Vieraile, rukoile, kasva: Hyvin suunniteltuna uskonnollinen matkailu voi olla voimankertoja monille talouden sektoreille

Ayodhya Ram Mandir, Ram Madir inauguration, inauguration ceremony, Shri Ram Janmbhoomi Temple, India Inc

Sadat tuhannet ihmiset väkevät Ram-temppelissä Ayodhyassa muutaman päivän sisällä sen avaamisesta on merkki tulevista asioista. Äskettäinen Jefferiesin ennuste temppelistä, joka houkuttelee 50 miljoonaa turistia – Vatikaani houkuttelee 9 miljoonaa ja Mekka 20 miljoonaa vuosittain – voisi itse asiassa toteutua tulevina vuosina. Vuosina 2022–2023 Ayodhyan vuotuisten vierailijoiden määrän arvioidaan nousseen 10 miljoonalla yli 30 miljoonaan. Ei siis ole vaikea kuvitella, minkä sysäyksen upouusi lentokenttä, rautatieasema, joka on saanut paljon muutakin kuin pelkkä kasvojenkohotuksen, teltta-vieraanvaraisuusprojektit, parannetut tie- ja digitaaliset yhteydet lisäävät.

Tällainen pyhiinvaelluspalkkio ei välttämättä ole vain Ayodhya-tarina. Maan uskoon perustuvan matkailupotentiaalin vapauttamiseksi pyritään yhteisesti. Keskuksen pyhiinvaelluksen nuorennus- ja henkisen perinnön vahvistamisohjelman (PRASHAD) puitteissa, joka tarjoaa taloudellista tukea hengellisesti tärkeiden paikkojen kehittämiseen, yhteensä ’1 629 miljardia on sanktioitu vuodesta 2014–2015 lähtien temppeleille ja pyhäköille (mukaan lukien Dargah). Hazrat Bal Kashmirissa ja infrastruktuuri Velankannissa Tamil Nadussa, jossa sijaitsee Hyvän Terveyden Neitsyt Marian basilika), gurudwarat jne. 26 osavaltiossa ja unionin alueella. 26 muuta on tunnistettu.

Nämä ovat tärkeä täydennys valtioiden omiin hankkeisiin. Tämän lisäksi on olemassa Swadesh Darshan Scheme, jonka tavoitteena on edistää matkailua tietyillä alueilla teeman perusteella, ja Heritage City Development and Augmentation Yojana (HRIDAY) kulttuurisen ja uskonnollisen perinnön säilyttämiseksi suosituissa kulttuuriperintömatkailukohteissa. Mutta tärkein sysäys tulee ehkä yhteyksistä ja muista infrastruktuuriprojekteista, jotta massat pääsevät helposti henkisiin kohteisiin. Olipa kyseessä NHAI:n 12 000 miljoonan Char Dham -moottoritiehanke Uttarakhandissa – vaikka ekologia ja topografia ovatkin huolissaan – tai Uttar Pradeshin hallituksen Prayagrajin infrastruktuurin kehittämiseen vuoden 2025 Mahakumbhia varten myöntämä 2 500 miljoonaa euroa, henkinen matkailu ei ole koskaan ollut. oli se niin iso. Matkailuministeriön tietojen mukaan uskonnollisen matkailun odotetaan luovan 140 miljoonaa väliaikaista ja pysyvää työpaikkaa vuoteen 2030 mennessä.

Intiassa on 42 Unescon kulttuuriperintökohdetta, joista suurin osa on uskonnollisia keskuksia. Ja henkisen matkailun osuus maan kokonaismatkailusta on suurin. Vaikka matkailun kokonaistulot ja turistimäärät ovat elpyneet voimakkaasti pandemian aikojen pohjalta, se ei ole vielä saavuttanut pandemiaa edeltävää tasoa. Mutta se näyttää varmasti muuttuvan henkisen matkailun myötä. Erään arvion mukaan maan uskoon perustuva matkailumarkkina kasvaa 16,2 prosentin CAGR:llä vuodesta 2023 vuoteen 2030.

Kestävä maailmanluokan infrastruktuuri, vieraanvaraisuus ja vieraanvarainen paikallinen väestö olisivat keskeisiä haasteita. Vaikka kaksi ensimmäistä on helpompi ratkaista, kolmas vaatisi jatkuvia herkistystoimia paikallisella tasolla ja joukkotietoisuutta. Siellä valtioiden olisi annettava parhaansa. Toinen, vaikkakin paljon kunnianhimoisempi, äskettäisessä SBI Ecowrap -raportissa hahmoteltu visio on kehittää strategisia kumppanuuksia uskoon perustuvaa matkailua varten muissa maanosan ja Kaakkois-Aasian kansoissa, joilla on yhteisiä kulttuuriyhteyksiä. Perinnön henkisten paikkojen elvyttäminen ja entisöinti ei siis tuottaisi vain runsasta osinkoa taloudelle sinänsä, vaan se olisi myös voimankertoja muille segmenteille, lentoliikenteestä vieraanvaraisuuteen.

Samankaltaiset artikkelit