Riskipainon nousu ei vaikuta lyhytaikaisiin henkilökohtaisiin lainoihin: Poonawalla Fincorp MD – Pankki- ja rahoitusuutiset

rupee

Poonawalla Fincorp ei näe vaikutusta lyhytaikaisten henkilökohtaisten luottojensa kasvuun sen jälkeen, kun Reserve Bank of India (RBI) on päättänyt nostaa riskipainoa vakuudettomille lainoille, toimitusjohtaja Abhay Bhutada sanoo. Hän kertoo Sachin Kumarille, että yritys on onnistunut pitämään lainanottokustannukset samalla tasolla kovenevien korkojen keskellä ja jatkaa konservatiivisen lainanantotavan noudattamista. Otteita:

Riskipainon nousun vaikutus vakavaraisuuteen on ollut nykytilanteessa noin 150 peruspistettä. Riskipainon noususta huolimatta velkaantuneisuusasteemme on 1,5-kertainen, kun taas vakavaraisuus on 38 % 31.12.2023, mikä on silti merkittävästi korkeampi kuin lakisääteinen 15 %.

Koska meillä on hyvä pääoma, emme näe vaikutusta lyhytaikaisen henkilökohtaisen lainasalkkumme kasvuun. Noudatamme konservatiivista ja vastuullista luotonantotapaa ja palvelemme tässä segmentissä vain luottotestattuja asiakkaita, joiden toimistopistemäärä on vähintään 700 ja joiden keskimääräinen lippukoko on yli 1 lakh.

Yrityksellä on CRISIL- ja CARE Ratingsin korkein AAA-luottoluokitus. Meillä on myös yksi alhaisimmista lainakustannuksista. Pitkän aikavälin suunnitelmiemme mukaisesti emme myöskään odota velkapääoman kertoimemme ylittävän 4,5-kertaista kokonaissumman (Asset Under Management) CAGR:n ollessa 35–40 %.

Joulukuussa 2023 vakuudettomien ja vakuudettomien yhdistelmämme oli 52–48 %, jonka haluamme säilyttää 50 %:ssa tasaisessa tilassa. Meillä on vankka riskienhallintakehys kaikilla tuotelinjoilla, mikä on auttanut meitä säilyttämään alan johtavan omaisuuden laadun terveen kasvuvauhdin ohella. Pyrkimyksemme on jatkaa samaan malliin.

Keskitymme AUM:n kasvuun 35-40 % vuosittain esitetyn ohjeistuksen mukaisesti.

MSME (Micro, Small & Medium Enterprises) ja kuluttajasegmentit ovat molemmat valitsemiamme segmenttejä esitetyn vision mukaisesti. Kasvamme näissä molemmissa segmenteissä erilaisten tuotetarjonnan avulla. 31.12.2023 MSME-salkkumme on noin 42 % AUM:sta, kun taas henkilökohtaisen ja kuluttajarahoituksen osuus on 16 %. Meillä on muitakin fokusoituja tuotteita, kuten Loan Against Property (LAP) ja Pre Owned Car (POC), joiden osuus on 17 % ja 14 %. Ympäristöstä ja mahdollisuuksista riippuen nämä tuotteet/segmentit jatkavat kasvuaan. Lisäksi haluamme säilyttää terveen koostumuksen 50:50 vakuudettoman ja vakuudettoman salkun välillä.

Velkapuolella korot ovat koventuneet viimeisen 2–3 vuosineljänneksen aikana. Silloinkin olemme pystyneet pitämään lainakulumme lähes samalla tasolla kuin viime vuosineljänneksellä, 7,99 %:ssa tehokkaan vastuunhallintastrategian avulla. Jos tarkastelemme lainanottokulujamme kolmen viimeisen vuosineljänneksen aikana, samat ovat laskeneet 8,04 prosentista vuoden 2014 ensimmäisellä vuosineljänneksellä alle 8 prosentin tasolle Q2 & Q3FY24 tiukoista likviditeettiolosuhteista ja järjestelmän korkeammista koroista huolimatta. Koska PFL:llä noin kolmasosa AUM:stamme on oikeutettu Priority Sector Lending -lainaan, hyödynnämme tätä minimoidaksemme tämän vaikutuksen ja ollaksemme jatkossakin alan alhaisimpien rahastojen kerääjien joukossa.

Samankaltaiset artikkelit