Kuinka tekoälyyn perustuvat koodittomat alustat muokkaavat yrityssovelluskehityksen maisemaa

Using AI, no-code platforms can go beyond utility by utilising AI's cognitive powers

Ideointi, suunnittelu ja toteutus ovat olleet mantra ohjelmistokehityksen maisemissa, kun niitä tehtiin laboratorioissa siihen asti, kunnes ohjelmisto rakennettiin kotona työskentelyyn. Tätä on muuttanut perusteellisesti matalakoodin ja ilman koodia sisältävien alustojen ilmaantuminen, uusi demokratisoituneen ohjelmistokehityksen aikakausi.

Vuonna 2010 alkaneen vuosikymmenen aikana yritysmaailmaan syntyi uusi toimija – Business Technologist. yritysteknologi. Toisin kuin aikaisemmin, jolloin IT-osasto hallitsi ohjelmistopäätöksiä ongelmien tunnistamisesta hankintaan, yritysteknologi on määritellyt tämän dynamiikan uudelleen. Tuore Gartnerin vuonna 2022 tekemä tutkimus paljastaa merkittävän muutoksen, 74 % ohjelmistojen tai teknologian käyttöönotto- tai ostopäätöksistä tehdään liiketoimintayksikkötasolla ja ne rahoitetaan suoraan liiketoimintayksiköstä.

Yritysteknologien etääntyessä IT-osastosta he ottivat suoria rooleja liiketoimintayksiköissä. Aluksi raporttien luomiseen annettiin tehtäväksi, mutta pian he hyödynsivät matalan koodin ja ilman koodia sisältäviä alustoja kehittyneiden yrityssovellusten luomiseen. Aseistettuna liiketaidolla ja kyvyllä kääntää se ohjelmistoiksi, heistä tuli organisaatioiden positiivisia häiriöitä.

Matalakoodit ja koodittomat alustat tarjoavat valmiiksi rakennetut komponentit ja intuitiiviset napsauta ja määritä -liitännät, jotka mahdollistavat yritysohjelmistosovellusten nopean luomisen muutamassa tunnissa. Nämä alustat eliminoivat 1000 laajojen koodikantojen hallinnan monimutkaisuuden, virtaviivaistavat käyttöönottoprosesseja ja ylläpitävät vankkoja tietoturvastandardeja. Erityisesti monimutkaisten ohjelmistojen kysynnästä tunnettu BFSI-sektori on ollut edelläkävijä näiden alustojen käyttöönotossa ja hyödyntänyt niiden ominaisuuksia jopa huomattavaa laskentatehoa vaativissa tehtävissä.

Future Market Insightsin mukaan vuonna 2023 globaalien matalan koodin ja ilman koodia sisältävien alustojen markkinoiden odotetaan olevan 4 094,7 miljoonaa dollaria. Raportissa korostetaan edelleen, että markkinoiden odotetaan kehittyvän 28,3 prosentin CAGR:llä vuosina 2023–2033 ja saavuttaen 49 481,0 miljoonan dollarin. Lisäksi aiemmin valtavat koodaustaitoon liittyvät esteet häviävät nopeasti, kun tekoälyllä toimivat koodittomat alustat mahdollistavat uuden sukupolven ”liiketeknologit” luomaan monimutkaisia ​​sovelluksia ilman perinteisten ohjelmoinnin monimutkaisuuden perusteellista ymmärtämistä.

2020-luvun aamunkoitteessa koodittomat alustat kehittyivät useiden tekoälymallien, kuten generatiivisten AI LLM:ien, vauhdittamana. Muutamia monista ominaisuuksista, jotka paransivat koodittomien alustojen osaamista, ovat seuraavat:

: Sisällön poimiminen ladatusta asiakirjasta ja dynaamisten asiakirjojen luominen älykkyyden avulla.

: Tietomallien analysointi prosessin aukkojen tunnistamiseksi ja prosessien uudelleensuunnittelun tukemiseksi.

: Tekstin käsittely ihmisten tunteiden erottamiseksi ja niiden hyödyntäminen automatisoidussa päätöksenteossa.

: Luo automaattisesti tärkeimmät tilastot ja raportit, mikä parantaa tietoihin perustuvia oivalluksia.

Ja enemmän

Tekoälyä käyttämällä koodittomat alustat menevät yksinkertaista hyödyllisyyttä pidemmälle hyödyntämällä tekoälyn kognitiivisia voimia, ja niistä tulee dynaamisia, kehittyviä kokonaisuuksia. Monimutkaiset tehtävät automatisoituvat älykkyyden infuusion ansiosta, jonka avulla sovellukset voivat ymmärtää käyttäjien käyttäytymistä, ennustaa vaatimuksia ja parantaa käyttökokemusta.

Tekoälyohjattujen koodittomien alustojen yhdistelmä on keskeinen virstanpylväs yrityssovellusten kehittämisessä. Tämä kehitys rikkoo yritysteknologien rajat ja avaa demokratisoituneen ympäristön, jossa innovaatiot ovat kaikkien saatavilla. Tekoälytyökalujen avulla ohjelmistoratkaisut parantavat älykkyyttä, mukautumiskykyä ja reagointikykyä käyttäjien tarpeisiin. Tämä muutos ei ainoastaan ​​nopeuttaa kehitystä ja alentaa kustannuksia, vaan myös ennakoi tulevaisuutta, jossa yritykset voivat helposti räätälöidä digitaalisia ratkaisujaan, mikä tuo uuden innovaation ja tuottavuuden aikakauden.

Samankaltaiset artikkelit