Mitkä ovat tärkeimmät tasot, joita kannattaa seurata, kun rupia osuu kaikkien aikojen alimmille tasoille – CaFE Invest News

Rupee fell to fresh all-time lows

Kirjailija: Gaurang Somaiya

Rupia putosi kaikkien aikojen pohjalle vakiintuttuaan kapealla vaihteluvälillä viime kuukausina, kun dollariindeksi toipui viime aikojen pohjalta ja on nyt matkalla testitasolle 105. Myös Kiinan juan putosi alimmalle tasolle kolmeen. -kuukausia sen jälkeen, kun odotettiin, että keskuspankki voisi ilmoittaa lisää elvytystoimia talouden elvyttämiseksi.

Intian rupian viimeaikainen heilahtelu on johtunut enemmän globaaleista kuin kotimaisista tekijöistä, koska Intian perustekijöissä ei ole tapahtunut suuria muutoksia. Markkinat hinnoittelevat siinä mielessä, että myös RBI todennäköisesti toimii pian koronlaskujen suhteen, mutta sen ajoitus on epävarma. Kuten Fed, markkinaosapuolet hinnoittelevat, että RBI voisi aloittaa koronlaskua tänä vuonna.

Kotimaassa painopiste on myös parin seuraavan kuukauden aikana järjestettävissä parlamenttivaaleissa. Viimeaikaiset Intiasta saadut kauppatasetiedot osoittivat, että alijäämä kasvoi helmikuussa 18,71 miljardiin dollariin edellisen kuun 17,49 miljardista dollarista. Vuositasolla vienti on kasvanut 11,89 % ja tuonti sen sijaan 12 %.

Viime viikon volatiliteetin taustalla oli muutama suuri keskuspankin politiikkakokous. Tärkeää on, että Fed, BoJ ja BoE olivat innokkaita katseita. Alkureaktiossa dollariindeksi laski sen jälkeen, kun Fed piti ohjauskorkonsa ennallaan 5,25–5,50 %:ssa, kuten laajasti odotettiin. BKT- ja inflaatioennusteita tarkistettiin korkeammaksi kuin aiemmat joulukuussa raportoidut ennusteet.

Kohokohta oli, että tämän vuoden korkoennusteiden mediaanikorko pysyi ennallaan 4,6 prosentissa, mikä viittaa siihen, että Fed voisi harkita koron alentamista kolme kertaa tänä vuonna. Vuoden 2024 BKT nostettiin 2,1 prosenttiin joulukuun 1,4 prosentin ennusteesta. Vaikka ydin-PCE:n ennustetaan nousevan 2,6 prosenttiin aiemmasta 2,4 prosentista.

Fedin puheenjohtaja mainitsi myös, että hän aikoo jatkossakin mukauttaa datalähtöistä lähestymistapaa tulevia korkopäätöksiä varten. Japanin keskuspankki ilmoitti eräässä historiallisessa liikkeessä nostavansa korkoja 17 vuoden jälkeen, jolloin vaihteluväli on 0-0,1 %, ja lopetti myös YCC-politiikan.

Lausunnossa mainittiin, että BoJ jatkaa pitkäaikaisten JGB-lainojen ostamista, jotka painoivat turvavaluuttaa. He ilmoittivat, että taloudelliset ehdot säilyisivät suotuisina, ja kieltäytyivät antamasta lisäohjeita tulevista poliittisista toimista.

Toisaalta BoE piti koron ennallaan 5,25 prosentissa ja Gov Bailey sanoi lausunnossaan, että talous ei ole pisteessä, jossa pankki voisi laskea korkoja, mutta talous etenee oikealla tiellä.

Viikonlopun aikana sota kiihtyi Venäjän ja Ukrainan välillä ja sekin todennäköisesti häiritsee yleistä markkinatunnelmaa. Uusimmassa päivityksessä Ukrainassa sijaitsevaan maanalaiseen kaasuvarastoon hyökättiin Venäjän viimeisimmässä ohjusiskussa voimalaitoksiin.

Tärkeimpien valuuttojen volatiliteetin odotetaan nousevan seuraavien parin viikon aikana Venäjän ja Ukrainan välisen sodan kärjistymisen ja Kiinan hidastumisen seurauksena, mikä todennäköisesti saa keskuspankin ilmoittamaan lisää elvytystoimia.

Tämä viikko tulee olemaan suhteellisen lyhyempi, koska kotimaiset pörssit ovat kiinni maanantaina ja perjantaina Holin ja pitkäperjantain vuoksi. Tällä viikolla keskitytään muutamiin tärkeisiin talouslukuihin, jotka julkaistaan ​​Yhdysvalloista.

Alkaen kuluttajien mielipide, lopullinen BKT ja ydin PCE-indeksinumero, joka todennäköisesti ohjaa dollaria. USDINR(Spot) käy todennäköisesti kauppaa positiivisella harhalla, ja tuki on nyt siirtynyt korkeammalle tasolle 83,30 ja vastus voidaan rajata 83,80:n ja 84,20:n alueelle.

Samankaltaiset artikkelit