Pankit siirtävät korkeammat projektirahoitusmääräykset – Banking & Finance News

SBI Cards

Intian keskuspankin hankerahoitusohjeluonnos voi toteutuessaan johtaa infrastruktuuriyritysten korkokustannusten nousuun. Lainanantajat ovat omalta osaltaan melko selkeitä. Pankit, kuten State Bank of India ja Canara Bank, ovat selvästi sanoneet, että lisäkustannukset siirretään.

SBI:n puheenjohtaja Dinesh Khara sanoi viitaten ohjeluonnokseen, jossa todettiin, että lainanantajien on rakennettava 5 % varauksista jäljellä oleviin standardeihin rakenteilla oleviin hankkeisiin: ”Tosiasia on, että jos kaikki ohjeet tulevat todeksi, ehkä myös tällaisten lainojen hinnoittelu on käyty uudelleen.”

K Satyanarayana Raju, MD ja toimitusjohtaja, Canara Bank, lisäsi: ”Kun RBI nosti NBFC:n riskipainoa, siirsimme NBFC:n korotusta osittain, mutta 95% asiakkaista on kunnossa. Itse asiassa, että 95 prosenttia NBFC:stä on jälleen hakenut lainaa korkeammalla korolla”, hän sanoi ja lisäsi, että vaikka sillä saattaa olla vähän vaikutusta rakentajien marginaaliin, se ei vaikuta pankkeihin. Myös rakentajat voivat myöhemmin siirtää korkeampia hintoja loppukuluttajille. ”

Alan johtajat, kuten L&T:n toimitusjohtaja ja talousjohtaja R Shankar Raman, sanoivat, että kun yrityksen virkamiehet tapasivat RBI:n kuvernöörin Shaktikanta Dasin muutama viikko sitten, he aistivat, että ”jotain tiukennuksia” sääntelynormeissa oli näköpiirissä.

Hän sanoi, että RBI on ymmärtänyt infrastruktuurihankkeiden ydinongelman toisen puolen. Hän kuitenkin uskoo, että kun uusi hallitus ottaa vallan, se ottaa huomioon toisen puolen.

”Projektin edullisimman vaihtoehdon valinnan edistäminen tekee siitä itse asiassa erittäin riskialtista, koska jollakulla ei ehkä ole teknistä pätevyyttä tehdä tarjousta tietystä projektista, mutta koska hän pystyy antamaan erittäin houkuttelevan hinnan, hänestä tulee valittu.” hän sanoi.

JSW Infrastructuren yhteisen toimitusjohtajan ja toimitusjohtajan Arun Maheshwarin mukaan RBI:n ohjeluonnoksella on pitkän aikavälin etuja, mutta se voi johtaa lyhyen aikavälin vaikutuksiin. Suuntaviivat voivat vaikuttaa investointivirtoihin ja johtaa hankkeiden viivästymiseen lyhyellä aikavälillä, mutta ne tuovat korkean tason ”järkevyyttä ja järkeä” alan pitkän aikavälin vakaudelle.

”Se toisi myös pitkän aikavälin etuja, jos hankkeet suunnitellaan nykyisten politiikan jatkuvuusoletusten perusteella ja saataisiin päätökseen määräajassa”, hän lisäsi.

Vaikka varaukset voidaan tehdä vaiheittain 27. tilikauteen asti ja hankkeen siirtyessä käyttövaiheeseen, varaukset voidaan pienentää 2,5 prosenttiin rahoitetuista lainoista. Sitä voidaan edelleen alentaa 1 prosenttiin rahoitetusta jäljellä olevasta määrästä, jos hankkeella on saavutettu tietyt elinkelpoisuusmittarit.

Khara sanoi, että SBI ottaa yhteyttä RBI:hen ja antaa pankin palautteen ehdotetuista normeista ja lisäsi, että vaikka sääntelijä eteneekin 5 prosentin varausvaatimuksella, pankki pystyisi ottamaan vastaan ​​vaikutuksen ilman häiriöitä.

”Haluan vain todeta, että olemme tehneet laajoja arvioita, ja sen perusteella edes vaadittavat lisävaraukset eivät ole meille kovin merkittäviä. Pystymme ottamaan vastaan ​​nämä määräykset ilman suuria häiriöitä”, hän sanoi. SBI:n infrastruktuurilainat olivat 3,94 biljoonaa rupiaa 31. maaliskuuta 2024.

Raju sanoi, että ensi näkemältä näyttää siltä, ​​että RBI herkistää pankkialaa, että sen on siirryttävä odotettavissa olevaan luottotappiojärjestelmään (ECL) asteittain. Tällä hetkellä kaikilla pankeilla menee erittäin hyvin, hän sanoi, ja nyt on oikea aika tehdä riittävät varaukset taseen vahvistamiseksi.

Punjab National Bank MD, toimitusjohtaja Atul Goel puolestaan ​​sanoi, että suuntaviivat tähtäävät lähinnä kurinalaisuuden lisäämiseen projektirahoituksen ja hankkeiden oikea-aikaisen loppuun saattamisen alalla.

”Sääntelyviranomaisen näkökulmasta, jos riski tietyssä hankkeessa on olemassa, niin pankkeja tulisi vaatia tekemään suurempia varauksia. Keskustelemme siitä, onko 5 % (varaus) kohtuullinen vai ei, ja toimitamme huomautuksemme sääntelyviranomaiselle. Selvitämme viranomaiselta, sovelletaanko näitä ohjeita pienlainaan”, hän sanoi.

”Projektin edullisimman vaihtoehdon valinnan edistäminen tekee siitä itse asiassa erittäin riskialtista, koska jollakulla ei ehkä ole teknistä pätevyyttä tehdä tarjousta tietystä projektista, mutta koska hän pystyy antamaan erittäin houkuttelevan hinnan, hänestä tulee valittu.” hän sanoi.

”Otamme yhteyttä RBI:hen ja kerromme mielipiteemme ehdotuksesta. Odotetaan RBI:n lopullista päätöstä. Haluan kuitenkin vain todeta, että olemme tehneet laajoja arvioita, ja sen perusteella edes vaadittavat lisätoimenpiteet eivät ole meille kovin tärkeitä. Pystymme ottamaan vastaan ​​nämä säännökset ilman suuria häiriöitä. Tosiasia on myös se, että jos kaikki suuntaviivat toteutuvat, ehkä myös tällaisten lainojen hinnoittelua tarkastellaan uudelleen.

Samankaltaiset artikkelit