Budjetti 2024: Toimialan asema, enemmän verovähennyksiä, kohtuuhintaisten asuntojen kasvu kiinteistöalan keskeisiä odotuksia

Budjetti 2024: Toimialan asema, enemmän verovähennyksiä, kohtuuhintaisten asuntojen kasvu kiinteistöalan keskeisiä odotuksia

Optimismi näkyi myös kiinteistöosakkeissa, kun Nifty Realty -indeksi nousi noin 94 % viimeisen vuoden aikana ja osakkeet kuten Prestige Estates Projects ja Sobha nousivat lähes 180 % ja 120 %.

Kiinteistöalan toimijoilla on aina suuria toiveita unionin budjetista, sillä valtiovarainministerin esittämät esitykset vaikuttavat merkittävästi kiinteistöalan kysyntään ja kasvuun.

Asuntoalan toimialastatus ja asuntohankkeiden yksiikkunalupa ovat vakiopyyntöjä ja pysyvät voimassa myös tänä vuonna.

”Koska kiinteistöalan ongelmien ratkaisuvauhti on yleensä varsin hidasta, odotukset eivät ole juurikaan muuttuneet – vaikka ne ovat yhtä kiireisiä kuin koskaan. Meillä on kuitenkin oltava kohtuulliset odotukset välibudjetista, joka julkistetaan ennen parlamenttivaaleja”, sanoi Anuj Puri, ANAROCK Groupin puheenjohtaja.

Tässä muutamia kiinteistöalan keskeisiä odotuksia vuoden 2024 budjetista:

Suurin vähennys asuntolainasta

Veron hyvitys Tuloverolain 24 §:n mukaisen asuntolainakoron odotetaan nostavan vähintään 2 miljoonaan euroon. 5 lakh.

Puri sanoi, että tämä voisi stimuloida vankempia asuntomarkkinoita, erityisesti budjettiasuntojen segmentissä, jonka kysyntä on laskenut pandemian jälkeen.

Edullinen asumistuki

Tulevassa unionin budjetissa 2024 kiinteistöala odottaa valtiovarainministerin elvyttävän ja laajentavan merkittäviä etuja, kuten verohelpotuksia, kannustavan rakentajia rakentamaan edullisempia asuntoja ja mahdollistamaan asiakkaiden hankkimisen.

ANAROCK Research toteaa, että aiemmin paljon mainostetun budjettiasuntojen kokonaismyynti laski noin 20 prosenttiin vuonna 2023 yli 30 prosentista vuonna 2022 ja lähes 40 prosentista pandemiaa edeltäneenä ajanjaksona.

Muokkaa kohtuuhintaisia ​​asuntoja koskevia vaatimuksia

Edullinen asunto määritellään taloksi tai huoneistoksi, jonka arvo on enintään 45 lakh, mattopinta-ala on jopa 90 neliömetriä, joka sijaitsee ei-pääkaupunkiseudun kaupungeissa ja kylissä ja 60 neliömetriä suurissa kaupungeissa.

Keskuspankin määritelmä perustuu kuitenkin lainoihin, joita pankit myöntävät yksityishenkilöille asunnon ostoon tai talon rakentamiseen.

Alan asiantuntijoiden mukaan hallituksen on tarkasteltava tarkasti kaupunkien kohtuuhintaisten asuntojen segmentin kiinteistöjen hyväksyttävien kustannusten sopeuttamista.

Esimerkiksi budjetti on pienempi kuin 45 lakh on merkityksetön Mumbain kaltaiselle metropolille; se pitäisi nostaa ainakin tasolle 85 lakh. Budjettia pitäisi nostaa vähintään 60-65 lakh muissa suurissa kaupungeissa. Tämän hinnanmuutoksen myötä useampi asunto on useamman ostajan ulottuvilla, ja he voivat hyötyä muista eduista, kuten valtion tuista, alennettuista GST-maksuista 1 % ilman ITC:tä jne., Puri selitti.

Vapauta valtion maata kohtuuhintaiseen asumiseen

Teollisuus odottaa tiettyjen Indian Railwaysin, Port Trustsin, Department of Heavy Industriesin jne. omistamien maa-alueiden vapauttavan vastaavien valtion virastojen toimesta maapulan ongelman ratkaisemiseksi kohtuuhintaisten asuntojen segmentissä.

Kun tämä maa vapautuu halvalla nimenomaan kohtuuhintaiseen asumiseen, se myös laskee merkittävästi kiinteistöjen hintoja yleisesti, Puri sanoi.

Avaa etujen maailma! Oivaltavista uutiskirjeistä reaaliaikaiseen osakeseurantaan, tuoreisiin uutisiin ja henkilökohtaiseen uutissyötteeseen – kaikki on täällä, vain napsautuksen päässä! Kirjaudu sisään nyt!

Julkaistu: 4. tammikuuta 2024, 14:57 IST

Samankaltaiset artikkelit