Välibudjetti 2024: Aikooko FM puuttua maanhankinnan esteisiin ja byrokraattisiin pullonkauloihin, jotka vaivaavat pysähtyneitä hankkeita?

Välibudjetti 2024: Aikooko FM puuttua maanhankinnan esteisiin ja byrokraattisiin pullonkauloihin, jotka vaivaavat pysähtyneitä hankkeita?

Valtiovarainministeri Nirmala Sitharaman on valmis esittelemään vuoden 2024 välibudjetin 1. helmikuuta, ja sen odotetaan tasapainottavan populistisia toimia ja finanssipolitiikan varovaisuutta.

Intian on yksinkertaistettava maanhankintakäytäntöjä ja digitoitava tietueet, jotta monimutkaiset hankintaprosessit eivät suistu projekteista, ehdotti RPS Groupin kumppani Suren Goyal.

Verojen, varojen käytön ja noudattamissääntöjen järkeistäminen auttaa myös kehittäjiä vähentämään liittyvistä epävarmuustekijöistä aiheutuvia riskejä, hän lisäsi.

Vuoden 2024 budjetissa tulisi ottaa käyttöön digitalisoidut hyväksymisjärjestelmät, määrätyt aikataulut ja läpinäkyvyys osastojen prosesseissa helpottamaan estoja Intian kiinteistöalalla, Motia Groupin johtaja LC Mittal sanoi.

”Byrokraattinen byrokratia on vaivannut Intian kiinteistöjä pitkään, mikä on merkittävästi hidastanut projektitoimituksia. Vuoden 2024 budjetissa tulisi ottaa käyttöön digitalisoidut hyväksymisjärjestelmät, määrätyt aikataulut ja läpinäkyvyys osastojen prosesseissa estojen helpottamiseksi. Nämä myöhässä olevat uudistukset nostavat rakentajien mielialaa ja estävät pääomarajoitteisten projektien keskeyttämisen”, LC Mittal sanoi.

Jännittäviä uutisia! Mint on nyt WhatsApp-kanavilla. Tilaa tänään napsauttamalla linkkiä ja pysy ajan tasalla viimeisimmistä taloustiedoista! Klikkaa tästä

Nopeammat ympäristöselvitykset, helpommat maiden yhdistämisreitit ja verotus-/rekisteröintimenettelyjen avoimuus voivat antaa Intian stressaantuneille kiinteistöalalle uuden elämän, sanoi Gurmit Singh Arora, Intian putkiliiton kansallinen presidentti.

”Budjetin pitäisi helpottaa rakentajien rahoituksen saantia ja vaatimustenmukaisuustaakkaa laatunormeja noudattaen. Poliittisia esteitä lieventävät rakennemuutokset elvyttävät jumiutuneita hankkeita ja vahvistavat kiinteistön taloudellisen moottorin roolia”, Gurmit Singh lisäsi.

”Maanhankintaa ja omistusoikeuden siirtoa koskevien arkaaisten lakien järkeistäminen digitaalisten rekisterien rinnalla vähentää loputonta paperityötä ja kehittäjien monimutkaisuutta. Budjetissa olisi myös vahvistettava määrätyt hyväksymisaikataulut ja avoimuus ministeriöiden osalta. Rakennusrahoituksen, tukien ja menettelyohjeiden saatavuuden helpottaminen antaa rakentajille mahdollisuuden toteuttaa projekteja nopeammin”, sanoi Gunjan Goеl, Goеl Ganga Devеlopmentsin johtaja.

Avaa etujen maailma! Oivaltavista uutiskirjeistä reaaliaikaiseen osakeseurantaan, tuoreisiin uutisiin ja henkilökohtaiseen uutissyötteeseen – kaikki on täällä, vain napsautuksen päässä! Kirjaudu sisään nyt!

Julkaistu: 20. tammikuuta 2024, 13.38 IST

Samankaltaiset artikkelit