Vältä liiallista markkinointia, saalistavia lainakäytäntöjä: DFS-sihteeri fintechille

Digital Personal Data Protection Act, financial services sector, data minimization, accountability, cyber risk management, regulators, money laundering, fintech, cyber security

Intialaisten fintech-yritysten on vältettävä liiallista markkinointia ja saalistavia luotonantokäytäntöjä ja sen sijaan keskityttävä taloudelliseen osallisuuteen ja viimeisten mailien yhteyksiin, Financial Services -ministeriön (DFS) sihteeri Vivek Joshi sanoi keskustelussa PhonePen toimitusjohtajan Sameer Nigamin kanssa Global Fintech Festivalilla täällä. tiistaina. ”Pankit tarvitsevat fintechin apua”, Joshi sanoi.

Yksityisen sektorin investointeja pitäisi tehdä enemmän startup-yrityksiin, mikä vähentäisi riskejä, Joshi sanoi ja lisäsi, että fintechit voivat luoda suotuisan sijoitusympäristön kouluttamalla sijoittajia startup-sijoittamiseen korostamalla joidenkin alkuvaiheen fintechin menestystä.

Vastatessaan kysymykseen, mikä rooli fintechillä tulee olemaan pitkällä aikavälillä, Joshi sanoi, että suurin rooli tulee olemaan taloudellisen osallisuuden laajentaminen.

Fintechit voivat myös auttaa ratkaisemaan maanviljelijöihin liittyviä haasteita ja voivat myös auttaa tulojen ennätysintegroinnissa digitaaliseen ekosysteemiin, mikä mahdollistaa pankkien lainojen myöntämisen yleisölle.

Puhuessaan fintech-yritysten sääntelystä Intiassa, Nigam sanoi, että nykyiset säännökset kannustavat kuluttajansuojaan ja fintech-startupit ovat tiukemmin säädetyn valvonnan alaisia. ”Fintechillä menee aikaa ymmärtää sääntely-ympäristö”, hän sanoi. Hän sanoi, että fintech-innovaatiot Intiassa tapahtuvat niin nopeasti, että NPCI:n ja muiden viranomaisten on vaikea pysyä samassa tahdissa. Samaan aikaan Nigam sanoi, että fintechien on vaikea saada oikeaa tuote-markkinavastaavuutta. Olemme nyt ”meluisia lapsia” ja ”pieniä serkkuja” huoneessa. Hän lisäsi, että oli tärkeää, että fintechillä on ihoa pelissä. Nigam sanoi, että asetukseen pitäisi tutustua uudelleen, ennen kuin kaksi alan toimijaa loukkaantuu. ”Kukaan ei ajattele, kuinka startupit ovat taloudellisesti kannattavia”, vaikka kaikki odottavatkin yksityiseltä sektorilta investointeja.

Joshi kertoi esityksessään Intian digitaalisen lainan markkinoiden olevan 270 miljardia dollaria vuonna 2022 ja arviolta 350 miljardia dollaria vuoden 2023 loppuun mennessä. Etenkin Fintech-markkinoiden arvo oli 50 miljardia dollaria vuonna 2021, ja sen odotetaan kasvavan kolminkertaiseksi 150 miljardiin dollariin mennessä. 2025.

Samankaltaiset artikkelit