”Talletusten hinta on huipussaan; ylläpitää NIM:ää” – Banking & Finance News

yes bank

Kyllä Pankin talletuskustannus on todennäköisesti huipussaan 6,1 %, ja yksityisen sektorin lainanantaja jatkaa 2,4 %:n nettokorkomarginaalin (NIM) säilyttämistä neljännellä vuosineljänneksellä. Prashant Kumar, MD & toimitusjohtaja, kertoo Piyush Shuklalle, että pankki aikoo suojata CASAnsa 30 prosentilla. Otteita:

En kommentoi heidän ohjeistustaan ​​pääomarintamalla. Talletuskulumme laajempiin markkinoihin verrattuna eivät ole nousseet joulukuun neljänneksellä ja ovat jo saavuttaneet huippunsa. Talletusrintamalla käyvästä taistelusta huolimatta emme ole nostaneet korkoja tammi- ja helmikuussa. Emme kuitenkaan näe mitään vaikutusta korkeampien talletuskustannusten suhteen.

Toiseksi mahdollisuus kasvattaa vähittäiskaupan omaisuuden tuottoa on hyvä. Tällä hetkellä suurin osa vähittäispuolella olevista lainoistamme on matalatuottoisia. Olemme vähitellen siirtymässä tuotteisiin, joissa tuotto olisi vähän korkeampi. Esimerkiksi lainavalikoiman muuttaminen uuden autolainasta käytettyyn autolainaan ja prime-asuntolainasta edulliseen asuntolainaan parantaisi tuottoa.

Lopuksi olemme kyenneet pitämään kustannus-omaisuussuhteen tiukasti hallinnassa, kuten Q3-luvuissamme näkyy. Esimerkiksi toimintakulumme ovat kasvaneet vain 0,6 % edelliseen vuosineljännekseen verrattuna.

Yksi syy on keskittyminen konttoreihin, jotka ovat houkutelleet paljon talletuksia. Toiseksi ensiluokkainen mukavuus ja palvelun laatu asiakkaille sekä konttorin laajentaminen ja aikaisempi digitaalinen puoli tuottavat hyviä tuloksia.

Toistaiseksi kyllä. Mutta mielestäni meidän on jatkuvasti seurattava tilannetta ja tilanteista riippuen pankin omaisuusvastuutoimikunta ottaa kutsun vastaan.

Koko pankkialan CASA-suhde on paineen alla ja on laskenut merkittävästi. Olemme kuitenkin pystyneet turvaamaan CASA-suhteemme viime vuoteen ja syyskuun neljännekseen verrattuna. Joten emme ehkä pysty parantamaan CASA-suhdettamme, mutta odotamme suojaavamme sitä nykyisellä lähes 30 prosentin tasolla.

Nykyisin korkeat korot ovat johtaneet negatiiviseen vaikutukseen kaikkien pankkien nettokorkomarginaaliin. Mutta yritämme jatkuvasti suojella NIM:ämme nykyisellä 2,4 prosentin tasolla, ja olemme tehneet sen peräkkäin.

Olemme äskettäin julkaisseet upouuden Yes Pay Next -sovelluksen. Käyttäjät voivat suorittaa minkä tahansa maksun sovelluksen avulla. Se on erittäin käyttäjäystävällinen ja kätevä. Tämä sovellus voidaan yhdistää mihin tahansa pankkitiliin, ei vain Yes Bankiin. Ensimmäisenä julkaisupäivänä Yes Pay Next näki lähes 3 000 latausta kahdessa tunnissa.

Olemme täysin syventyneet ydinliiketoimintaamme. Ja jos pysymme keskittyneenä toimintatapaamme, se on hyväksi kaikille sidosryhmille.

Tällä hetkellä vuotuinen normalisoitu ennakkoennakkokasvumme on noin 13 %, kun käänteisiä repolainoja ei oteta huomioon. Näemme samansuuntaisia ​​suuntauksia myös vuoden lopussa. Vähittäisluottojen kasvumme on hidastunut, mutta näemme hyvää kasvua pk-yrityksissä (pienet ja keskisuuret yritykset) ja keskisuuret ja suuret yritykset, jotka ovat tähän asti vähentyneet, ovat alkaneet hieman kasvaa.

Omaisuuden laatu on ollut meille painopiste, ja jatkamme samanlaista työtä luottojen laadun parissa. Emme näe riskiä missään salkussa korotetulla tasolla. Vähittäiskauppa, siinä oli varmasti ongelma, mutta teimme tiettyjä toimenpiteitä ja vähittäiskauppaongelmat näyttävät saavuttaneen huippunsa tai heikkenevät jonkin aikaa, mutta pankin yleinen luottokelpoisuus suhteessa GNPA:han (brutto järjestämätön omaisuus) ja NNPA (net NPA) on täysin hallinnassa, eikä siitä ole meille mitään huolta.

Toistaiseksi ei mitään. Emme halua viedä suunnitelmaa eteenpäin, mutta arvostuksen on oltava liiketoiminnallisesti järkevää kaikille sidosryhmillemme.

Intian keskuspankin (RBI) rahapolitiikan komitean kokouspöytäkirjat osoittavat, että ellei inflaatio laske, he eivät näe mahdollisuutta korkojen laskemiseen. RBI:n inflaatioennusteen mukaan, jos ennusteet ovat oikeat, ensimmäinen lasku voidaan nähdä elokuussa tai Q3FY25:ssä.

Samankaltaiset artikkelit