BJP vastaan ​​oppositio Chandigarhin pormestarin vaaleissa tänään, INTIA-blokin lakmuskoe Nitish Kumarin eron jälkeen – Intian uutiset

BJP vs Opposition in Chandigarh mayor election today, litmus test for INDIA bloc after Nitish Kumar's exit

Tänään 30. tammikuuta pidettävät Chandigarhin pormestarin vaalit ovat alkaneet ja ovat parhaillaan käynnissä. Tänä vuonna pormestarikilpailulla on merkitystä, sillä kongressi ja Aam Aadmi -puolue (AAP), jotka ovat molemmat INTIA-blokin jäseniä, ovat liittoutuneet haastaakseen BJP:n kahdeksan vuoden vallan pormestarin asemassa.

Tämä kilpailu merkitsee ensimmäistä kohtaamista NDA:n ja INDIA-blokin välillä ennen Lok Sabhan vaaleja Nitish Kumarin odottamattoman vaihdoksen jälkeen.

Uttarakhand esittelee yhtenäisen siviililakilain, paneeli esittää luonnoksen 2. helmikuuta: Pushkar Singh Dhami

Äänestys on parhaillaan käynnissä ja se toimitetaan salaisena lippuäänestyksenä. Turvallisen vaaliprosessin varmistamiseksi on otettu käyttöön laaja poliisioperaatio, jossa on noin 800 poliisia ja lisäsotilaallisia joukkoja, jotka toteuttavat kolmikerroksisen barrikadin suojellakseen Chandigarh Municipal Corporationia.

Alun perin 18. tammikuuta suunnitellut pormestariäänestykset lykkääntyivät helmikuun 6. päivään puheenjohtaja Anil Masihin sairauden vuoksi sekä huolta vallitsevasta lain ja järjestyksen tilanteesta. Oikeudelliset esteet vaikeuttivat vaaliprosessia, kun Punjabin ja Haryanan korkein oikeus määräsi Chandigarhin hallinnon 24. tammikuuta antamallaan määräyksellä jatkamaan pormestarivaalit 30. tammikuuta pitäen aikaisempaa lykkäämistä ”kohtuuttomana, perusteettomana ja mielivaltaisena”.

Haryana: AAP kilpailee eduskuntavaaleissa yksin, Lok Sabha liittoutumassa intiablokin kanssa

Tuomioistuin mainitsi vapaiden ja rehellisten vaalien välttämättömyyden, jolla estetään valtuutettujen mukanaan kannattajia tai turvallisuushenkilöstöä muista valtioista.

Sillä välin, huolimatta kongressin ja AAP:n neuvoston jäsenten vastalauseista, Masih, joka nimitettiin uudelleen puheenjohtajaksi, valvoo vaalien viimeisiä valmisteluja.

35-jäsenisessä Municipal Corporation Housessa AAP:n ja kongressin liitto hallitsee yhteensä 20 ääntä, mikä on valtava haaste BJP:n 15 äänelle, mukaan lukien 14 valtuutettua ja kansanedustaja Kirron Kherin lisääänelle. Voiton maaginen numero on 19.

Rahul Gandhin Bharat Jodo Nyay Yatra saapuu Bihariin päivä Nitish Kumarin u-käännöksen jälkeen

Kaikki poliittiset puolueet ovat omaksuneet varovaisen lähestymistavan ja pitäneet valtuutettunsa liikkeellä vaalipäivää odotellessa.

Strategisesti ehdokkaita eri tehtäviin asettanut liitto on asettanut AAP:n Kuldeep Kumarin pormestarin virkaan, kun taas kongressi asettaa ehdokkaita vanhempiin apulaispormestariin ja apulaispormestaritehtäviin.

AAP-kongressiliitto on päättänyt haastaa BJP:n kahdeksan vuoden hallinnon alueella.

Erityisesti kongressi pidättyi äänestämästä vuosina 2022 ja 2023, mikä johti BJP:n voittoihin näissä vaaleissa. Tämän vuoden vaaleissa pormestarin paikka on varattu Scheduled Caste -kategorialle, ja Manoj Sonkar edustaa BJP:tä ja Kuldeep Kumar AAP:sta.

Vanhemman apulaiskaupunginjohtajan virassa nähdään BJP:n Kuljeet Sandhu, joka kohtaa kongressin Gurpreet Singh Gabin, kun taas apulaispormestarin paikasta kilpailevat BJP:n Rajinder Sharma ja kongressin Nirmala Devi.

Samankaltaiset artikkelit