LIC Housing Finance keskittyy kohtuuhintaiseen asumiseen – Pankki- ja rahoitusuutisia

LIC Housing Finance, CIBIL score, Top news, latest news, business news,

LIC Housing Finance keskittyy kohtuuhintaisten asuntojen segmenttiin nopeuttaakseen lainojen kasvua ja parantaakseen marginaaleja, toimitusjohtaja ja toimitusjohtaja Tribhuwan Adhikari sanoi.

Virtuaalimediatapaamisessa maanantaina Adhikari sanoi, että lainanantaja ei ole toistaiseksi ollut kovin aggressiivinen edullisessa segmentissä. Se on palvellut suurelta osin palkkaasiakasluokkaa korkealla CIBIL-pistemäärällä. Mutta nyt se näkee paljon lupauksia edullisessa segmentissä. Yleensä jopa 50 000 rupiaa olevat asuntolainat luokitellaan edullisiksi asuntolainoiksi.

”Tällä hetkellä edullinen asuntovalikoima on 8-10 % salkusta. Kahden vuoden kuluttua se voi varmasti olla vähintään 20-25 prosenttia, hän sanoi. Asuntokehitysrahoitus Oy:n irtautumisen jälkeen LIC Housing Finance on maan suurin asuntorahoittaja.

Yhtiön lainakanta kasvoi 5 % edellisvuodesta 2,8 biljoonaan rupiaan 31. joulukuuta. Hitaamman kasvun syynä on johtajuuden muutos ja merkittävä teknologian päivitys.

”Heti tilikauden alussa teimme suuren teknologiapäivityksen. Teimme organisaatiorakenteen perusteellisen uudistuksen. Sitten elokuussa johtajuudessa tapahtui muutos, kun tulin, Viswanatha Gowdilta yrityksen ylimmän johtajan tehtävään siirtynyt Adhikari kertoi.

Yhtiön projektirahoitusmaksut ovat saaneet iskun, kun kaksi suurta asiakasta valitsivat muuttonsa vertaistukeen. ”Se oli korkopuhelu. Valtava korkosota on meneillään ja jotkut kollegani tarjoavat projektilainoja 8,75 %:lla, mihin emme ole tyytyväisiä”, hän sanoi.

LIC Housing pysyy varovaisena projektirahoitussegmentissä 34 prosentin huonolla lainasuhteella ja keskittyy parantamaan elpymistä. ”Kyllä, jatkamme varovaisuutta. Ehkä ensi verotuksessa soitamme, pitääkö meidän mennä ulos vai pitääkö ohjat kiinni”, hän sanoi.

Yhtiön siirtyminen uuteen lainausalustaan ​​painoi tulosta, sillä sen vakiintuminen kesti lähes neljä kuukautta. Mutta Adhikari väittää, että nämä haasteet ovat nyt yrityksen takana ja että lainakasvun pitäisi olla paljon parempi maaliskuun neljänneksellä.

Samankaltaiset artikkelit