Sam Bankman-Friedin rekrytoima FTX-työntekijä haluaa 275 000 dollarin bonuksen – Digital Transformation News

Reportedly, Rheingans-Yoo is seeking 0,000 in so-called “foundation direction units”

Entinen Jane Streetin kauppias, jonka Sam Bankman-Friedin värväsi auttamaan FTX:n hyväntekeväisyyslahjoituksessa, taistelee saadakseen loput vuoden 2022 bonuksestaan, mutta kiistää tietäneensä kaatuneen kryptomogulin petoksesta ennen kuin yritys romahti viime vuonna.

Ross Rheingans-Yoo sanoi maanantaina antamassaan tuomioistuimessa, että FTX on hänelle velkaa loput bonuksestaan ​​– 275 000 dollaria – sen jälkeen, kun yritys maksoi hänelle 375 000 dollaria noin kaksi kuukautta ennen kryptopörssin konkurssia marraskuussa 2022. Rheingans-Yoo myös kiisti häntä vastaan ​​esitetyt syytökset. aiemmin tänä vuonna FTX:n uusi johto, että hän auttoi ja yllytti Bankman-Friedin rikkomuksiin työskennellessään yrityksen hyväntekeväisyysosaston kanssa.

Kiista liittyy FTX:n konkurssineuvojien suurempaan pyrkimykseen saada takaisin noin 71,5 miljoonaa dollaria sekoittuneita asiakas- ja yritysvaroja, jotka he väittävät ottaneen pörssin hyväntekeväisyysjärjestön FTX Foundationin ja voittoa tavoittelemattoman Rheingans-Yoo-yhtiön nimeltä Latona Bioscience Group. Bankman-Fried, joka työskenteli myös Jane Streetillä ennen FTX:n käynnistämistä, tuomittiin aiemmin tässä kuussa massiivisesta petoksesta, joka huipentui kryptoyrityksen romahtamiseen. ”En kuulunut Bankman-Friedin sisäpiiriin, joka tiesi FTX-asiakkaiden varojen väärinkäytöstä ja auttoi sitä”, Rheingans-Yoo sanoi vannotussa lausunnossa. ”Minulla ei ollut tietoa Bankman-Friedin petoksesta. En auttanut häntä rikkomaan velallisia kohtaan.

Rheingans-Yoo kertoi, että Bankman-Fried palkkasi hänet vuoden 2022 alussa valvomaan FTX:n hyväntekeväisyyttä tarjoavaa tytäryhtiötä. Rheingans-Yoon työsuhteen ehdot tiivistettiin hänen kanssaan jakaman Google Doc Bankman-Friedin perusteella, jossa todettiin, että hän toimisi FTX-säätiön ohjelmavirkailijana. Hän sanoi odottavansa, että hänen roolinsa, johon sisältyy 100 000 dollarin peruspalkka, käsittäisi oikeudenkäyntiasiakirjojen mukaan Latona Biosciencen johtamisen. FTX:n konkurssineuvojat väittivät heinäkuussa, että Latona on ”huijaus” voittoa tavoittelematon yritys, joka yhdessä FTX-säätiön kanssa teki investointeja ja lahjoituksia biotieteiden yrityksille ”Bankman-Friedin henkilökohtaiseksi kunniaksi”. FTX:n uusi johto on väittänyt, että Latona ja FTX-säätiö veivät yli 71 miljoonaa dollaria FTX-asiakas- ja yritysrahastoja tehdäkseen sijoituksia ja lahjoituksia biotieteiden yrityksille.

Rheingans-Yoo sanoi, että hänen työhönsä Latonan johtamisessa oli tutkia hyväntekeväisyysjärjestöjä, joilla olisi myönteinen vaikutus yhteiskuntaan. Hänen asianajajansa sanoivat oikeuden papereissa, että hän otti roolinsa vakavasti ja että hänen tehtäviinsä kuului tapaaminen mahdollisten Latonan lahjoitusten saajien kanssa ja puhuminen heidän perustajiensa ja johtajiensa kanssa. Hän myös kielsi Latonan olevan huijausorganisaatio sanoen, että se oli asianmukaisesti organisoitu voittoa tavoittelematon yritys, joka pääomitettiin FTX:n kauppayhtiön Alameda Researchin kanssa tehtyjen yritysten välisillä lainasopimuksilla. Sen lisäksi, että hän hakee loput käteisbonuksestaan, Rheingans-Yoo etsii 650 000 dollaria niin sanotuissa ”säätiön suuntausyksiköissä”, jotka hän sanoi lahjoittavansa hyväntekeväisyyteen.

Delawaren konkurssituomari, joka valvoo FTX:n luvun 11 tapausta, päättää, onko Rheingans-Yoo oikeutettu korvaukseen. FTX:n neuvonantajat sanoivat 30. lokakuuta antamassaan tuomioistuimessa Rheingans-Yoon väitteellä, että hänellä on oikeus 275 000 dollarin palkintoon, ”ei ole ansiota ja se pitäisi evätä”. FTX:n tiedottaja kieltäytyi kommentoimasta. Neuvonantajat väittävät, että FTX on jo maksanut Rheingans-Yoolle bonuksensa kokonaan, koska hän päätti maksaa palkinnon osittain takaisin kryptoyrityksen tytäryhtiöiden optioilla ennen konkurssin hakemista, minkä Rheingans-Yoo on kiistänyt.

Asia on FTX Trading Ltd., 22-11068, Yhdysvaltain Delawaren piirikunnan konkurssituomioistuimessa.

Samankaltaiset artikkelit