.

Intian asuntomarkkinat:

Anarock Property Consultantin raportin mukaan Intian asuinkiinteistöjen segmentti on jatkanut kasvuaan. Vuodelle 2023 kirjattiin korkein myyntimäärä seitsemässä suurkaupunkikaupungissa 3,47 lakh crore (noin) yksikköä myytiin – 36 % enemmän kuin edellisenä vuonna. Viime vuonna Ananrockin raportin mukaan myytiin 3,47 miljoonan miljoonan asuinkiinteistöt.

”Mumbai Metropolitan Region (MMR) johti suurimmalla osuudellaan sekä myynnin arvossa että volyymissa – 30% kaikista tilikauden aikana myydyistä yksiköistä oli MMR:ssä, ja tämän myydyn osakkeen arvo oli 1,67 lakh crorea, mikä vastaa 48 prosenttia myynnin arvosta”, raportti lisäsi.

Päivitetty: 1. kesäkuuta 2023, klo 9.18 IST

Samankaltaiset artikkelit