Disneyn Orlandon kampuksen peruuttaminen isku naapuriprojekteille

(FILES) Fans are reflected in Disney+ logo during the Walt Disney D23 Expo in Anaheim, California on September 9, 2022. Disney canceled plans for a new employee campus in central Florida on may 18, 2023 in the latest ripple effect from its feud with Republican governor of the state Ron DeSantis.

Walt Disneyn päätös romuttaa ehdotettu 900 miljoonan dollarin toimistopuisto Orlandossa, Floridassa, luo 60 hehtaarin kokoisen reiän 11 ​​000 hehtaarin suuruiseen suunnitteluyhteisöön, mikä hämärtää monien muiden siellä jo käynnissä olevien kiinteistöhankkeiden lähitulevaisuuden.

Yhtiö viittasi muuttuviin liiketoimintaolosuhteisiin ja uuteen johtajuuteen, kun se ilmoitti tässä kuussa, ettei se jatka toimistotilasuunnitelmia tai 2 000 työntekijän siirtämistä Kaliforniasta.

Vuonna 2021 Disney osti lähes 60 hehtaarin Orlandon yhteisöstä, joka tunnetaan nimellä Lake Nona, noin 46 miljoonalla dollarilla. Se eteni kampushankkeessa vielä maaliskuussa, kun se haki kaupungin hyväksyntää suunnitelmalle. Yhtiön suunnitelmiin sisältyi kaupungin tietojen mukaan 1,8 miljoonaa neliöjalkaa tilaa kahdeksassa rakennuksessa ja kolmessa pysäköintihallissa.

On epäselvää, mitä Disney tekee maa-alueen kanssa nyt, kun se on peruuttanut toimistokompleksin. Lake Nonan kehittäjällä Tavistock Development Co.:lla on oikeus ostaa maa lopulta takaisin useissa eri skenaarioissa, ja sillä on oikeus tehdä ulkopuolisia tarjouksia.

Mutta maa voi olla tyhjillään vuosia, ennen kuin Disney päättää, mitä sille tehdä – pettymys monille viereisille kaupallisille ja asuinhankkeille, jotka joutuivat muuttamaan Disneyn työntekijöitä.

Disney kieltäytyi kommentoimasta tulevia suunnitelmiaan Nona-järven maalle.

Tavistockin varapresidentti Jessi Blakley sanoi lausunnossaan: ”Olemme olleet tarkoituksella kuratoiessamme ekosysteemiämme ruokkivien organisaatioiden, innovoijien ja yrittäjien valintaa.”

Irtisanoutuminen merkitsee viimeisintä leimahduspistettä Floridan kuvernöörin Ron DeSantisin, joka ilmoitti äskettäin ehdokkuudestaan ​​Valkoiseen taloon, ja Disneyn välillä, joka myös leikkaa kustannuksia.

Kun Disney ilmoitti Lake Nona -investointisuunnitelmistaan ​​- joihin sisältyi työntekijöiden muuttaminen – melkein kaksi vuotta sitten, se herätti uusien asuin- ja moniperherakennusten aallon. Nyt sen vetäytyminen voisi lisätä kotien tulvamäärää yhteisössä.

Rakentaminen kiihtyi ilmoituksen jälkeen, ja yli 2 100 asuntoa toimitettiin, sanoi Lisa McNatt, CoStar Groupin Orlandossa toimiva markkina-analytiikan johtaja. Vertailun vuoksi kolmen edellisen vuoden aikana oli rakennettu vain 750 uutta asuntoa.

CoStarin mukaan 1 200 lisäyksikköä on käynnissä rakennusvaiheessa. Myös omakotitalon rakentajat vauhdittivat suunnitelmia. Moniperheasuntojen vajaakäyttöaste on noussut 16 prosenttiin vuoden 2021 kolmannen neljänneksen 3,9 prosentista, kun Disney julkisti kampusprojektinsa. Varasto on paisunut lähes 8 000 yksikköön.

Disneyn 60 eekkeriä rajaa Lake Nona -järven kaupallinen keskus, joka sisältää ravintoloita, neljän tähden Wave-hotellin ja lähes 280 000 neliöjalan huippuluokan toimistorakennuksen, joka avataan myöhemmin tänä vuonna.

Uusi Brightline-rautatieasema, joka yhdistää Etelä-Floridaan, avataan tänä kesänä, ja se on vain 10 minuutin ajomatkan päässä Disneyn toimistosta.

Lake Nona on myös houkutellut useita yritysvuokralaisia, mukaan lukien KPMG, jolla on 450 miljoonan dollarin kansallinen koulutuskeskus ja kampus, ja US Tennis Associationin kansallinen kampus, jossa on 100 tenniskenttää. Siinä on terveys- ja biotieteiden klusteri, ja useat ilmailualan yritykset ovat asettuneet asumaan.

Disneyn kampuksen lisääminen ”olisi ollut Nona-järven muutosprojekti”, McNatt sanoi. ”Se olisi johtanut korkeatuloisten työpaikkojen voimakkaaseen nousuun, mikä olisi voinut hyödyttää Orlandon aluetta yleisesti.”

Tavistock Group on Bahamalla sijaitseva yksityinen sijoitusyhtiö, jonka perusti Joe Lewis, Englannin Valioliigan jalkapallojoukkueen Tottenham Hotspurin miljardööriomistaja. Yritys tekee myös yhteistyötä Justin Timberlaken ja Tiger Woodsin kanssa 600 hehtaarin kunnostuksessa Wellingtonin kylässä, joka on ylellinen ratsastusyhteisö Palm Beachin piirikunnassa.

Tavistockilla on mahdollisuus ostaa takaisin Disneyn Nonajärven maa-alue seitsemän vuoden kuluttua sulkemispäivästä, jos Disney ei täytä rakentamisen virstanpylväitä, mukaan lukien 250 000 neliömetrin sisätilan valmistuminen, sekä käyttöoikeustodistus. myyntiin.

Toinen vaihtoehto maan ostoon käynnistyisi, jos Disney ei saavuta uusia virstanpylväitä 10 vuoden kuluessa.

Samankaltaiset artikkelit