Keskimääräinen toimistovuokra Intian 7 parhaassa kaupungissa 33–166 ₹/neliöjalka, yksi maailman alhaisimpia: Vestian

Keskimääräinen toimistovuokra Intian 7 parhaassa kaupungissa 33–166 ₹/neliöjalka, yksi maailman alhaisimpia: Vestian

Keskimääräinen toimistovuokra Intian seitsemässä suurimmassa kaupungissa on 0,4–2 dollaria, mikä vastaa 33 asti 166 – neliöjalka kuukaudessa, mikä on maailman johtavien markkinoiden alhaisin kiinteistökonsulttikonserni Vestianin julkaiseman raportin mukaan.

Sen sijaan keskimääräinen kuukausivuokra New Yorkissa, Lontoossa, Miamissa, Seattlessa ja Bostonissa on 40–80 dollaria neliöjalolta, ja Hongkongissa, Singaporessa ja Shanghaissa se on 3–8 dollaria neliöjalolta kuukaudessa. Vestianin keräämien tietojen mukaan.

Intian seitsemästä kaupungista – New Delhi, Mumbai, Kolkata, Chennai, Pune, Hyderabad ja Bengaluru – korkeimmat keskimääräiset toimistovuokrat havaittiin Mumbaissa, maan finanssikeskuksessa, jossa se vaihtelee 1–2 dollarin välillä. Alhaisimmat hinnat vallitsevat Kolkatassa, 0,4-0,7 dollarin välillä, raportissa todettiin.

Bengalurussa ja Punen teknologiakeskuksissa keskikurssi on 0,8–1,2 dollaria ja 0,6–0/9 dollaria. Pääkaupungissa Delhi-NCR:ssä havaittu kurssi oli 0,5–1,5 dollaria, kun taas eteläisissä Chennain ja Hyderabadin kaupungeissa se oli 0,6–0,9 dollaria, raportin mukaan.

Se lisäsi, että korkealaatuisen lahjakkuuspoolin saatavuus edulliseen hintaan on myös tärkeä tekijä monikansallisille yhtiöille toimistojen perustamisessa Intiaan.

”Intian toimistomarkkinat ovat kasvaneet harppauksin viimeisen vuosikymmenen aikana suurten monikansallisten yritysten vahvan kysynnän ansiosta. Nämä yritykset perustivat toimintansa Intiaan saadakseen kustannushyötyä”, Vestianin toimitusjohtaja Shrinivas Rao sanoi.

”Toistotilojen kysynnän Intiassa odotetaan olevan vilkasta nykyisen makrotalouden epävarmuuden keskellä ympäri maailmaa, koska yritykset keskittyvät pääasiassa liiketoimintansa toimintakustannusten optimointiin”, hän lisäsi.

Vestianin raportti tulee pari päivää sen jälkeen, kun kiinteistökonsulttiyhtiö Colliersin Intian haara sanoi, että maan eteläisten kaupunkien osuus toimistokysynnästä vuonna 2023 on tähän mennessä 57 prosenttia. Koko Intian toimistotilojen vuokraus on kuitenkin laskenut 4,5 prosenttia, se totesi.

”Jännittäviä uutisia! Mint on nyt WhatsApp-kanavilla 🚀 Tilaa tänään napsauttamalla linkkiä ja pysy ajan tasalla viimeisimmistä taloustiedoista!” Klikkaa tästä!

Päivitetty: 2. lokakuuta 2023, 18.36 IST

Samankaltaiset artikkelit