Pankkien luotonannon kasvu saattaa hidastua 200 peruspisteellä tällä julkisella sektorilla – Banking & Finance News

Banks

Pankkien luotonannon kasvu hidastuu todennäköisesti 200 peruspistettä (bps) kuluvana tilivuonna ja kasvaa 14 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna, luottoluokituslaitos Crisil sanoi tiistaina antamassaan muistiossa.

”Vahva taloudellinen toimeliaisuus ja vähittäisluottojen kysyntä ajoivat lainan kasvua viime tilikaudella. Tätä julkisen talouden kasvua hillitsevät korkea perusvaikutus, riskipainojen tarkistukset ja jonkin verran alhaisempi bruttokansantuotteen (BKT) kasvu”, se sanoi.

Pankkiluottojen kokonaiskasvun odotetaan olevan 14 % vuodelle 25, suurimman segmentin – yritysluottojen – kasvun odotetaan pysyvän tasaisena 13 prosentissa, kun taas vähittäisluottojen, toiseksi suurimman segmentin, odotetaan kasvavan nopeimmin 16 prosentissa.

Crisil Ratingsin johtaja Subha Sri Narayanan sanoi: ”Pankit ovat hoitaneet rahoitustarpeensa muilla tavoilla, kuten upottamalla ylimääräisiin lakisääteiseen likviditeettisuhteeseensa (SLR). Pankkien hallussa oleva ylimääräinen järjestelmäkamera on kuitenkin vähentynyt keskimäärin yli 250 bps kahden viimeisen verotuksen aikana, ja joustavuuden väheneminen tekee talletusten kasvusta vieläkin kriittisemmän.

Vaikka systeemisen likviditeetin jonkinasteisesta heikkenemisestä on havaittavissa ajoittaisia ​​merkkejä, kestävyys on nähtävissä ja kilpailu talletuksista todennäköisesti pitää talletuskorot korkealla, virasto sanoi. Näin ollen pankkien on tasapainotettava kasvupyrkimyksensä ja suojattava marginaalejaan riippuen niiden kyvystä mobilisoida kustannustehokkaita talletuksia, se lisäsi.

Samankaltaiset artikkelit