Schengen-viisumi: Euroopan komissio korottaa Schengen-maihin matkustamisen maksuja 11. kesäkuuta alkaen – Investing Abroad News

Schengen Visa fees, European Commission, states, countries, list, consulate

Kaikki Schengen-maihin matkustavat joutuvat pian maksamaan korkeampia maksuja. Euroopan komissio on päättänyt korottaa lyhytaikaisten Schengen-viisumien (viisumityyppi C) maksuja maailmanlaajuisesti 12 prosenttia. Korotus tulee voimaan maailmanlaajuisesti 11.6.2024 alkaen.

Uusi Schengen-viisumimaksu on 90 euroa aikuisilta ja 45 euroa 6-vuotiailta alle 12-vuotiailta lapsilta. Kunnes uudet Schengen-viisumimaksut tulevat voimaan, sovelletaan vanhaa 80 euroa aikuisilta ja 40 euroa 6-12-vuotiailta lapsilta.

Schengen-viisumi on maahantulolupa EU:n ulkopuolisille kansalaisille lyhytaikaiseen, enintään 90 päivän tilapäiseen vierailuun Schengen-alueen maassa minkä tahansa 180 päivän ajanjakson aikana. Yleensä myönnetty viisumi antaa mahdollisuuden vierailla missä tahansa Schengen-valtiossa saman matkan aikana viisumin voimassaoloaikana.

Schengen-viisumi ei sovellu, jos haluat oleskella Schengen-maassa yli 90 päivää, työskennellä tai perustaa liiketoimintaa, kauppaa tai ammattia.

Schengen-alue kattaa 26 maata (Schengen-valtioita) ilman rajatarkastuksia niiden välillä. Nämä maat ovat: Itävalta, Belgia, Tšekki, Tanska, Viro, Suomi, Ranska, Saksa, Kreikka, Unkari, Islanti, Italia, Latvia, Liechtenstein, Liettua, Luxemburg, Malta, Alankomaat, Norja, Puola, Portugali, Slovakia , Slovenia, Espanja, Ruotsi ja Sveitsi. Nämä maat soveltavat yhteistä viisumipolitiikkaa lyhytaikaisiin viisumeihin.

Schengen-viisumeita on kolmessa muodossa:

– mahdollistaa pääsyn Schengen-alueelle kerran;

– useiden vierailujen salliminen Schengen-alueella niin kauan kuin viisumi on voimassa;

– mahdollistaa yhteyden Schengen-alueella sijaitsevan lentokentän kansainvälisen kauttakulkualueen kautta välilaskun tai lennonvaihdon aikana. Se ei salli sinun poistua kansainväliseltä kauttakulkualueelta.

Tiettyjen EU:n ulkopuolisten maiden kansalaisilla on oltava lyhytaikaista oleskelua varten myönnettävä viisumi matkustaessaan Schengen-alueelle. Joillakin EU:n ulkopuolisilla kansalaisilla on myös oltava lentokentän kauttakulkuviisumi heidän siirtyessään Schengen-valtiossa sijaitsevien lentoasemien kansainvälisten kauttakulkualueiden kautta.

Tiettyjen lisämaiden kansalaisilta vaaditaan lentokentän kauttakulkuviisumi, kun he matkustavat joissakin Schengen-maissa sijaitsevien lentoasemien kansainvälisten kauttakulkualueiden kautta.

Sinun on jätettävä Schengen-viisumihakemus sen maan konsulaattiin, johon aiot matkustaa. Jos vierailet useammassa kuin yhdessä Schengen-maassa, täytä hakemus sen maan konsulaattiin, jossa vietät pisimpään aikaa. Kun vierailet useissa Schengen-maissa yhtä pitkää oleskelua varten, täytä hakemus sen maan konsulaattiin, johon ensimmäisenä vierailet.

Hakemus tulee jättää konsulaattiin vähintään 15 päivää ennen suunniteltua matkaa ja aikaisintaan 6 kuukautta ennen matkaa. Viisumihakemuksen normaali käsittelyaika on 15 päivää. Tätä määräaikaa voidaan pidentää enintään 45 päivään, jos hakemuksen tarkempaa käsittelyä tai lisäasiakirjoja tarvitaan.

Samankaltaiset artikkelit