Keskuspankki osti nettomääräisesti 13,2 miljardia dollaria spot-valuuttamarkkinoilta maaliskuussa – Banking & Finance News

rbi

Intian keskuspankki (RBI) osti maaliskuussa lähes 13,2 miljardin dollarin nettoarvon spot-valuuttamarkkinoilta, toukokuussa julkaistut tiedot osoittivat. Keskuspankki ilmoitti ostaneensa 14,8 miljardia dollaria ja myyneensä 1,6 miljardia dollaria kuukauden aikana. Helmikuussa se oli ostanut spot-markkinoilta nettomääräisesti 8,56 miljardia dollaria.

Rupia heikkeni maaliskuussa 0,49 paisea 83,40:een. Samaan aikaan Intian valuuttavarannot kasvoivat 20 miljardilla dollarilla.

RBI:n nettotermiinimyynti oli 541 miljoonaa dollaria maaliskuun lopussa, kun taas nettoostot helmikuun lopussa olivat 9,7 miljardia dollaria, tiedot osoittivat. Kokonaisvarannot olivat 645,6 miljardia dollaria 29. maaliskuuta.

Keskuspankki puuttuu spot- ja termiinimarkkinoihin valuuttakurssivaihteluiden hillitsemiseksi. Rupia sulki tiistaina 83,31:ssä.

”Rupia kävi positiivisesti, nousi 0,06 rs ja päätti 83,31:ssä. Tämä vahvuus johtuu ennusteista, että nykyinen hallitus voittaa parlamenttivaalit, mikä lisää vakautta. Lisäksi kotimaiset institutionaaliset sijoittajat ovat ostaneet aktiivisesti pääomamarkkinoita”, LKP Securitiesin hyödyke- ja valuuttaosakeyhtiön tutkimusanalyytikko Jateen Trivedi sanoi.

”Pehmeät raakaöljyn hinnat ja vakaa dollariindeksi tukivat myös rupiaa. Rupian odotettu vaihteluväli tulevissa istunnoissa on 83,00 ja 83,50 välillä, hän sanoi.

Samankaltaiset artikkelit