Menettääkö kulta kiiltonsa inflaatiopaineen vuoksi?

Gold outlook

Inflaatio on tullut jäädäkseen, niin US CPI-raportti yhdistettynä PPI:hen ehdotti. Erityisesti tukkuhintojen nousu siirtyy kuluttajaketjuun, minkä vuoksi sekä CPI että PPI olivat odotettua korkeammat. Dramaattinen nousu johtuu energiakustannusten noususta. Raakaöljy oli noussut OPEC+:n tarjonnan rajoittamisen vuoksi, ja inflaatiopaineita on havaittavissa kaikin puolin.

On harvinaista nähdä raakaöljyn ja dollarin/valtion valtion tuotot rinnakkain, mutta tällä hetkellä molemmat omaisuusluokat ovat nousussa. Tämä oli nostanut kullan 10 kuukauden alimmilleen, vaikka eilen se pomppii 1900 dollarista, missä myös aiemmin olimme nähneet tukea nousevan näille tasoille. Alle 1900 dollarin sulkeminen voi viedä kullan takaisin vanhalle 1875 dollarin tukialueelle. Eilisen PPI-tietojen jälkeen todennäköisyys, että Federal Reserve keskeytti syyskuun FOMC-kokouksensa ensi viikolla, ei ollut vähentynyt.

CME:n FedWatch-työkalun mukaan on tällä hetkellä 97 %:n todennäköisyys, että Fed jatkaa heinäkuussa viimeisessä FOMC-kokouksessa alkanutta koronnostotaukoa. Federal Reserve on nostanut korkoja jokaisessa FOMC:n kokouksessa maaliskuun 2022 kokouksesta lähtien, jolloin se ensimmäisen kerran nosti viitekorkoa tai Fed-rahastojen korkoa. Marraskuun uuden tauon todennäköisyys on myös noussut 66,6 prosenttiin 57,4 prosentista, mikä osoittaa, että markkinat eivät odota koronnostoa lähiaikoina. EKP nosti eilen korkojaan ja antoi tyhmiä kommentteja, jotka osoittivat, että koronnosto on ohi. Tämä lupaa hyvää kultaa.

MCX:n kulta on saavuttanut kaksoispohjan 58 300:n vyöhykkeen ympärillä ja lisäheikkoutta odotetaan vain tämän tason alapuolella. Korkeammalla puolella välitön vastus on 59 000, jota seuraa 59 500. Momentum-oskillaattori on alkanut kääntyä positiiviseksi, mutta vahvistusta tarvitaan, koska RSI_14 on edelleen 43:ssa ja vahvistus tulee yli 50:n. Kullan hinta käy myös alle 20:n ja 50 päivän liukuvan keskiarvon taustalla on trendin heikkous, mutta pelastuksena on kullan sietokyky vahvaa Yhdysvaltoja vastaan taloustiedot ja Yhdysvaltain dollarin ralli.

Olemme nähneet sijoittajien hyppäävän ostamaan kultaa noin 1900 dollarin alueella, sillä tällä hetkellä kulta on tukivyöhykkeensä ympärillä. Suosittelemme menemään pitkälle odotetulla tavoitteella 59 200 ja stoplossilla 58 300. Kuten olemme todenneet, MCX:ssä on muodostettu kaksoispohjakuvio ja mikä tahansa sen alapuolella oleva rikkomus avaa ovia 57 500 asti, joten kaikki pitkät positiot tulisi myös säilyttää tiukasti 58 300:n sulkemisperusteella.

Samankaltaiset artikkelit