Kiinan kiinteistöongelmat: Country Gardenin koko offshore-velka on maksukyvyttömänä, jos maksua ei suoriteta tänään

Kiinan kiinteistöongelmat: Country Gardenin koko offshore-velka on maksukyvyttömänä, jos maksua ei suoriteta tänään

Country Gardenin koko offshore-velka katsotaan maksamatta, jos Kiinan suurin kiinteistökehittäjä ei suorita 15 miljoonan dollarin kuponkimaksua tiistaina, 30 päivän armonajan lopussa.

Tämän erän maksamatta jättäminen laukaisee ristiin laiminlyönnit muissa joukkovelkakirjoissa, kuten joukkovelkakirjasopimuksissa on vakiona.

Maksun puute – mitä odotetaan sen jälkeen, kun Country Garden varoitti viime viikolla kyvyttömyydestään maksaa offshore-velkaansa – tekisi yrityksestä uusimman monien laiminlyöneiden kiinalaisten kehittäjien joukossa.

Country Garden on myös jäänyt paitsi muista offshore-maksuista viime viikkoina, vaikka näiden maksujen 30 päivän maksuaika ei ole vieläkään päättynyt.

Country Garden kieltäytyi kommentoimasta.

Tuleva katastrofi

Lähes 11 miljardin dollarin offshore-lainojen ja 6 miljardin dollarin offshore-lainojen ansiosta Country Gardenin laiminlyönti loisi alustan yhdelle Kiinan suurimmista yritysten velkojen uudelleenjärjestelyistä.

Country Garden on nimittänyt Houlihan Lokeyn, China International Capital Corporationin (CICC) ja asianajotoimisto Sidley Austinin neuvonantajiksi tutkimaan sen pääomarakennetta ja likviditeettiasemaa ja muotoilemaan ”kokonaisvaltaista” ratkaisua.

Viime viikolla piirilevyjen valmistaja Kingboard Holdingsista tuli yksi ensimmäisistä tunnetuista pörssiyhtiöistä, joka ryhtyi oikeustoimiin Country Gardenia vastaan, kun yksikkö, jolle on velkaa 1,6 miljardia Hongkongin dollaria (204 miljoonaa dollaria), esitti lakisääteisen vaatimuksen takaisinmaksusta.

Kiinteistöala keitossa

Toistaiseksi kehittäjät, joiden osuus Kiinan asuntojen myynnistä on 40 prosenttia, ovat laiminlyöneet velkasitoumuksiaan vuodesta 2021 lähtien, JPMorganin mukaan. CreditSightsin luvut osoittavat, että kiinalaiset kehittäjät ovat jättäneet maksamatta yli 114,6 miljardia dollaria 175 miljardista dollarilainoista vuodesta 2021 lähtien.

Kun yhä useammat rakennuttajat siirtyivät velkojen uudelleenjärjestelyyn, heidän offshore-velkojilleen odotetaan tarjottavan vähemmän edullisia ehtoja maan kiinteistösektorin heikkenevien näkymien vuoksi. (1 dollari = 7,8203 Hongkongin dollaria)

”Jännittäviä uutisia! Mint on nyt WhatsApp-kanavilla 🚀 Tilaa tänään napsauttamalla linkkiä ja pysy ajan tasalla viimeisimmistä taloustiedoista!” Klikkaa tästä!

Tämä tarina on julkaistu viestitoimiston syötteestä ilman tekstiin muutoksia. Vain otsikko on muutettu.

Päivitetty: 17. lokakuuta 2023, 07.20 IST

Samankaltaiset artikkelit