Voiko Nifty nousta uuteen kaikkien aikojen ennätykseen Intian odotettua paremman BKT:n jälkeen?

Nifty may bounce back strongly and climb to a new life-time high, breaching its current record high of 18,887.60, say experts. (Bloomberg)

NSE Nifty jatkoi haaleaa liikettä toista kertaa peräkkäin torstaina huolimatta Intian odotettua paremmasta BKT:sta. Kansallinen tilastotoimisto (NSO) ilmoitti keskiviikkona Intian neljännen vuosineljänneksen BKT:ksi 6,1 prosenttia, mikä oli noin prosentin korkeampi kuin odotettu 5,1 prosentin BKT tammi-maaliskuussa 2023. 50 osakkeen indeksi on kuitenkin onnistunut ylläpitämään välittömän 18 460:n tukinsa yläpuolella, mikä on viimeaikainen heilahdus korkealla tasolla. Joten markkinaasiantuntijat odottavat, että Nifty voi toipua voimakkaasti tukitasostaan, ja tuossa rallissa voimme odottaa Intian vertailuindeksin nousevan uudelle elinkaaren huipulle, ylittäen nykyisen ennätyksensä 18 887,60.

Yhdysvaltain velkakaton laskun purkaminen, Intian BKT vaikutus

Swastika Investmartin tutkimuspäällikkö Santosh Meena sanoi, miksi Intian osakemarkkinat voivat vetäytyä voimakkaasti, ”markkinat olivat jo ennakoineet ja ottaneet huomioon äskettäin tehtyä sopimusta Yhdysvaltain velkakatosta, mikä johti poissaoloon. merkittävästä taantumasta ja rallista huolimatta asiaa ympäröivästä kaaoksesta. Tämän lisäksi on ollut positiivisia uutisia, kuten vankat BKT-tiedot, Yhdysvaltain velkakaton ratkaiseminen, hyödykkeiden hintojen lasku ja nousu Ulkomaisen institutionaalisen sijoittajan (FII) toiminta.”

”Vaikka nämä tekijät vaikuttavat markkinamme yleiseen nousuun, on tärkeää harkita voittovarausmahdollisuutta lähitulevaisuudessa. Koska monet seikat on jo otettu huomioon nykyisissä markkinahinnoissa, voittojen kirjaaminen saattaa tapahtua, kun sijoittajat haluavat hyötyä voitoista Tämä mahdollinen vetäytyminen markkinoilla tarjoaa kuitenkin sijoittajille erinomaisen mahdollisuuden ostaa markkinoille edullisin hinnoin”, Swastika Investmartin asiantuntija sanoi.

Alat, jotka voivat ruokkia Niftyä

GCL Brokingin tutkimusanalyytikko Vaibhav Kaushik sanoi aloilla, jotka voivat nostaa Niftyn uusiin ennätyksiin Intian vahvan neljännen vuosineljänneksen BKT-lukujen jälkeen: ”Vahvojen BKT-lukujen ja Q4-tuloskauden jälkeen kasvun ja kysynnän odotetaan pysyvän ennallaan kansantaloudessa. voi ruokkia pankki-, auto-, kiinteistö- ja pääomahyödykkeitä, ja ihmiset rakastavat sijoittamista näihin segmentteihin tulojen nousun jälkeen.” Hän sanoi, että Nifty ei ole saavuttanut uutta huippua kolmella aikaisemmalla kerralla, ja seuraava ralli nykyisen korjauksen jälkeen voisi olla ihanteellinen, jos palautuminen tapahtuisi rikkomatta sen nykyistä tukea, joka on noin 18 450 tasoilla, sen aikaisemmilla swing-tasoilla.

Voiko Nifty kiivetä uudelle huipulle?

Vaishali Parekh, Prabhudas Lilladherin teknisen tutkimuksen johtaja, odottaa voimakasta nousua nykyisen korjauksen jälkeen, sanoi: ”Nifty on vastustanut lähellä 18 650 vyöhykettä, ja voitonjako on nähnyt 18 500 tasoa koskettavan liukumisen ja kääntänyt päivittäisen trendin alaspäin. Pitkän aikavälin harha ja trendi pysyivät positiivisina, lyhyt korjaus on terve markkinoille kohtuullisen nousun jälkeen, ja sen lähiajan tukivyöhyke on lähellä 18 460 vyöhykettä, josta odotamme lisähyötyjen jatkuvan.” Hän sanoi, että kun Nifty rikkoo nykyisen vastustuksensa, joka on sijoitettu 18 650:een sulkemisperusteella, voimme odottaa 50 osakkeen indeksin nousevan 18 800 – 18 900 tasolle ja nousevan uudelle ennätykselle.

Valtionhallinnon NSO-toimisto julkaisi keskiviikkona Intian bruttokansantuotteen (BKT) tiedot tammi-maaliskuun vuosineljännekseltä (Q4FY2023). Vuosineljänneksellä Intian talous näkee merkittävää kasvua ja arvioita parempia. Q4FY23 BKT:n kasvu on 6,1 prosenttia verrattuna 4,4 prosentin kasvuvauhtiin kolmannella neljänneksellä. Street oli odottanut 5,5 prosentin kasvua 23. tilikauden neljännellä neljänneksellä.

Kokonaisuudessaan 23 vuoden julkisen talouden kasvu on odotettua parempi 7,2 prosenttiin. Tilikauden 23 kasvu on kuitenkin hidastunut 22 vuoden 9,5 prosentin kasvusta.

Päivitetty: 1. kesäkuuta 2023 klo 13.39 IST

Samankaltaiset artikkelit