Alaska Airlinesin lento: En löydä räjähtäneeseen ovipaneeliin liittyviä työtietoja, sanoo Boeing – Airlines/Aviation News

boeing

Boeing on myöntänyt kongressille lähettämässään kirjeessä, että se ei löydä tietoja työstä, joka on tehty ovipaneelissa, joka räjähti Alaska Airlinesin lennolla Oregonin yllä kaksi kuukautta sitten.

”Olemme tutkineet laajasti, emmekä ole löytäneet mitään sellaista dokumenttia”, Boeingin varapresidentti ja hallituksen tärkein lobbaaja Ziad Ojakli kirjoitti senaattori Maria Cantwellille perjantaina, raportoi AP.

Boeing sanoi, että sen ”työhypoteesi” oli, että paneelin poistamista ja uudelleenasennusta 737 MAX:n lopulliselle kokoonpanolinjalle Rentonissa, Washingtonissa koskevia tietueita ei koskaan luotu, vaikka yrityksen järjestelmät vaativat sitä.

Kirje seurasi keskiviikkona senaatin kiistanalaista valiokunnan kuulemista, jossa yhtiö ja kansallinen liikenneturvallisuuslautakunta kiistivät siitä, oliko Boeing tehnyt yhteistyötä tutkijoiden kanssa.

Turvalautakunnan puheenjohtaja Jennifer Homendy todisti, että Boeing kiisti kahden kuukauden ajan toistuvasti tunnistaneensa Boeing 737 -koneiden ovipaneeleilla työskenteleviä työntekijöitä. Yritys ei pystynyt toimittamaan asiakirjoja korjaustyöstä, johon sisältyi ovipaneelin irrotus ja uudelleenasennus.

Tammikuun 5. päivän tapauksesta, jossa ylimääräiselle hätäovelle jätetyn tilan tukkinut paneeli räjähti alas Alaska Airlines Max 9:stä, Boeing on ollut yhä enemmän tarkastelun kohteena.

Henkilövahinkoja ei sattunut, ja lentäjät pääsivät laskeutumaan turvallisesti.

Federal Aviation Administration antoi äskettäin Boeingille 90 päivää aikaa ilmoittaa, kuinka se aikoo vastata viraston sekä teollisuuden ja hallituksen asiantuntijoiden esittämiin laadunvalvontaongelmiin.

Samankaltaiset artikkelit