Entinen Bankman-Fried-luutnantti Salame myöntää syyllisyytensä laittomaan kampanjaan

Reportedly, Salame pleaded guilty at a hearing before the US District Judge Lewis Kaplan

Ryan Salame, FTX:n Bahaman tytäryhtiön entinen toimitusjohtaja ja konkurssiin menneen kryptovaluuttapörssin perustajan Sam Bankman-Friedin ylin luutnantti, myönsi torstaina syyllistyneensä kymmenien miljoonien dollarien laittomiin kampanjalahjoituksiin pomonsa tukemien asioiden edistämiseksi. .

Syyttäjät sanoivat torstaina oikeudenkäynneissä, että Salame, Bankman-Fried ja entinen FTX:n insinöörijohtaja Nishad Singh käyttivät FTX:n asiakkaiden varoja lahjoittaakseen kryptoystävällistä lainsäädäntöä tukeville poliittisille ehdokkaille. Salame oli neljäs entinen johtaja Bankman-Friedin yhtiöistä, joka myönsi syyllisyytensä. Bankman-Friedin on määrä joutua oikeuden eteen 3. lokakuuta syytettynä miljardien dollareiden FTX-asiakasvarojen varastamisesta tappioiden kattamiseksi Alameda Researchissa, hänen hedge-rahastossaan.

Salame, 30, myönsi syyllisyytensä Yhdysvaltain piirituomarin Lewis Kaplanin istunnossa Manhattanilla yhteen salaliittoon laittomien poliittisten lahjoitusten tekemiseksi ja yhteen salaliitosta luvattoman rahansiirtoyrityksen harjoittamiseksi. Ei ollut merkkejä siitä, että Salame tekisi yhteistyötä syyttäjän kanssa tai todistaisi Bankman-Friedia vastaan.

Alamedan entinen toimitusjohtaja Caroline Ellison, entinen FTX-teknologiapäällikkö Gary Wang ja entinen FTX-tekniikan johtaja Nishad Singh myönsivät aiemmin syyllisyytensä ja aikovat todistaa. ”Ryan odottaa innolla voivansa jättää tämän luvun taakseen ja jatkaa elämäänsä”, Salamen asianajaja Jason Linder asianajotoimisto Mayer Brownista sanoi lausunnossaan.

Bankman-Fried, 31, kiisti aiemmin syyllistyneensä petokseen ja salaliittosyytteisiin, jotka johtuivat FTX:n marraskuun 2022 romahtamisesta. Syyttäjät sanoivat, että Salame kertoi uskotulle, että Bankman-Fried toivoi, että poliittiset lahjoitukset ”karkaisisivat” salauksenvastaiset demokraattiset ja republikaanien lainsäätäjät – mikä tarkoittaa, että he lyövät heidät vaaleissa. Salame sanoi, että hänen pomonsa ohjaa todennäköisesti rahaa republikaaniehdokkaiden lahjoituksiin Salamen kautta.

Salame antoi yli 24 miljoonaa dollaria republikaanien ehdokkaille ja tarkoituksiin vuoden 2022 vaalisyklissä liittovaltion vaalilautakunnan tietojen mukaan, mikä teki hänestä yhden kyseisen vuoden parhaista lahjoittajista. Hän sanoi oikeudessa, että hänen käyttämänsä rahat kirjattiin Alamedan lainoiksi, mutta hän ei aikonut maksaa niitä takaisin. ”Tiesin, että kampanjarahoituslaissa on kiellettyä lahjoittaa nimissäni rahoilla, jotka eivät olleet omiani”, Salame sanoi.

Salame liittyi Alamedaan vuonna 2019, kaksi vuotta sen jälkeen, kun Bankman-Fried perusti sen, ja hänestä tuli FTX:n Bahaman tytäryhtiön toinen toimitusjohtaja vuoden 2021 lopulla. Hän työskenteli Ernst & Youngissa ja Circle Internet Financialissa ennen FTX Digital Marketsille tuloaan. Alamedassa ollessaan Salame kertoi käyttäneensä rahaston pankkitilejä auttaakseen FTX:n asiakkaita siirtämään fiat-valuuttaa pörssiin, vaikka kummallakaan yrityksellä ei ollut lain edellyttämää rahapalveluliiketoimintaa.

Kampanjan rahoitus- ja rahansiirtojärjestelmät ”auttoivat FTX:ää kasvamaan nopeammin ja suuremmiksi toimimalla lain ulkopuolella”, sanoi Yhdysvaltain oikeusministeri Damian Williams Manhattanilla torstaina antamassaan lausunnossa. Osana kannesopimustaan ​​Salame suostui menettämään yli 1,5 miljardia dollaria, vaikka syyttäjät hyväksyvät hänen 6 miljoonan dollarin liikevaihdon, kaksi Massachusettsissa sijaitsevaa kiinteistöä, hänen osuutensa East Rood Farm -nimisestä yhtiöstä ja vuoden 2021 Porschen tuomion täyttämiseksi.

East Rood on yhtiö, jonka kautta Salame omistaa tavernan Lenoxissa, Massachusettsissa, Berkshire Eaglen vuoden 2021 raportin mukaan. Salame maksaa myös 5,6 miljoonan dollarin palautuksen FTX:lle meneillään olevassa konkurssimenettelyssä. Salame vapautettiin miljoonalla dollarilla, ja hänet on määrä tuomita 6. maaliskuuta 2024.

Samankaltaiset artikkelit