Tarina tylsästä sijoittajasta, joka lisäisi 50 000 rupiaa vuodessa lisäämättä SIP-summaa!

sip investment

Rahastosijoitusmatkalla tylsillä sijoittajilla, jotka voivat tehdä samaa kuukausittain usean vuoden ajan, on enemmän mahdollisuuksia viimeiseen nauruun verrattuna sijoittajilla, jotka innostuvat osakemarkkinoiden arjen tapahtumista.

Markkinoiden kehitys ja rahastojen lyhyen aikavälin tuotot vaikuttavat usein innostuneisiin sijoittajiin sijoitusvalintoja tehdessään. Tylsillä sijoittajilla on kuitenkin tapana pysyä rahastossa pitkällä aikavälillä.

Tämä tylsä ​​sijoittaja ei tavoittele markkinatuottoa. Hän ei edes jahtaa eri rahastojen tuottoa, vaan useiden vuosien ajan hän tekee samaa. Rahaa tulee hänen pankkitilille kuukausittain joko palkana tai muista lähteistä ja hän sijoittaa osan tuloistaan ​​valitsemaansa rahastoon usean vuoden ajan. Onko tämä strategia hyvä tälle tylsälle sijoittajalle?

Tuoreen raportin mukaan kyllä, tämä tylsä ​​sijoittaja voi luoda pitkällä aikavälillä massiivisen kokonaisuuden yksinkertaisesti jatkamalla SIP:tä.

FundsIndian kuukausittaisessa Wealth Conversations -raportissaan tekemän laskelman mukaan tällä tylsällä sijoittajalla kestää noin 8 vuotta saavuttaa ensimmäinen 50 lakh, jos hän sijoittaa 30 000 rupiaa kuukaudessa järjestelmään, joka antaa 12 prosenttia vuositasolla. palaa.

Kestää kuitenkin vielä neljä vuotta ennen kuin toinen 50 000 rupiaa lisätään hänen kokoelmaansa. Seuraavat 50 000 rupiaa lisätään vain 3 vuoden kuluttua. Kun tämä sijoittaja täyttää 20. vuotta, hän lisää 50 000 rupiaa lähes joka vuosi sijoittamalla vain 30 000 rupiaa kuukaudessa, jos tuotto pysyy 12 % vuodessa.

FundsIndia Wealth Conversations -raportti, heinäkuu 2023
Lähde: FundsIndia Wealth Conversations Report heinäkuu 2023

Tarinan moraali on, että jopa tylsät sijoittajat voivat luoda suuren korpuksen sijoittamalla säännöllisesti SIP:n kautta hyvään rahastojärjestelmään pitkällä aikavälillä. Vaikka sijoitusrahastosijoittamiseen liittyy markkinariskejä, useat järjestelyt ovat tuottaneet pankkitalletuksiin verrattuna erittäin korkeaa tuottoa viimeisen kahden vuosikymmenen aikana.

Jos sijoitusrahasto SIP sijoitetaan viisaasti ja kuultuaan pätevää rahoitusneuvojaa, se voi kirjaimellisesti tehdä taikuutta salkulle pitkällä aikavälillä. Tämä tapahtuu yhdistämisen voiman vuoksi, joka alkaa näyttää vaikutuksensa hitaasti ja sitten yhtäkkiä.

Yllä oleva esimerkki osoittaa myös, että pitkällä aikavälillä pysyminen sijoittuna on avain ison korpuksen luomiseen, vaikka koko matka saattaa tuntua erittäin tylsältä.

Samankaltaiset artikkelit