ANALYYSI – Yhdysvaltain kryptoteollisuus tulee Washingtoniin, mutta kohtaa ylämäkeen kamppailun

Reportedly, the industry spent nearly million on federal lobbying in 2023

Kryptoyhtiöt laskeutuvat Capitol Hillille keskiviikkona, mutta niiden pyrkimys edistää teollisuusystävällisiä lakeja jää todennäköisesti taistelun liittovaltion budjetista ja senaatin tukahduttamisesta krypton käyttöön rahanpesuun.

Kymmenet digitaalisten omaisuusyhtiöiden johtajat tapaavat lainsäätäjiä ja heidän henkilökuntaansa keskiviikkona osana ruohonjuuritason edunvalvontakampanjaa, jonka järjestävät Yhdysvaltain suurin kryptopörssi Coinbase ja sen perustama voittoa tavoittelematon Stand With Crypto. Edustajainhuoneen rahoituspalvelukomitea hyväksyi heinäkuussa kaksi suurta lakiesitystä, jotka auttaisivat selventämään, mitä olemassa olevia rahoitussääntöjä sovelletaan alaan, ja krypto-lobbaajat toivovat voivansa vakuuttaa lainsäätäjät edistämään niitä kongressin läpi. Mutta koska lainsäätäjät keskittyvät estämään hallituksen sulkemisen ja muut kilpailevat lakiehdotukset, jotka on hyväksyttävä tänä vuonna, mukaan lukien maatilalaki ja kansallisen puolustusvaltuutuslaki (NDAA), teollisuudella saattaa olla vaikeuksia tulla kuulluksi.

”Kilpailevia alueita on käsittämättömän paljon, mutta… meidän on jatkettava pöydän hakkaamista”, sanoi Katherine Dowling, Bitwisen kryptosijoituspäällikön lakimies ja sääntöjen noudattamisesta vastaava johtaja. Yhtiö on yksi monista, jotka vaativat Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomiteaa hyväksymään spot-bitcoin-pörssissä noteeratun rahaston. Kryptoyritykset ovat laajentuneet Washingtonissa torjuakseen kasvavaa sääntelyä, erityisesti SEC:ltä, jonka mukaan teollisuus on rikkonut sääntöjään. Lobbaus kiihtyi sen jälkeen, kun SEC haastoi Coinbasen ja sen kilpailijan Binancen oikeuteen kesäkuussa tokenien rekisteröinnin epäonnistumisesta, väittävät he kiistävät.

Teollisuus käytti lähes 13 miljoonaa dollaria liittovaltion lobbaukseen vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla, mikä nosti sen jälleen ennätysvuodeksi sen jälkeen, kun se käytti 21,6 miljoonaa dollaria vuonna 2022, OpenSecretsin Reutersille toimittamat uudet tiedot osoittivat. Coinbase johti pakettia 1,4 miljoonalla dollarilla. Keskiviikon krypto-delegaatioon kuuluu Coinbasen toimitusjohtaja Brian Armstrong, joka tapaa demokraatteja ja republikaaneja molemmista kongressikamareista, tiedottaja sanoi. Se sisältää myös johtajan OpenSeasta, joka on suosituin ei-korjattava merkkimarkkinapaikka.

”Kaikki haluavat varmistaa, että hallitus ei pyyhi pois heidän tekojaan”, sanoi Coinbasen Yhdysvaltain politiikan johtaja Kara Calvert viitaten kryptoteollisuuteen. OpenSean tiedottaja sanoi, että yritys oli innoissaan siitä, että poliittiset päättäjät ovat kiinnostuneet NFT:istä, ja ”toivoaa, että yhteistyöhön perustuva lähestymistapa” sääntelyyn edistää innovaatioita ja suojaa käyttäjiä. Coinbase käynnisti myös tässä kuussa mediakampanjan, joka sisältää mainoksia Washingtonissa ja toimintakehotuksia sen omalla alustalla kryptokäyttäjille kehottamaan kongressin jäseniä hyväksymään kryptolainsäädäntöä.

Lopputulos on epävarma, sanoi Mark Hays, Americans for Financial Reform and Demand Progress -yhtiön vanhempi politiikkaanalyytikko. ”Minulle ei ole selvää, muuttuvatko alan yritykset käynnistää krypto-ruohonjuuritason kampanja tyhjästä poliittisesti vaikuttavaksi.”

Heinäkuun laskut määrittelevät, milloin kryptovaluutta on arvopaperi vai hyödyke, mikä rajoittaisi SEC:n valtaa. Toinen lakiesitys loisi liittovaltion säännöt vakaille kolikoille, perinteiseen omaisuuteen sidottuille rahakkeille. Seuraava askel on täysistunto tai lakiesitykset esitellään senaatissa. Edustajainhuoneen äänestys ennen vuoden loppua on mahdollinen, mutta näkymät ovat heikommat senaatissa, jossa toimialaystävälliset kryptovekset eivät ole saavuttaneet pitoa.

Sen sijaan käytävän molemmat puolet keskittyvät hillitsemään krypton käyttöä rahanpesussa ja terrorismin rahoituksessa. Senaatti hyväksyi heinäkuussa NDAA:n version, joka sisälsi tarkistuksen, joka lisää anonyymien kryptotransaktioiden valvontaa. Ja senaatin pankkikomitean puheenjohtaja Sherrod Brown Ohiosta ei ole osoittanut juurikaan kiinnostusta tehdä eduskunnan esittelemisestä etusija. ”Viimeinen asia, jota tarvitsemme, on kryptoteollisuuden kirjoittavan oma sääntönsä – liian monet ohiolaiset ovat polttaneet petoksia ja huijauksia”, Brown sanoi lausunnossaan Reutersille. ”Tarvitsemme krypton sääntökehyksen, joka suojaa talouttamme ja suojelee ohiolaisten kovalla työllä ansaittua rahaa.”

Silti Coinbase tehostaa ponnistelujaan Ohiossa, jossa Brownia odottaa uudelleenvalinta ensi vuonna, ruohonjuuritason tapahtumilla, jotka lisäävät tietoisuutta alan roolista paikallisessa taloudessa. Ilman Brownin tukea alan tukema kryptolainsäädäntö on lyhyellä aikavälillä epätodennäköistä, sanoi Ian Katz, politiikkatutkimusyhtiö Capital Alpha Partnersin toimitusjohtaja. ”Jos asia ei vaikuta kiireelliseltä, eikä asianomaisen komitean puheenjohtaja ole siitä kiinnostunut, on vaikea nähdä sen tapahtuvan.”

Samankaltaiset artikkelit