Markkinat näyttävät saavuttaneen pohjan: HCLTechin Vijayakumar

HCL

Päiviä 2,1 miljardin dollarin Verizon-kaupan solmimisen jälkeen C Vijayakumar, toimitusjohtaja ja MD, HCLTech, sanoi äskettäisessä sijoittajatapaamisessa, että yhtiö näkee asteittaisen kasvun jatkossa markkinoiden saavuttaessa pohjan.

”Vaikka monet meistä saivat vaikutuksen myöhään leikattujen menojen takia, ei ole totta, että suuri osa tekniikan menoista leikattiin”, Vijayakumar sanoi JP Morgan APAC IT Services C-Suite -keskustelussa. 30. elokuuta.

Hän selitti, että vaikka kulutus pienenisi vähän, se alkaa heijastua joidenkin salkkujensa laskujen kautta. ”Näemme kuitenkin jonkinlaista vakautumista jopa E&RD:ssä (suunnittelu ja tutkimus ja kehitys) sekä teknologia- ja televiestintäalalla. Käsitykseni on, että markkinat ovat saavuttaneet pohjansa. Näemme uusia projekteja tulossa. Meidän pitäisi asteittain nähdä parempaa kasvua. Toinen neljännes on parempi kuin Q1 ja Q3 parempi kuin Q2.

Huolimatta heikosta kesäkuun vuosineljänneksen tuloksestaan, kolmanneksi suurin IT-palveluyritys säilytti 6-8 %:n liikevaihdon ohjeistuksensa 24. tilikaudelle kiinteillä valuuttakursseilla. Se piti myös ohjeistuksensa liikevoittomarginaalista 18-19 % 24:n tilikauden aikana.

Generatiivisesta tekoälystä puhuessaan Vijayakumar sanoi, että Gen AI tarjoaa yhden kasvumahdollisuuden palveluntarjoajille. ”Jotta asiakkaat voivat hyödyntää sukupolven tekoälyä, he tarvitsevat tietostrategian. Heidän on myös muutettava tietoja. Pilvi on myös tärkeä komponentti, joka tekee Gen AI -valmiuksien toteuttamisesta paljon kokonaisvaltaisempaa. Turvallisuus ja yksityisyys ovat paljon tärkeämpiä. Kaikki nämä ydinkomponentit, joiden on oltava paikoillaan, ja ne tarjoavat mukavia paikkoja IT-palveluntarjoajille.”

Verizon-sopimusta käsitellessään hän sanoi, että sopimus on erittäin ainutlaatuinen palvelusopimus. Kaupassa ei ole kyse sisäisen IT-organisaation tai sisäisen liiketoimintaprosessin muutoksesta. ”Kyse on palveluista, joita Verizon tarjoaa kaikille yritysasiakkailleen. Yrityksen verkkopalvelut, joita Verizon tarjoaa loppuasiakkailleen, joita on yli 1 500.”

Hän lisäsi: ”Verkkomuutoksista on tulossa erittäin kriittistä näille asiakkaille, varsinkin kun pilvipalveluja otetaan käyttöön paljon enemmän, näille verkoille kohdistetun kysynnän dynaaminen luonne on erittäin korkea.”

Hän selitti, että osa perinteisistä tavoista tehdä se on muuttumassa. ”Meistä on tulossa heille strateginen kumppani. Otamme haltuumme paljon hallittuja verkkopalveluita – käyttöönottotoiminnot, modernisointi, automaatio, automaatioalustojen käyttö.”

Hän totesi lisäksi, että Verizon-sopimus on 100-prosenttinen palvelusopimus. Sillä ei ole omaisuutta ja ohjelmistojen isännöintiä. ”Osa Verizonin töistä oli ulkoistettu ja osa ulkoistettu, mikä on nyt konsolidoitumassa yhdeksi kumppanuudeksi kanssamme.”

Samankaltaiset artikkelit