Pysäytä vakuutuskorot asuntojen kasvun edistämiseksi: Kiinteistökonsultit

Pause on policy rates to drive the growth of housing: Property Consultants

Kuten laajalti odotettiin, Intian keskuspankki päätti torstaina rahapolitiikan katsauksessaan pitää repokoron ennallaan 6,5 prosentissa. Näin ollen maksuvalmiusluottokorko (SDF) pysyy 6,25 prosentissa ja maksuvalmiusluottokorko (MSF) ja pankkikorko 6,75 prosentissa.

Alan asiantuntijat ja kiinteistökonsultit uskovat, että kolmas peräkkäinen ohjauskoron tauko tulee varmasti vauhdittamaan kiinteistöjen, erityisesti asuntojen, kasvua.

”Tämä on vain hyvä uutinen markkinoilla oleville asunnonostajahaluisille ostaakseen lähitulevaisuudessa. Muuttumaton repokorko auttaa pitämään asuntojen myynnin vauhdissa – erityisesti keski- ja luksussegmenteissä, jotka menestyivät merkittävästi vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla”, sanoi Anuj Puri, hallituksen puheenjohtaja, ANAROCK Group.

ANAROCK Researchin mukaan asuntojen myynti on noin. Vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla ilmoitettiin 2,29 lakh yksikköä seitsemän parhaan kaupungin välillä, mikä on korkein puolivuotismyynti viime vuosikymmenellä.

Asiantuntijat ovat sitä mieltä, että Intia päihittää edelleen muita maita kulutuksen suhteen, ja juhlakauden lähestyessä RBI ei riskeeraa sitä.

Dhruv Agarwala, konsernin toimitusjohtaja, Housing.com, Proptiger.com ja Makaan.com, sanoi: ”RBI:n kuuden jäsenen koronmäärityspaneelin yksimielinen päätös ei ole yllätys. Koska kansakunta käsittelee tällä hetkellä taivaan korkeita vihannesten hintoja ja myrskyisää monsuunia, jotka puolestaan ​​lisäävät huolta mahdollisesta inflaation kiihtymisestä, keskuspankin toimenpide oli asianmukainen. Tämän seurauksena asuntolainojen EMI:issä ei tapahdu muutoksia, mikä on myönteinen signaali mahdollisille asunnonostajille. Tämä liike saattaa myös lisätä tunnelmaa ennen juhlakautta, joka on tärkeä aika kiinteistöalalle.”

Vimal Nadar, tutkimusjohtaja, Colliers Intia, sanoi: ”RBI:n päätös pitää repokorko tasaisena 6,5 ​​prosentissa tämän vuoden helmikuusta lähtien tuo edelleen hengähdystauon EMI:stä riippuvaisille asunnonostajille. Rahoituskustannusten vakaus hyödyttää myös kiinteistökehittäjien tasetta. Kiinteistörakentaminen jatkuu vilkkaana ja heijastuu terveeseen teräksen kulutukseen ja sementin tuotantoon. Vakaat korot, suotuisa hinnoittelu ja tarvittavan tarjonnan saatavuus lupaavat hyvää ensiasunnon ostajalle erityisesti edullisissa ja keskisegmenteissä tulevana juhlakautena.

RBI-liikkeen ensisijainen tavoite on hillitä inflaatiota ja saada se mukavalle 4 prosentin alueelle.

”Tämän strategisen liikkeen odotetaan antavan merkittävän sysäyksen Intian laajemmalle kasvupolulle. Odotettavissa on, että RBI voisi lopulta harkita ohjauskorkojen alentamista. Kun tämä tapahtuu, se on kipeästi kaivattu hengähdystauko asuntolainojen EMI:lle. On huomionarvoista, että asuinkiinteistöjen kysyntä on ollut vahvaa vuodesta 2021 lähtien talouden, työpaikkojen ja kasvun ansiosta”, sanoi Ashwin Chadha, Intian Sotheby’s International Realtyn toimitusjohtaja.

Kaikki sanottu ja tehty, inflaation riski kuitenkin piilee edelleen, ja jos se nousisi edelleen, sillä voi olla joitain vaikutuksia kokonaismyyntiin, erityisesti kustannusherkässä kohtuuhintaisessa asunnossa, johon pandemia on jo vaikuttanut vakavasti viime aikoina. muutama vuosi.

”Näiden kiinteistöjen nousevien kustannusten ja RBI:n 250 bps:n kumulatiivisten koronnostojen keskellä viimeisen vuoden aikana kohtuuhintaisten asuntojen ostajat ovat saaneet kovimman iskun. ANAROCK Researchin mukaan asunnonostajien EMI-arvot ovat nousseet 20 % viimeisen kahden vuoden aikana. Asuntolainanottajat, jotka maksoivat EMI:tä noin. 22 700 Rs heinäkuussa 2021 maksavat nyt noin. 27 300 rupiaa – lisäystä noin. 4 600 rupiaa kuukaudessa”, Puri sanoi.

Tämä 20 prosentin nousu EMI:ssä on johtanut noin 20 prosentin nousuun. Rs 11 lakh kokonaiskorkokomponentissa – noin. Vuonna 2021 maksettava korko on 24,5 000 rupiaa tänään 35,5 000 rupiaan. 20 vuoden ajalta maksettava kokonaiskorko on nyt enemmän kuin pääoma.

Samankaltaiset artikkelit