Tavleen Singhin viides kolumni: Ansaitsemme parempia johtajia

LS elections 2024

Todellinen voittaja näissä Lok Sabhan vaaleissa oli demokratia. Ja henkilökohtaisesti en voisi olla iloisempi. Kuilun molemmilla puolilla oli kampanja, jolla pyrittiin heikentämään demokratiaa. INTIA-erästä emme koskaan kuulleet loppua siitä, kuinka epäreilut vaalit olivat ja kuinka vaalilautakunta ja EVM:t aikoivat varmistaa uuden upean voiton Narendra Modille. Hän puolestaan ​​kampanjoi ikään kuin hän ei olisi tavallinen mandaattia etsivä poliitikko, vaan mies, jonka Jumala oli lähettänyt pelastamaan Intian. Äänestäjien edessä oli valinta huonon ja huonomman välillä.

Tulosiltana, kun pääministeri ilmestyi, kuten hän yleensä tekee, puhumaan puoluetyöntekijöilleen BJP:n päämajassa, he kävivät läpi tavanomaiset liikkeet ja seppelevät hänet massiiviseen orkideaseppeleeseen. Ja suihkutti häntä ruusun terälehdillä hänen kävellessä lavalle ja hän itse yritti teeskennellä, että hän oli tehnyt historiaa, kun hänestä tuli vasta toinen mies, joka on voittanut kolmannen peräkkäisen kauden. Mutta hänen kehonkielessään oli jotain, joka oli muuttunut. Hän vaikutti vähentyneeltä, samoin kuin Amit Shah ja JP Nadda, kun he istuivat hänen takanaan lavalla yrittäen näyttää iloisilta.

Järkytys tapahtuneesta oli niin suuri, että BJP:n julmat sosiaalisen median peikot jäivät hetkeksi sanattomaksi. Ja televisiossa esiintyneet puolueen tiedottajat näyttivät kuritetuilta ja nöyriltä. Tämä on hyvä. BJP lensi liian korkealla ja puhuttiin liikaa yhdestä kansakunnasta, yhdestä johtajasta, yhdestä Modin kansasta, jonka pitäisi tietää, että tällainen puhe on ok autokratiassa, mutta ei demokratiassa. Toivottavasti, kun hän vannoo virkavalansa kolmannen kerran tänä iltana, hän muistaa, ettei hän todellakaan voittanut.

Jos meillä toisaalta olisi voinut valita todellisten johtajien välillä, se olisi ollut rohkaisevaa. Mutta meillä on kokoelma niitä, joita Prashant Kishor kutsuu ”ruukkukasveiksi”, koska ne kaikki ovat perineet poliittisen uransa isältä tai äidiltä. He ovat inspiroimaton joukko. Ja liian täynnä valituksia, jotka pyrkivät aina halventamaan Intian demokratiaa. Rahul Gandhi on sanonut kuukausia kansainvälisillä julkisilla foorumeilla, että demokratia on kuollut Intiassa. Ja EVM-manipulaatiosta on ollut loputonta vinkumista, joka päättyi heti, kun he huomasivat onnistuneensa odotettua paremmin.

Nämä vaalit ovat osoittaneet, että Intian äänestäjät ovat viisaampia kuin johtajamme. He ansaitsevat parempaa. He ansaitsevat johtajia, jotka eivät yritä jakaa heitä kastiluokkiin, ja he ansaitsevat parempaa kuin BJP:n johtajat kertovat heille, että muslimit ovat rutto, joka on hävitettävä. Toisella toimikaudellaan Modi osoitti olevansa enemmän kiinnostunut esittämään itsensä Intian pelastajaksi kuin pelastamaan Intian. Jotenkin kaikki mitä hän teki, oli aina hänestä kiinni. Hänen ansiostaan ​​80 miljoonalle intialaiselle annettiin joka kuukausi ilmaista annoksia. Hänen ansiostaan ​​ihmisille annettiin taloja ja puhdasta juomavettä (ei vielä aivan totta), ja hänen ansiostaan ​​maaseudun intiaanien kodeissa oli nyt wc.

Hänen ongelmansa oli se, että hän ympäröi itsensä kiusallisilla ministereillä, jotka valehtelivat hänelle siitä, mitä todella oli tehty. He eivät kertoneet hänelle, että pyramidin pohjalla oli miljoonia epätoivoisen köyhiä intialaisia, jotka kamppailivat löytääkseen kaksi ateriaa päivässä eivätkä ymmärtäneet, miksi sen sijaan, että joku vaivautuisi auttamaan heitä, valtavia summia rahaa kulutettiin teille ja lentokentille. ja mahtava temppeli Ayodhyassa. Nämä ovat asioita, jotka vetoavat keskiluokan intiaanien ja rikkaiden intiaanien keskuuteen, mutta ongelmana on, että vaalien voittamiseksi täydellä enemmistöllä tarvitset niiden pohjalla olevien tukea, joilla ei ole mitään.

Monissa vaalituloksista lukemissani analyyseissä en ole kuullut kenenkään mainitsevan siirtolaisia, jotka joutuivat kävelemään kotiin satoja kilometrejä Modin äkillisen ja julman sulkemisen vuoksi. En ole kuullut kenenkään mainitsevan sitä kauheaa COVID-kesää, jolloin ihmisiä kuoli sairaaloissa, koska happea ei ollut tarpeeksi. Tai että Intian hallitus ei ollut määrännyt rokotuksia, joita tarvitsimme suojellaksemme meitä pandemialta. Modi on taitava poliitikko, joten hän onnistui kääntämään tämän edukseen tarjoamalla ilmaisia ​​rokotuksia massiivisessa mittakaavassa valokuvansa kanssa. Kaikki voimakkaiden aikakauslehtien tekemät kyselyt kertovat, että ihmiset uskovat, että rokotusohjelma oli paras asia, jonka Modin hallitus teki.

Mitkä ihmiset? Se on todella kysymys. Jos niitä ihmisiä olisi äänestetty, joiden täytyi haudata kuolleensa Gangan hiekkaan, he eivät ehkä olisi sanoneet, että COVIDin käsittely oli valtava menestys. Kun hän vannoo kolmannen kerran pääministerinä, Modin olisi hyvä muistaa tämän maan todellisia ihmisiä. Hänen olisi hyvä muistaa muutamia muita asioita. Hänen on lakattava tekemästä kaikesta hindu-muslim-kysymys – se ei ole toiminut. Ja hänen täytyy astua ulos häntä ympäröivistä söppien ympyrästä ja muistaa, ettei hän ole Messias vaan tavallinen poliitikko. Jos hän tekee, hän voisi olla parempi pääministeri tällä kertaa kuin hän on ollut.

Samankaltaiset artikkelit