Räätälöidyt IBC-päätökset kiinteistöjen töissä

The government would probably change the insolvency law to permit

Hallitus luultavasti muuttaisi maksukyvyttömyyslakia salliakseen maksukyvyttömien asuinkiinteistöhankkeiden ”räätälöidyt ratkaisut”, jotta varmistetaan asuntojen nopea toimittaminen asunnon ostajille vaikeuksissa olevissa asuntoprojekteissa, Economic Timesin (ET) mediaraportin mukaan.

Maksukyvyttömyys- ja konkurssilain (IBC) ehdotetut muutokset mahdollistaisivat hankkeiden luonteesta riippuvan ratkaisun sen sijaan, että asettaisivat jäykkiä puitteita koko kiinteistöalalle, asian tuntevat ihmiset sanoivat ET:lle.

Heidän mukaansa toiminta auttaa pysäyttämään ahdingossa olevien asuntohankkeiden arvoneroosiota. Se on yksi monista tarkistuksista, joita hallitus valmistelee vahvistamaan IBC:n mukaista yritysten maksukyvyttömyysmenettelyä.

”Sidosryhmien kanssa käytyjen kattavien keskustelujen jälkeen tuntuu, että meillä ei voi olla yhtä standardimenetelmää stressin ratkaisemiseksi kiinteistöalalla, jossa asiat ovat monimutkaisia ​​ja herkkiä toisin kuin monilla muilla aloilla”, yksi henkilöistä kertoi ET:lle. ”Joten tälle alalle voisi olla mahdollistavia säännöksiä innovatiivisille, räätälöityille ratkaisuille (muiden määräysten lisäksi), henkilö sanoi.

Tällaisia ​​päätöslauselmia voidaan kuitenkin vaatia noudattamaan IBC:n perusrakennetta. Lisäksi lähteiden mukaan tällaiset sovintoratkaisut saattavat tarvita National Company Law Tribunalin (NCLT) hyväksynnän.

Jotkut analyytikot sanoivat, että kiinteistöala, joka on luonteeltaan ainutlaatuinen ja asunnonostajat ovat myös IBC:n taloudellisia velkojia, takaa ”ainutlaatuisen ratkaisuprosessin”, ET sanoi raportissaan.

Anoop Rawat, kumppani, maksukyvyttömyys ja konkurssi, asianajotoimisto Shardul Amarchand Mangaldas & Co, huomautti, että kunkin kiinteistöhankkeen rahoitus, rakentaminen ja loppuunsaattaminen ovat erilaisia. ”Siksi on sopivaa, että kiinteistöille on hankekohtaisia ​​maksukyvyttömyysprosesseja paitsi silloin, kun koko yritys on stressissä ja maksuhäiriöitä on tapahtunut kaikissa tai useimmissa projekteissa”, hän sanoi ET:lle.

Kuitenkin menettelylliset kysymykset, kuten kriisinratkaisuammattilaisen rooli ja johtaminen, kriisinratkaisukustannusten laskeminen sekä varojen ja toimintojen yhdistäminen projektien välillä, on täsmennettävä selvästi, Rawat sanoi ET:n mukaan.

Viranomaiset olivat aiemmin todenneet, että hallitus harkitsee monitahoista lähestymistapaa asuntohankkeiden stressin vähentämiseen, jotta asuntojen toimittaminen ostajille olisi nopeampaa. Tämä lähestymistapa sisältäisi kiinteistöjen sääntelyviranomaisen ja Swamih-rahaston (erityisikkuna edulliseen ja keskituloiseen asumiseen) käyttämisen viimeisen kilometrin rahoitukseen IBC:n lisäksi. Siksi luova IBC-kotelomekanismi on hyödyllinen.

Yritysasiainministeriö oli tammikuussa pyytänyt ehdotuksia kiinteistöalan erityisjärjestelystä, jossa ehdotettiin, että prosessi rajoitetaan konkurssikohteisiin eikä uloteta koko yritykseen, mukaan lukien muut maksukykyiset hankkeet.

”Sopivasti räätälöity ratkaisu voidaan saavuttaa kiinteistöhankkeen tilan ja asianomaisten sidosryhmien tavoitteiden perusteella”, sanoi Manmeet Kaur asianajotoimisto Karanjawala & Co:sta. ”Tämä varmistaa lisäksi, että maksukykyiset hankkeet eivät jumiudu. maksukyvyttömyyden alettua.”

Tietyt suojatoimenpiteet ovat kuitenkin välttämättömiä sen varmistamiseksi, että sidosryhmät eivät käytä erityiskehystä väärin, hän lisäsi.

Päivitetty: 9. kesäkuuta 2023, klo 8.30 IST

Samankaltaiset artikkelit