Kullan ja hopean hinnat liikkuvat epävarmuuden keskellä muuttuvien koronlasku-odotusten keskellä; Tässä ovat tärkeimmät tasot, joita kannattaa seurata – CaFE Invest News

Top stocks to watch for the day

Kirjailija: Bhavik Patel

Maaliskuun koronlaskua koskeva optimismi on haihtunut. Spillover näkyy jalometalleissa, joissa sekä kultaa että hopeaa oli jälleen jäljitetty ja kullan vaihto on -2 % tähän päivään mennessä, kun taas hopealla -5 % tähän mennessä COMEXissa.

Federal Reserve -viranomaiset ovat ilmoittaneet, että he alkavat siirtyä koronnostoista koronlaskuihin tänä vuonna. Tämä on ensimmäinen koronlasku, jota markkinaosapuolet ovat yrittäneet ennakoida.

Yleisesti ottaen markkinat ovat odottaneet kohtuuttoman optimistisesti ensimmäisen leikkauksen tapahtuvan jo maaliskuussa, minkä puheenjohtaja Powell on tehnyt hyvin selväksi, että se on melko epätodennäköistä. Tässä vaiheessa Fed:n odotetaan laskevan korkoja jo toukokuun FOMC-kokouksessa, ja kesäkuun FOMC-kokoukseen mennessä koronlaskusykli on todennäköisesti alkanut.

Kulta ei kuitenkaan ole vieläkään pudonnut yhtä paljon kuin hopea, koska yksi kullan tuen ominaisuuksista tulee geopoliittisista jännitteistä. Kulta palautti vuoden 2023 lopun voittonsa tammikuussa vahvoista kausiluonteisista tekijöistä huolimatta, mutta Punaisenmeren jännitteet, vaalien epävarmuus ja mahdolliset koronleikkaukset tukevat kullan hintaa tällä hetkellä.

Toinen tekijä, joka pitää hinnat tuettuna dollarin vahvuudesta ja tuotoista huolimatta, on fyysiset ostot kiinalaisilta sijoittajilta. Kiinan kullan ostot olivat viime vuonna vahvoja, vaikka jalometallin hinta nousi uusille kaikkien aikojen ennätyksille paikallisilla markkinoilla.

Uusi vuosi osuu tänä vuonna lauantaina 10. helmikuuta. Tämä näkyy Shanghain kultapörssin korkeasta palkkiosta. Kiinalaisilla sijoittajilla on vähemmän vaihtoehtoja sijoittamiseen, koska kiinteistömarkkinat ovat romahtaneet ja osakkeet käyvät kolmen vuoden pohjalla.

MCX:ssä kulta on jumissa välillä 62100-62800 viimeisen 5 kaupankäyntiistunnon aikana. Huolimatta viime viikon vahvoista USA:n tiedoista ja Fedin haukkaasta lausunnosta, kulta ei ole korjautunut, mutta emme myöskään odota vahvaa nousua positiivisten perusuutisten puutteen vuoksi.

Momenttioskillaattori RSI_14 on neutraali 51:ssä ja kahdessa viimeisessä kaupankäynnissä kapearunkoinen kynttilänjalkakuvio osoitti epävarmuutta eikä selkeää suuntaa härkien ja karhujen välillä.

Merkittäviä korjauksia odotetaan vain alle 62 000:n, joten kauppiaiden pitäisi pitää pitkiä positioitaan 62 000:n stoplossilla. Ensi viikolla, tiistaina, meillä on Yhdysvaltain kuluttajahintaindeksitiedot, jotka näkevät kullan hintojen vaihtelua ja kaikki uudet positiot voidaan ottaa vain Yhdysvaltain inflaatioluvun jälkeen.

Samankaltaiset artikkelit