HSBC debytoi maan rahoituksessa Intiassa – Banking & Finance News

HSBC

Maailmanlaajuinen pankkiyhtiö HSBC pyrkii rahoittamaan kiinteistöjen kehitystä Intiassa FPI-reitin kautta. Se saattaa tulla yksityiseen velkatilaan myös muilla sektoreilla, lähteet sanoivat.

”Ne ovat Aasiassa suuria kiinteistöjen yksityisiä velkoja. He haluavat tutkia sitä Intiassa”, lähde sanoi. Tällä hetkellä HSBC arvioi kolmesta neljään tällaista kiinteistökauppaa ja suunnittelee vähintään yhden allekirjoittamista tällä vuosineljänneksellä. Se haluaa sijoittaa 250-500 miljoonaa jokaiseen projektiin.

HSBC:lle lähetetty sähköposti ei saanut vastausta.

FPI-reitti on joustavampi maarahoituksen, ennakkohyväksyntärahoituksen, jumiutuneiden projektien ja muiden suhteen, mikä ei ole tällä hetkellä mahdollista pankkikanavien kautta Intian keskuspankin ohjeiden vuoksi.

HSBC Intian kokonaistukkulainakanta oli 15,3 miljardia dollaria vuonna 12023, kun se oli 13,319 miljardia dollaria joulukuussa 2022, pankki kertoi. Tukkuluottoon sisältyi 10,3 miljardin dollarin riski yritys- ja kaupallisen kirjanpidon perusteella, 5 miljardin dollarin arvo pankkien ulkopuolisille rahoitusyhtiöille ja 1,9 miljardia dollaria kiinteistöalalle.

Maailmanlaajuisesti HSBC Holdings kokoaa pankkiireitä yhdistämään yritysasiakkaansa nopeasti kasvavaan yksityisten luottojen maailmaan, Bloomberg raportoi viime viikolla.

Lainanantaja hyödyntää monia suhteita, joita sillä on keskisuurten yritysten kanssa ympäri maailmaa yhdistääkseen ne yksityisiin velkarahastoihin, järjestääkseen ja joskus osallistuakseen syntyviin rahoitussopimuksiin, uutistoimisto sanoi lainaten johtajaa Vinay Rajia. HSBC:n johtaja, joka auttaa ponnistelujen kärjessä.

HSBC:n hyökkäys Intian yksityisiin luottoihin tulee aikana, jolloin globaalit sijoittajat, kuten Carlyle, Franklin Templeton ja muut, arvioivat tarjouksia tällä alalla. Varde Partners, Oaktree Capital, PAG, Apollo Global Management ja muut tekevät aktiivisesti kauppoja tilassa.

Jotkut niistä lainaavat sekä vaihtoehtoisten sijoitusrahastojen että FPI-kanavien kautta.

Intiaan keskittyvät yksityisen velan hoidossa olevat varat lähes kaksinkertaistuivat 15,5 miljardiin dollariin joulukuussa 2022 vuoden takaisesta, taloustietojen tarjoajan Preqinin mukaan.

Heidän välillään maailmanlaajuiset luotto- ja kriisirahastot ovat lainanneet 5-8 miljardia dollaria Intian kiinteistöihin viimeisen parin vuoden aikana, erityisesti IL&FS-kriisin jälkeen, jonka jälkeen ei-pankkirahoitusyhtiöt tai NBFC:t vähensivät kiinteistöjen lainaa siivotakseen. asiantuntijat sanoivat, että niiden taseet ja likviditeetti säilyvät.

Intian kiinteistövelkamarkkinat ovat 1 biljoona rupiaa, ja kotimaiset rahastonhoitajat käyttävät vuosittain 2 500–3 000 miljoonaa rupiaa, joten globaalit luottorahastot hyödyntävät tilaa suuressa määrin, asiantuntijat lisäsivät.

Samankaltaiset artikkelit