Rentoutus kiinteistöille RBI:n tauon jälkeen; Tässä on 7 osaketta, jotka ovat houkuttelevia

The RBI’s status quo on policy rates is anticipated to have a positive impact on the real estate industry, along with the home loan financiers.

Vuonna 23 suurin osa 12 listatuimman kiinteistöyhtiön ennakkomyynnistä kasvoi 43 % vuotta aiemmasta, mikä johtui parantuneesta vaihtuvuusasteesta, joka nousi 48 prosenttiin vuonna 23.

Myös asuntojen myynti vuoden 2023 ensimmäisellä neljänneksellä nousi uusiin korkeuksiin ylittäen yhden lakhan rajan 1,14 lakhan asuntoon seitsemän parhaan kaupungin välillä ANAROCK Researchin mukaan.

Asuntokaupan vahva vauhti oli huolimatta korkojen noususta, jolloin keskuspankki nosti repokorkoa 250 peruspisteellä toukokuusta 2022 lähtien. Useimpien huippupankkien korot liikkuvat tällä hetkellä 8,7-9,65 prosentin välillä ja koronnostosyklin viimeisin tauko vuoden 2022 loppuun mennessä. RBI:n mukaan asuntolainojen korkojen odotetaan jatkuvan yksinumeroisina, sektorianalyytikot sanoivat.

RBI:n vallitsevalla ohjauskorolla odotetaan olevan myönteinen vaikutus kiinteistöalaan sekä asuntolainarahoittajiin. Vaikka myös asunnon ostajat ovat yhtä helpotettuja.

Toiveissa, että korkotaso on huipussaan, maan kehittäjät uskovat, että asuntolainojen korkojen lykkäys lupaa hyvää asuntokaupan nousuun kaikilla segmenteillä.

”Juhlakauden myötä myötätuulen tauko koronnostossa toimii kasvun katalysaattorina ja vauhdittaa myyntinopeutta”, sanoi NAREDCO:n kansallinen varapuheenjohtaja Niranjan Hiranandani.

Matala korkotaso edistää myös myyntiä kohtuuhintaisten asuntojen ja keskituloisten asuntojen markkinoilla. Tämä segmentti kamppaili nousevien korkojen kanssa jakson aikana.

Edullisten ja keskisuurten segmenttien aidanhoitajat saavat enemmän näkyvyyttä EMI-segmenteistään ja vaikuttavat siten ostamiseen, sanoi Vimal Nadar, Colliers Intian tutkimusjohtaja.

Lisäksi joukko hallituksen positiivisia poliittisia toimenpiteitä on auttanut pitämään asuntomyyntiä yllä.

Asuntolainarahoittajat odottavat myös vakaan korkojärjestelmän jatkavan kysyntää. Kiinteistölainojen kysyntä sekä asunto- että liikesegmenteissä on pysynyt vahvana huolimatta lainan peruskoron (MCLR) 150 peruspisteen noususta viimeisen vuoden aikana.

Varovaisuus vallitsee kuitenkin odotettaessa repokorkojen nousun siirtyvän kokonaan lainakorkoihin.

”Korkojen pitäminen tasaisena 6,5 ​​prosentissa on odotusten mukaista. Odotamme saman tilan jatkuvan vielä muutaman vuosineljänneksen ajan. Pääindikaattoreita katsottuna se antaa optimismia ja osoittaa kysynnän elpymistä. Monsuuniennuste on jälleen yksi suotuisa kohta. Asunnon ostajille vakaa korkotaso on rohkaiseva trendi”, sanoi Viswanatha Gowd, LIC Housing Financen toimitusjohtaja ja toimitusjohtaja.

Asuntolainanottajien on nyt päätettävä, valitsevatko kiinteäkorkoiset lainat, joita voi saada alennuksella, vai pitäytyvätkö vaihtuvakorkoiset lainat. Kiinteäkorkoisten lainojen takaisinmaksu on vakio, mutta niiden alkukustannukset ovat korkeammat. Vaihtuvakorkoiset lainat tarjoavat enemmän joustavuutta, mutta jos korot nousevat, ne voivat johtaa korkeampiin EMI:ihin.

”Kiinteäkorkoisia lainoja voi olla markkinoilla saatavilla jonkin verran alennuksella vaihtuvakorkoisiin lainoihin verrattuna. Ottaen kuitenkin huomioon, että koronlaskuja odotetaan muutaman neljänneksen jälkeen, on järkevää pysyä vaihtuvakorkoisissa lainoissa”, sanoi Anshul Gupta, Wint Wealthin perustaja ja sijoitusjohtaja.

Listatuille kiinteistökehittäjille kotimainen välitysyhtiö Motilal Oswal Financial Services uskoo, että koronnostosyklin päättyessä asuinkiinteistöjen suhdanteeseen ei todennäköisesti tule mitään olennaista vastatuulta ja kysynnän odotetaan jatkuvan hyvänä ainakin seuraavat kaksi-kolme vuotta.

Kiinteistöosakkeet ovat nousseet kohtuullisesti viimeisen vuoden aikana, kun Nifty Realty -indeksi on noussut 23 %, mikä ylitti vertailuindeksin Niftyn, joka nousi samana aikana yli 12 %.

Vuoden aikana eniten kiinteistöindeksissä nousi DLF, joka nousi yli 50 %. Phoenix Mills nousi yli 39 %, Prestige Estate Projects nousi 28 % ja Oberoi Realty ja Brigade Enterprises kumpikin noin 21 % yhden vuoden aikana.

”Kyseessämme rakennuskustannusten noususta, uskomme, että parantuva tuotevalikoima ja yritysten kestävät hinnankorotukset voivat johtaa marginaalien paranemiseen, mikä lisää kannattavuutta”, välitystoimisto sanoi.

Kahdeksan suurimman kaupungin vastaanotto pysyi noin 80 000 yksikössä viimeisten neljän tai viiden vuosineljänneksen aikana, ja nyt sen odotetaan nousevan ensiasunnon ostajien kiinnostuneena. Alan kasvua täydentää myös suurten kehittäjien johdonmukainen markkinaosuuden kasvu, joka johtuu lisääntyneestä penetraatiosta ainakin muutamalle muulle markkina-alueelle, se lisäsi.

Suurin osa yrityksistä käy kauppaa nykyisten putkien arvon yläpuolella, joten suosimme edelleen toimijoita, joilla on kyky kasvaa nopeammin kuin muut yhtiöt keskittyneen liiketoiminnan kehittämisstrategian avulla.

Motilal Oswalilla on ”Buy”-luokitus Macrotech Developersissä, Godrej Propertiesissa, Oberoi Realtyssa, Prestige Estate Projectsissa, Brigade Enterprisesissa, Sobha Ltd:ssä ja Mahindra Lifespace Developersissä.

Päivitetty: 11. kesäkuuta 2023 klo 11.50 IST

Samankaltaiset artikkelit