Bitcoinin äärimmäinen volatiliteetti katoaa ”äärimmäisen apatian ja uupumuksen” keskellä

Bitcoin has hovered around ,000 every trading session in August so far

Pyydä ketään mainitsemaan tyypillinen Bitcoinin esittämä ominaisuus, ja he saattavat mainita, että se on epävakaa. Mutta käy ilmi, että viime aikoina suosituin digitaalinen tunnus on ollut kaikkea muuta kuin. Mittarit, jotka mittaavat alkuperäisen kryptovaluutan hintavaihteluita, joiden kauppa on noin 29 000 dollaria, ovat olleet laskusuunnassa – 90 päivän volatiliteetti on alhaisimmillaan sitten vuoden 2016 Bloombergin keräämien tietojen mukaan.

Samaan aikaan kolmen kuukauden implisiittinen volatiliteetti on tutkija K33:n mukaan 35:ssä. Vertailun vuoksi harkitse mitä tapahtui lokakuussa 2020: se saavutti kaikkien aikojen alimman tason 56, kun se oli ollut 47 päivää ilman 5 %:n siirtoa. ”Kuurettava hiljaisuus markkinoilta koko kesän 2023 ajan on ajanut implisiittiset volatiliteetit selvästi aiempien kaikkien aikojen alhaisimmille tasoille”, kirjoittivat yrityksen Bendik Schei ja Vetle Lunde.

Se on epätavallinen rauhallinen jakso tokenille, joka on vuosien mittaan kerännyt huomiota hurjista hintavaihteluistaan. Aiemmin ei ole ollut epänormaalia, että se näki yhtenä päivänä 5 % tai 10 % heilahduksia, jotka sitten käännetään seuraavan kerran. Siksi sen viimeaikainen väsymys ei ole jäänyt huomaamatta, ja monet muut volatiliteettimittarit osoittavat samanlaista välinpitämättömyyttä.

Glassnoden analyytikoiden mukaan Bitcoin on käynyt kauppaa historiallisesti alhaisen volatiliteetin järjestelmässä, ja useat mittarit osoittavat äärimmäistä apatiaa ja uupumusta. Ensinnäkin ne viittaavat ylempään ja alempaan Bollinger-nauhaan, joita erottaa tällä hetkellä vain 2,9 %. Tiukempi leviäminen on nähty vain kahdella aikaisemmalla kerralla. Vaikka hintatapahtuma oli hieman jännittävämpi kesäkuussa – kun BlackRock Inc. järkytti markkinoita spot-Bitcoin ETF:n hakemisen jälkeen – asiat ovat rauhoittuneet sen jälkeen. Bitcoin on liikkunut noin 29 000 dollaria jokaisessa elokuussa tähän mennessä, Bloombergin keräämät tiedot osoittavat.

Bitcoiniin liittyvät maalliset narratiivit, kuten se häiritsee perinteistä rahoitusta, voidaan ajatella pidemmän aikavälin ajureiksi, sanoo Kara Murphy, Kestra Investment Managementin tietohallintojohtaja. ”Mutta sitten lähitulevaisuudessa on aikoja, jolloin Bitcoin on erittäin riskialtis ostovaihtoehto ilmaiselle rahalle”, hän sanoi. ”Olemme nähneet, että nyt, kun Fedin koronkiristyssykli on ohi, tuo pitkän aikavälin maallinen tarina on tulossa tärkeämmäksi ja Bitcoinista on tullut hieman tylsempää, koska se maallinen tarina ei välttämättä muutu päivästä toiseen. päivä.”

Samankaltaiset artikkelit