Onko Intian kiinteistöalalla ennennäkemätön kasvu varakkaiden intialaisten ja kansainvälisten instituutioiden keskuudessa?

Onko Intian kiinteistöalalla ennennäkemätön kasvu varakkaiden intialaisten ja kansainvälisten instituutioiden keskuudessa?

Lisäksi tämä tilavien luksustalojen valtava kasvu johtuu myös COVID-19-pandemiasta, koska korkean ostokapasiteetin omaavat ihmiset etsivät asumiskelpoisia tiloja, joissa on runsaasti turva- ja viihtyisominaisuuksia.

Nouseva rikas luokka

Intian milleniaalit, joiden osuus väestöstä on 36 prosenttia, ostivat viime vuonna 54 prosenttia asunnon ostajista, ja niiden yhteenlasketun ostovoiman arvioidaan olevan yli 330 miljardia dollaria. Käytettävissä olevien tulojen kasvaessa he etsivät suurempia koteja ja investoivat korkealuokkaisiin asuntoihin, ja luksusasuntojen myynti Intian seitsemässä suurimmassa kaupungissa on viisinkertaistunut vuodesta 2018 vuoteen 2023.

Jotkut tutkimukset väittävät, että globaalit varainhoitajat ja pääomasijoitusyritykset ovat tuottaneet enemmän miljonäärejä Intian rahoituspääkaupunkiin Mumbaihin kuin Roomaan viime vuosina. Lopulta Intian kiinteistömarkkinoilla on tällä hetkellä suuri kysyntä näiden nousevien nuorten milleniaalien taholta.

Myös Sotheby’s International Realtyn tekemä tutkimus kuvaa samanlaisia ​​suuntauksia, ja se osoittaa, että kasvava määrä varakkaita henkilöitä, mukaan lukien kansainvälistyneet, harkitsevat luksuskiinteistön ostamista Intiasta. Tämän kehityksen keskellä luksusasuntojen kysyntä kasvaa ilmiömäisesti, kun kasvava varakasluokka tavoittelee ylivoimaisia ​​mukavuuksia, tilavia oleskelutiloja, erottuvaa designia, arvostettuja osoitteita, terveellistä elämäntapaa ja korkeaa sijoitetun pääoman tuottoa.

Lisäksi NRI-osuuden nousu heijastaa uutta luottamusta Intian kiinteistömarkkinoihin ja houkuttelevuutta investoida premium- ja luksuskiinteistöihin, erityisesti Goassa, Mumbaissa ja Delhi-NCR:ssä.

Erittäin mielenkiintoinen seikka paljastuu Luxury Outlook Survey 2024 -tutkimuksessa. Kyselyn tulokset paljastavat, että suurin osa loma-asunnon ostajista pitää Goasta kakkosasuntona.

Katsotaanpa, mitkä ovat Goan kiinteistöjen tärkeimmät ominaisuudet, jotka vetoavat sekä HNI:ihin että NRI:hin.

Goasta on tulossa Intian ensisijainen ylellisyyden ja erittäin luksuskiinteistöjen kohde sen viehättävän sijainnin, suotuisan ilmaston sekä luonnon elämisen ja nykyaikaisten mukavuuksien täydellisen tasapainon ansiosta. Älykkäät talot ja terveelliset elämäntavat ovat tulleet asukkaille yhä tärkeämmiksi, koska ne heijastavat heidän sosiaalista asemaansa sekä työn ja yksityiselämän tasapainoa. Toiset kodit ja tilat ovat tulleet ostajalle välttämättömiksi tarjoten turvallisuutta ja laajempia tiloja terveelliseen elämään.

Goa on hyvien liikenneyhteyksien varrella, ja sen odotetaan paranevan MOPA-lentokentän avaamisen myötä, mikä lisää lentoja ja piristää matkailualaa. Hoitavien aidattujen yhteisöjen kasvu huippuluokan turvallisuuksineen ja parannetuineen sairaanhoitopalveluineen edistää myös luksusasuntojen kasvua. Kestävä kehitys ohjaa luksusloma-asuntojen tulevaisuutta korostaen aineettomia asioita, kuten mielekkäiden yhteyksien luomista asiakkaisiin ja ympäristön edistämistä.

Goan piilotettu luonnon ja kulttuurin kauneus on houkutellut monia turisteja, ja kotona työskentelykulttuurin tullessa normaaliksi yhä useammat ihmiset haluavat tehdä Goasta pysyvän kotinsa. Pohjois-Goa ja Sindhudurg ovat jo kukoistavia paikkoja luksusasunnoille, rakennuksille, maalaistaloyhteisöille, mahtaville huviloille ja kakkosasunnoille. Vankka asuntokysyntä, kasvava tulovakaus ja infrastruktuurikehitys varmistavat, että tämä alue on jatkossakin suosittu sijoituskohde.

Intian tuottoisat kiinteistömarkkinat houkuttelevat NRI:itä

Intian luksuskiinteistömarkkinat ovat kokemassa merkittävää muutosta, ja CAGR:n odotetaan olevan yli 5 % vuosina 2023-2028. Huippuluokan asuinkiinteistöjen kysyntä kasvaa ylellisten asuintilojen, huippuluokan mukavuuksien ja erinomaisten sijaintien houkuttelevuuden vuoksi. Ulkomailla asuvat intiaanit (NRI:t) investoivat yhä enemmän Intian luksuskiinteistöihin ja sijoittivat markkinoille 13,1 miljardia dollaria edellisenä vuonna. Vuoteen 2025 mennessä NRI:n odotetaan muodostavan 20 prosenttia maan kaikista kiinteistösijoituksista.

Investointi luksuskiinteistöihin Intiassa on NRI:lle strateginen askel hajauttaa sijoitussalkkuaan, sillä kiinteistöomaisuus suojaa markkinoiden epävakautta vastaan ​​ja tarjoaa arvovaltaa ja pitkän aikavälin arvonnousua. Goan kaltaisten tärkeimpien kohteiden kilpailukykyinen hinnoittelu yhdistettynä kasvavaan vuokratuottoon ja kiinteistöjen arvonnousumahdollisuuksiin tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon NRI:lle, joka etsii pitkän aikavälin sijoitusvoittoja ja pääoman arvonnousua.

Intialaiset kiinteistökehittäjät tarjoavat myös korkeatasoisia mukavuuksia, jotka vastaavat NRI:n jalostettua globaalia elämäntapaa, kuten huippuluokan turvajärjestelmät, älykkään kodin teknologiat, hyvinvointikeskukset ja huippuluokan concierge-palvelut. Tämä huipputason kehittäjien ja NRI:n yhteistyö korostaa Intian luksuskiinteistöjen kasvavaa hienostuneisuutta ja kansainvälistä vetovoimaa.

Yhteenvetona voidaan todeta, että huimasti kasvava rikkaiden luokka, johon kuuluu 36 prosenttia väestöstä, muodosti 54 prosenttia asunnon ostajista viime vuonna, ja sen arvioitu yhteenlaskettu ostovoima oli yli 330 miljardia dollaria. Intian talous houkuttelee investointeja, mikä johtaa kiinteistöjen kysynnän ja kiinteistöjen hintojen nousuun lupaavilla markkinoilla, kuten Goa. Tämän trendin odotetaan jatkuvan noususuunnassa maan poliittisen vakauden ja Intian upean maailmantalouden kehityksen vuoksi.

Julkaistu: 19. kesäkuuta 2024 klo 12.19 IST

Samankaltaiset artikkelit