Globaalit markkinat: Aasian osakkeet tuuman päässä 10 kuukauden alimmasta arvosta, korkohäiriöt jatkuvat

Asian stocks, asian markets, global markets,

Aasian osakkeet laskivat alhaisimmalta tasoltaan 10 kuukauteen, mutta heillä oli vuoden huonoin neljännesvuosittain, kun huoli kohonneista koroista piti ilmapiirissä, kun dollari pysyi vahvana. MSCI:n laajin Aasian ja Tyynenmeren osakkeiden indeksi Japanin ulkopuolella oli 0,59 % korkeammalla, mutta ei kaukana torstaina saavuttamasta 10 kuukauden pohjasta. Indeksin on laskettu 5 % heinä-syyskuussa, mikä on sen huonoin neljännesvuosittain sitten viime vuoden vastaavan ajanjakson 13,6 %. Japanin Nikkei oli 0,10 % alempi ja Australian S&P/ASX 200 -indeksi nousi 0,21 %. Hongkongin Hang Seng -indeksi nousi 0,64 prosenttia. Kiinan markkinat olivat kiinni loman vuoksi ja ovat tauolla ensi viikolla.

Painopiste on Kiinan kiinteistösektorilla sen jälkeen, kun China Evergrande Group ilmoitti, että sen perustajaa tutkitaan epäiltyjen ”laittomien rikosten” vuoksi. Samaan aikaan tiedot osoittivat, että Yhdysvaltain talous pysyi melko vakaana kasvuvauhdilla toisella vuosineljänneksellä ja aktiviteetti näyttää kiihtyneen tällä neljänneksellä, mutta hallituksen uhkaava sulkeminen ja autoalan työntekijöiden jatkuva lakko heikentävät loppuvuoden 2023 näkymiä. Viimeisimmässä Fedin lehdistötilaisuudessa (fedin puheenjohtaja Jerome) Powell mainitsi, että vaikka Fed ei tavoittelekaan reaalisen BKT:n tasoa, se arvioi, aiheuttaako se riskin kahden prosentin inflaatiotavoitteen saavuttamiselle”, sanoi johtaja Ryan Brandham. globaalit pääomamarkkinat, Pohjois-Amerikka, Validus Risk Management.

”Tästä näkökulmasta katsottuna nykyistä BKT-lukua ei pidetä merkittävänä uhkana ja se voi tarjota lohtua muuten huolestuttavassa inflaatioympäristössä.” Sijoittajat vaihtavat nyt huomionsa Yhdysvaltain henkilökohtaisten kulutusmenojen hintaindeksiin myöhemmin perjantaina saadakseen viimeisimmän näkemyksen inflaatiosta. Treasury-tuottojen äskettäinen nousu 16 vuoden huipulle on heittänyt varjon osakemarkkinoihin, ja myös Federal Reserve -pankin viime viikon haukkumainen kallistus painoi riskintuntoa. Aasian tunneilla 10 vuoden valtion velkakirjojen tuotto laski 0,8 peruspistettä 4,589 prosenttiin, mikä loitontui torstaina saavuttamasta tuoreesta 16 vuoden huipusta, 4,688 %.

Federal Reserve Bank of Richmondin presidentti Thomas Barkin sanoi torstaina, että keskuspankin päätös pitää korot ennallaan aiemmin tässä kuussa oli oikea askel, ja on epäselvää, tarvitaanko lisää rahapolitiikan muutoksia tulevina kuukausina. Valuuttamarkkinoilla dollariindeksi laski 0,057 % 106,10:een, mutta leijui lähellä 10 kuukauden huippua, 106,84, jota se kosketti aiemmin tällä viikolla. Indeksi on noussut 2,4 % tässä kuussa ja odottaa toista peräkkäistä nousukuukautta. Japanin jeni oli 149,33 dollaria kohden, mikä on vaarallisen lähellä 150:n tasoa, jonka katsotaan mahdollisesti kannustavan Japanin viranomaisten väliintuloon.

Japanin pääkaupungin perusinflaatio hidastui syyskuussa kolmatta kuukautta peräkkäin pääasiassa polttoainekustannusten laskun vuoksi, perjantain tiedot osoittivat, että kustannuspaineet alkavat olla huipussaan, mikä helpottaa hauraita talouden elpymistä. Öljyn hinta laski perjantain alkukaupassa äskettäisen rallin jälkeen, kun Venäjän ja Saudi-Arabian voitonotto ja odotukset tarjonnan kasvusta ylittivät ennusteet Kiinan positiivisesta kysynnästä kultaisen viikon lomansa aikana. Yhdysvaltain raakaöljyn hinta nousi 0,09 % 91,79 dollariin tynnyriltä ja Brent oli 95,17 dollarissa, mikä on 0,22 % laskua päivän aikana. Kullan hinta oli suurin kuukausittainen lasku helmikuun jälkeen, ja se oli kuuden kuukauden alimmillaan. Spot-kulta muuttui vähän, 1 864,70 dollaria unssilta.

Samankaltaiset artikkelit