Bajaj Auto Consumer Finance saa NBFC-lisenssin

nbfc

Bajaj Auto Consumer Finance, Bajaj Auton kokonaan omistama tytäryhtiö, on saanut Reserve Bank of India:lta (RBI) rekisteröintitodistuksen toimiakseen ei-talletuksia vastaanottavana ei-pankkirahoitusyhtiönä (NBFC).

Rekisteröintitodistus myönnettiin 31. elokuuta, yhtiö kertoi.

Osana sertifikaattia RBI julkaisi myös vastuuvapauslausekkeen, jossa se ilmoitti, ettei se ota vastuuta eikä takaa tämänhetkistä asemaa yhtiön taloudellisesta vakaudesta. Se ei myöskään ota vastuuta eikä takaa talletusten maksamista kenellekään tallettajalle tai henkilölle, joka on lainannut mitään yritykselle.

Bajaj Auto Consumer Finance on Bajaj-ryhmän toinen ei-pankkirahoitusyhtiö. Konserniin kuuluvat myös Bajaj Finance ja Bajaj Housing Finance, jotka molemmat ovat rahoituspalveluyhtiö Bajaj Finservin tytäryhtiöitä.

Heinäkuussa Bajaj Auto ilmoitti, että se on hakenut RBI:ltä NBFC-lisenssiä sen jälkeen, kun autonvalmistajan oma rahoitusyhtiö hajautui rahoittamaan muiden kuin Bajaj Auto -merkkien kaksipyöräisten ajoneuvojen ostoja.

Tällä hetkellä noin 33 prosenttia tai kolmasosa Bajaj Auto -brändillä ostetuista ajoneuvoista on Bajaj Financen huoltamia, sanovat analyytikot.

Bajaj Finance on Intian suurin ei-pankkitoimintaa harjoittava rahoitusyhtiö, jonka konsolidoidut hallinnoitavat varat ovat lähes 3 biljoonaa. Kaksi- ja kolmipyöräisten autojen rahoituskanta nousi 48 % vuodentakaisesta (yoy) kesäkuun 30. päivänä.

Sanjiv Bajaj on Bajaj Finservin toimitusjohtaja ja toimitusjohtaja, kun taas hänen veljensä Rajiv Bajaj johtaa autovalmistajaa Bajaj Autoa.

Bajaj Auton uusin ilmoitus tulee, kun useat tahot ovat ryntäneet RBI:n ovelle saadakseen NBFC-lisenssin hyödyntääkseen kasvavaa luottojen kysyntää. Äskettäin rahoituspalveluyritys Jio Financial Services irrotettiin Reliance Industriesista arvon avaamiseksi.

Samankaltaiset artikkelit